Forum Logo




Tampon


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Temmuz 2023, 07:01   #1
Çevrimiçi
Tampon




Tampon
Www.TrendForum.Net

Vajinal tampon, çok kısaca, vajina içine yerleştirilen ve bu şekilde regl kanını emen hijyenik bir kadın ürünü. Silindir şeklinde pamuklu bir gövdesi ve ucunda da ipi var. Tampon vajinadayken bu ip dışarı sarkıyor ve ürünü kolayca çıkarmanı sağlıyor. Gövdesi vajina içinde dağılmayacak şekilde tasarlanmış ve akıntı seviyesine göre 3 değişik boyu var. Pede bir alternatif olarak üretilen ve sanıldığının aksine kullanımı kolay olan bu ürünün pek çok avantajı var:

1- Kanın dışarı atılmasını engellediği ve kanı emdiği için hijyenik olarak daha kullanışlı.

2- Vajina içine yerleştirildiği için dışarıdan belli olmuyor.

3- Yüzmeye, banyo yapmaya (içerideyken), dans etmeye ve spora olanak sağlıyor.

4- Birkaç ped değiştirmeye neden olan yoğun regl dönemlerinde 1 tane uygun boyuttaki (kanamanın miktarına göre) tampon yetiyor.

5- Regl dönemi boyunca oluşan kokuyu hapsediyor. Çünkü koku, regl kanı havayla temas ettiği için oluyor.



Tampon kullanmanın püf noktası gergin olmamak. Çünkü gerildiğinde kasların da geriliyor. Tamponu nazik hareketlerle, baş ve işaret parmaklarını kullanarak yerleştiriyorsun. Zaten tampon paketlerinde de nasıl kullanılacağı ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Burada önemli olan nokta tamponu temiz elle yerleştirmek, paketini açtıktan sonra direkt yerleştirmek ve işlemden sonra da elleri yıkamak. Bir de değiştirme sıklığına dikkat etmek gerekiyor. Yoğun kanamalarda 4, az yoğunluktaki kanamalarda da 6 saatte bir değiştirilmeli.

Toksik Şok Sendromu’na dikkat!

Toksik Şok Sendromu, tamponu 4 ile 6 saat arasında değiştirmediğin takdirde ortaya çıkan bir çeşit kan zehirlenmesi. Kan, bakterilerin çok sevdikleri bir ortam. Özellikle vajinada uzun süre bekleyen kan, sıcaklığı ile bakterilerin hızla çoğalmasına ve toksin yaymalarına sebep oluyor. Bu da kanı zehirliyor. Belirtileri ise aniden yükselen ateş, bulantı, kusma, eklem ağrısı, ishal ve bilinci kaybetme. Bu yüzden tamponu sık sık değiştirmende fayda var.



Tamponla ilgili bilinmesi gereken diğer şeyler:

1- Düzgün yerleştirilen bir tampon kendiliğinden düşmez.

2- Tampon içine kaçmaz. İpi kaçarsa da parmaklarınla tutup çıkarabilirsin. Ama bunu yaparken tırnaklarınla vajina derisine zarar vermemeye özen göster.

3- Tampon tuvaletini yapmaya engel değildir. Çünkü işeme kanalı üretradır. Oysaki regl kanı vajinadan gelir. (İpinin ıslanmaması için elinle itebilirsin.)

4- Uyurken tampon kullanmasan daha iyi olur. Çünkü tamponu en geç 6 saat sonra değiştirmelisin.

5- Tampon prezervatif değildir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaz. Ayrıca tampon varken cinsel ilişkiye de girilmemelidir.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
tampon


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net