Forum Logo




Doğum Kontrol Hapı Bırakıldığında Ne Olur?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Kasım 2023, 15:45   #1
Çevrimiçi
Doğum Kontrol Hapı Bırakıldığında Ne Olur?




Doğum Kontrol Hapı Bırakıldığında Ne Olur?
Www.TrendForum.Net


#1 Regl Ağrılarında Ve Kramplarda Artış
Kadınların birçoğu PSM rahatsızlığından kaçmak için doğum kontrol haplarını kullanmayı tercih ediyor. Ancak bu ilaçları bıraktıktan sonra çeşitli sorunlar yaşanıyor. İlaç kullanmaya başlamadan önce ciddi derecede ağrı ve kramp yaşıyorsanız, muhtemelen ilaçları bıraktıktan sonra da aynı döngüye gireceksiniz.

#2 Kilo Kaybı
Bilimsel çalışmalar, doğum kontrol hapını bırakan kadınların 3’te 1’inin kilo verdiğini, 3’te 1’inin kilo aldığını ve de 3’te 1’inin de aynı kiloda kaldığını gösteriyor. Bu kilo sorunları; hormonlar, beslenme, su tutma kapasitesi gibi durumlardan kaynaklanabilir. Doğum kontrol hapı bırakıldığında kaybedilen kilo büyük oranda sudan olacaktır.

#3 Göğüslerde Değişiklikler Gözlemlenebilir
Doğum kontrol hapları progesteron ve estrojen hormonlarını tetikleyebiliyor. Bu tetiklemeyle de göğüslerinizde büyüme hissedebilirsiniz. İlaç bırakıldığı zaman da tam tersi bir etki yaratır; yani göğüslerinizde küçülme hissedebilişiniz.

#4 Vajinal Salgılarda Artış
Doğum kontrol hapları, bedenin yumurta üremini bastırıyor. Bu da vajinal salgının üremesini engelliyor. İlaçları kullanmayı bıraktıktan sonra yumurta üretimi konusunda işler normale dönecek ve vajinal salgılar da daha fazla salgılanacaktır.

#5 Libido Artışı
Doğum kontrol ilaçlarını kullananlar arasında en yaygın görülen şikâyet libidoda yaşanan düşüştür. Her kadında aynı sorun yaşandığı söylenemez, hatta bazı kadınlarda tam tersi etki yaratıp, cinsel isteği de artırabilir.
Doğum kontrol haplarının neden olduğu testosteron seviyesindeki düşüş, seks hayatını olumsuz şekilde etkileyebiliyor. Dahası, ilaç kullanımı sırasında vajinada kuruluk da oluşabiliyor. İlaç bırakıldığı zaman ise bu sorunlar ortadan kalkıyor ve libidoda yükselme oluşuyor.

#6 Ağır PMS Semptomları
İlaç kullanmadan önce her ay PMS sizi tüketiyorsa, büyük ihtimalle ilacı bıraktıktan sonra da aynı sorunlarla karşılaşacaksınız. Baş ağrıları, göğüslerde hassaslık, açlık gibi birçok semptomun geri dönüşüne hazır olmalısınız.

#7 Hamile Kalabilirsiniz
İlacı bıraktıktan sonra herhangi bir doğum kontrol yöntemine yönelmediyseniz, hamile kalma olasılığınız artacaktır. Ancak bu durum, kullanılan ilaca göre değişiklik gösterebiliyor. Bazı doğum kontrol ilaçlarının kullanımının ardından sisteminizin kendisini eski düzene döndürebilmesi birkaç ayı bulabiliyor.

#8 Akne Oluşumu Tetiklenebilir
Sivilce oluşumunu engellemek için, bazı kadınlar doğum kontrol ilacı kullanıyor. Ancak, ilaç bırakıldıktan sonra sivilceler ile ilgili sorunlar tekrar ortaya çıkabilir. İlaç kullanımı sırasında testosteron seviyesinde görülen azalma sivilce oluşumunu engellerken, ilacın bırakılmasıyla birlikte hormon seviyelerindeki değişiklikler sivilce oluşumunu tekrar başlatabilir.




Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bırakıldığında, doğum, hapı, kontrol, olur


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Doğum kontrol hapları ne işe yarar? Beatrice Kadın Sağlığı 0 09 Ekim 2023 19:09
Doğum kontrol haplari Astrea Anne ve Çocuk 7 09 Temmuz 2023 19:18
Doğum Kontrol Hapları Akciğer'Krizine Neden Olabilir. DeepSilence Kadın Sağlığı 0 19 Haziran 2023 17:31
Elon Musk'tan Doğum Kontrol Yöntemleri ve Kürtaj Karşıtı Açıklama Zeytin Dünyadan Haberler 1 19 Nisan 2023 15:26
Doğum Kontrol Yöntemleri Nelerdir? (Gebelikten Korunma Yöntemleri) Pia Kadın Sağlığı 0 05 Nisan 2023 23:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net