Forum Logo




Psikologlar tarafından tanımlanan 7 türlü aşk

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Kasım 2022, 08:37   #1
Çevrimiçi
Psikologlar tarafından tanımlanan 7 türlü aşk




Psikologlar tarafından tanımlanan 7 türlü aşk
Www.TrendForum.Net

Psikologlar tarafından tanımlanan 7 türlü aşk

TrendForum.Net

Aşk nedir? Bilim insanları ve filozoflar uzun yıllar boyunca bu sorunun cevabını aradılar. Amerikalı Psikolog Robert Sternberg 1980'lerde duygusal yatkınlık, tutku ve bağlılığı içeren 3 bileşenli bir aşk üçgeni geliştirdi. Sternberg, geliştirdiği bu yöntemi binlerce yazılmış şarkılardan ve kitaplardan ilham olarak oluşturdu ve daha sonra kendi teorisi yönünde 7 tür aşktan söz etti. Biz de sizin için belirlenen 7 türlü aşkı açıkladık. Verdiğimiz türler arasında eğer yedinci aşk türüne ulaşamadıysanız, sizin ve sevgilinizin/eşinizin daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu hatırlatalım.

1Delicesine aşık olmak

Bu tür aşk, çiftlerin birbirlerini hiç tanımadan ancak karşılıklı olarak birbirlerine delicesine aşık oldukları dönemdir. Böyle bir ilişki yaşayan iki kişi genellikle ortak bir şeyleri olup olmadıklarına dair en ufak bir fikre sahip değildirler fakat yine de birlikte yaşamaya devam ederler.

2Hoşlanma/beğenme

Bu aşk türünde, kişiler birbirleri ile hayata bakış açılarını ve hislerini paylaşarak ortak bir samimiyet kurarlar. Fakat burada önemli olan nokta ise karşılıklı olarak sadece, bir hoşlantı ve beğenme dürtüsü yaşarlar. Bu durumu Psikologlar, böyle bir samimiyetin tutku ve bağımlılık olmadan aşktan daha çok, arkadaşlığa yol açacağına inanırlar.

3Tutkusuz aşk

Bu türde bir aşk yaşayan çiftler, aralarında samimiyet ve tutku olmadan sadece bir bağlılığa sahiptirler. Bu tür bir ilişki, yaşanan büyük bir aşktan sonra ortaya çıkabilir. Tutkusuz boş bir aşkı deneyimleyen insanlar zamanla değişebilir ve kişiye tutku duygusunu da katar.

4Aptal aşk

Bu aşk türünde birçok çift, birbirlerine bağlılık ve tutku içerisindedir. Geleneklere göre evlenmeyi severler ve ev içerisinde ortak paylaşımlarda bulunmaya hazırdırlar. Psikologlar bu tür çiftlerin uzun süre birlikte yaşayabileceğini düşünürler, fakat mutluluklarının göreceli olduğunu söylerler.

5Romantik aşk

Bu tür aşk yaşayanların ilişkilerinde, tutku ve samimiyet yer alır. Çiftler birbirlerinden asla çekinmezler ve her zaman rahat hissederler. Ancak birbirlerine karşı ciddi emirlerde bulunmaya hazır değildirler ve evlilik düzeyine ulaşamazlar.

6Tamamlayıcı aşk

Tamamlayıcı aşk, bağlılık ve samimiyetten oluşan bir aşk türüdür. Çiftler arasındaki gerçek bağ, arkadaşlıktan çok daha güçlüdür. Fakat bu tür bir aşk karmaşıklığa yol açabilir çünkü ortaya tutkusuz bir ilişki çıkar. Psikologlar bu ilişki türünü, uzun yıllardan beri tanışan veya evli olan çiftlerin sonradan yaşadığı bir durum olarak değerlendiriyor.

7Mükemmel aşk

Bu aşk yukarıda bahsettiğimiz kurala göre 3 bileşenden oluşur: Tutku, duygusal yakınlık ve bağlılık. Tabii ki, çiftler bu bileşenleri eşit olarak hissedemeyebilir fakat burada önemli olan, 3 bileşenin de bu türde yer almasıdır. Bu tür ilişkiler günümüzde nadir olarak görülebilir ancak çiftler bunu inşa etmeyi başarırsa aralarında mükemmel bir aşk ve gerçek sevgi oluşacaktır. Psikologlara göre böyle çiftler uzun süre birlikte yaşayabilir ve evliliklerini yürütebilirler.

Bu maddeler, şu an içinde bulunduğunuz ilişkiyi tanımlamanıza ve ilişkinize devam edip etmeyeceğinize yardımcı olacaktır. Eğer partnerinizle anlaşamama gibi durumlar yaşıyorsanız, bu aşk türlerini ilişkinize yansıtarak aranızı düzeltebilirsiniz. Bizden söylemesi...
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşk, psikologlar, tanımlanan, tarafından, türlü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
sabahları ters tarafından uyanmak Beatrice Trend Sözlük 4 15 Kasım 2023 15:00
Alonso hakemler tarafından çağrıldı KoJiRo Formula 1 0 20 Haziran 2022 19:37
Fallout 5, Bethesda Tarafından Onaylandı KoJiRo Oyun Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:43
Jaycee Carroll, Real Madrid Tarafından Onurlandırılacak KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:18
Murat Kurum: Vatandaşlarımız her türlü hukuki süreci başlatmakta özgür KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 26 Mayıs 2022 22:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net