Forum Logo




Cinsel hastalıklardan korunma yolları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Temmuz 2023, 07:03   #1
Çevrimiçi
Cinsel hastalıklardan korunma yolları




Cinsel hastalıklardan korunma yolları
Www.TrendForum.Net

Cinsel hastalıklar, günümüzde yaygın olarak bulaşan ve özellikle kadın hayatını tehdit eden önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Cinsel hastalığa sahip olmak utanılacak bir şey olmadığı gibi, tedavi için de acele etmemiz gereken bir konu. Özellikle kadınlar olarak bizlerin altı ayda bir smear testi yaptırmamız, herhangi bir sorunumuz olmasa bile rutin kontrollerimizi yaptırmamız çok önemli. Bazı kadın hastalıkları beş seneye kadar kuluçka dönemine sahip olduğu için belirtiler ortaya çıktığında artık çok geç olabiliyor. Bu yüzden tatlılarım önlemlerimizi almalı, bilinçli olmalı ve sağlıklı bir cinsel hayata sahip olmalıyız!

Cinsel hastalıklardan nasıl korunuruz?



Cinsel hayatımız çok önemli. İleride çocuk sahibi olmada, ciddi sağlık sorunları yaşamada dahi probleme sebep olabilecek hastalıklardan korunmak için önlem almak yeterli oluyor tatlımlar! Bu yüzden riske atmaya değmez ve kendimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekir. Hastalıklardan korunmak için kişisel önlemlerimizi almalıyız. Öncelikli olarak prezervatif kullanmak, tüm dünyada en önemli unsur. Prezervatif, sıvı yoluyla bulaşan hastalıklara karşı bizi koruyor. Özellikle AIDS ve Hepatit enfeksiyonlarından korumakla birlikte temas yoluyla bulaşabilen HPV, HSV2, Molloscum Contagiozum gibi hastalıkların bulaşma riskini azaltsa da tamamen önlemez. Bu sebeple de cinsel hayatımıza, kendimize, sağlığımıza, bulaşıcı ve hayatı tehdit eden hastalıklara yol açtığı için başkalarının hayatına saygı göstererek oldukça dikkatli olmalıyız. Şayet partnerimiz riskli ise ya da cinsel hayat geçmişinden emin değilsek bu durumda dikkatli olmakta fayda var.



Prezervatif kullanmak, tek eşli olmak belki de bu hastalılardan korunmada en önemli unsurlarından biri. Bu aşamada tek eşlilik, cinsel hastalıkların bulaşma riskini azaltsa da taraflardan diğerinin de tek eşli olduğuna emin olmak gerekir. Her şekilde bu enfeksiyonlara açık olduğumuzu unutmamak gerekir ve prezervatif kullanmak ve sık partner değiştirmemek, rastgele cinsel ilişkiler yaşamamak gerekiyor. Bu sayede daha sağlıklı bir cinsel hayat mümkün olabilir. Bunun dışında altı ayda bir jinekolog kontrollerine gitmek, gerekli testleri yaptırmak sağlığımız için çok önemli tatlılar! Bunu asla riske etmiyoruz, kontrollerimize gidiyoruz, korunuyoruz!
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cinsel, hastalıklardan, korunma, yolları


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı Beatrice Trend Sözlük 2 15 Ekim 2023 08:23
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar! Cinsel organını gösterip "Aşkım, bebeğim" demiş BBQ SAUCE Ülkemizden Haberler 6 12 Temmuz 2023 21:41
Ankara'da köpeğe cinsel saldırı Zeytin Ülkemizden Haberler 5 25 Nisan 2023 23:12
Doğum Kontrol Yöntemleri Nelerdir? (Gebelikten Korunma Yöntemleri) Pia Kadın Sağlığı 0 05 Nisan 2023 23:45
Cennette cinsel ilişki var midir? xena İslam ve Din 0 20 Ocak 2023 15:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net