Forum Logo




Akıl Sağlığı ve İntihar Üzerine Farkındalık Yaratan 8 Kitap

Forumumuzda yer almayan konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Mayıs 2023, 16:00   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Akıl Sağlığı ve İntihar Üzerine Farkındalık Yaratan 8 Kitap




Akıl Sağlığı ve İntihar Üzerine Farkındalık Yaratan 8 Kitap
Www.TrendForum.Net

Akıl sağlığı ve intihar üzerine farkındalık yaratacak 8 kitap...

Ölümü düşünmek oldukça doğaldır, ancak intihar düşünceleri, depresyon veya diğer zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele eden bireyler için çok bunaltıcı olabilir. Romanlardan pratik rehberlere ve kişisel hikayelere kadar akıl sağlığı ve intihar ile ilgili kitaplar, mücadele edenlerin bu zor konuyu daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Biz de bu içeriğimizde akıl sağlığı ve intihar üzerine farkındalık yaratacak 8 kitabı sizler için derledik.

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde bulunan intihar yardım hattının 14 yıl önce kapatılmasının ve gittikçe artan intihar vakalarına rağmen intihar önleme konusunda büyük payı olabilecek intihar yardım hattının tekrar açılmamasının çok büyük bir kayıp ve eksiklik olduğunu belirtmeliyiz. Fakat siz veya herhangi biri yakınınız ihtiyaç duyduğu takdirde Alo 112’yi arayarak yardım talep edebilirsiniz.

Sırça Fanus – Sylvia Plath

İntihar düşüncesiyle mücadele edenlerin empati kurabileceği bir yazar varsa eğer, o yazar Sylvia Plath’tan başkası değildir. Sırça Fanus, yazarın depresyonla mücadelesinin kurgusal bir anlatımı olmasının yanı sıra aynı yolculuktan geçmiş herkese aşina olabilecek bir romandır. Sylvia Plath, okuyucuyu Esther’in çöküşüne o kadar yoğun bir şekilde çeker ki, Esther’in deliliği okur için tamamen gerçek ve hatta rasyonel, sinemaya gitmek kadar olası ve erişilebilir bir deneyim haline gelir. Esther, zaman zaman kendimizi içinde bulduğumuz duygu durumlarının yansımasıdır adeta. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.



Yaşama Tutunmak İçin Nedenler – Matt Haig

Yazar Matt Haig’in depresyonla mücadelesine ve hastalığa karşı kazandığı zaferin ona yaşamayı nasıl öğrettiğine dair anılarından oluşan Yaşama Tutunmak İçin Nedenler, Matt’in dakika dakika, gün be gün okuma, yazma ve ebeveynlerinin ve kız arkadaşı Andrea’nın sevgisinin yardımıyla hastalığı nasıl yendiğini anlatan ilham verici anlatımı sunuyor okura. Matt’in deneyimleri hakkındaki dürüstlüğü, hem depresyondan yılmış hissedenlere ilham verirken hem de depresyondan etkilenenlere ışık tutuyor. Depresyonun derinliklerindeki eski benliğine ve depresyonda olan diğer bireyler sahip olduğu şimdiki benliğiyle konuşan Matt, eski ve çok klişe ama bir o kadar doğru olan varsayımı hatırlatıyor: Her tünelin sonunda bir ışık vardır. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Bakir İntiharlar – Jeffrey Eugenides

1993 yılında yayımlanan Bakir İntiharlar’ın hikayesi, Detroit’in sakin bir banliyösünde yaşayan güzel, eksantrik ve mahallenin oğlan çocukları tarafından takıntılı bir şekilde izlenen Lizbon ailesinden beş kız kardeşin bir yıl boyunca teker teker intihar etmesi etrafında şekilleniyor. Jeffrey Eugenides, akıldan çıkmayan bir duyarlılık ve kara mizahla gençliğin duygularını okuyuculara anımsatırken, zamanımızın başka hiçbir kitabına benzemeyen bir reşit olma hikayesi yaratıyor. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.



Karanlık Gözükünce: Bir Delilik Güncesi – William Styron

Büyük bir kişisel cesaret ve edebi bir güç gösterisi olan William Styron’un çok satan kitabı Karanlık Gözükünce: Bir Delilik Güncesi, Styron’un felç edici derecede güçlü ve neredeyse intihara meyilli bir depresyona düşüşünün gerçek öyküsüdür. Belki de depresyonun psişik manzarasının tüm dehşetini ve aynı zamanda iyileşmeye giden aydınlatıcı yolu aktaran ilk yazar olan Styron, umutsuzluk, melankoli ve intihar düşüncesini oldukça samimi bir dille anlatıyor. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Komik Bir Hikâye – Ned Vizzini

Kendisi de bir psikiyatri hastanesinde zaman geçiren yazar Ned Vizzini, mutluluğa giden beklenmedik bir yol hakkında oldukça etkileyici bir hikâye anlatıyor Komik Bir Hikaye’de. Doğru işe girmek için doğru bir liseye gitmek anlamına gelen bu hayatta New Yorklu hırslı bir genç olan Craig Gilner başarılı olmaya kararlıdır. Ancak Craig, Manhattan’da oldukça başarılı ve bir o kadar da zor bir liseye girdiğinde yaşadığı baskı dayanılmaz hale gelir. Yaşadığı bu stres yüzünden yemek yemeyi ve uyumayı bırakan Craig, bir gece kendisini öldürmeye karar verir. İntihar düşünceleri ve deneyimi sonucu akıl hastanesine yatırılan Craig, birbirinden farklı psikolojik rahatsızlıkları olan insanlarla tanışır ve kendi yaşadığı stres ve baskının kaynağını bulmaya çalışır. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.



Sana Bir Gül Bahçesi Vadetmedim – Joanne Greenberg

Joanne Greenberg’ün kurgusal bir otobiyografik romanı olan Sana Bir Gül Bahçesi Vadetmedim, yazarın deyimiyle, “şizofren olmanın nasıl bir his olduğunu ve yetenekli bir terapist ile istekli bir hasta arasındaki güvene dayalı bir ilişkiyle neler başarılabileceğinin” bir portresini sunuyor. Bir vaka öyküsü veya bilimsel bir çalışma olmayan bu eser, sahip olduğu gerçeklikten şatafatlı ama tehditkâr bir krallığın esaretine çekilen on altı yaşındaki bir genç kızın, akıl sağlığına kavuşmasının yavaş ve acılı yolculuğunun hikayesidir. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Akıl Sağlığında Gerçekler ve Kurgular – Hal Arkowitz & Scott O. Lillienfeld

Canlı ve eğlenceli bir üslupla yazılan Akıl Sağlığında Gerçekler ve Kurgular, akıl sağlığı ve tedavisi ile ilgili yaygın kavramları ve yanlış anlamaları inceleyen, Doç Dr. Hal Arkowitz ve Prof. Dr. Scott O. Lillienfeld’in 2006 yılından beri Scientific American Mind’s adlı dergide “Kurgular ve Gerçekler” başlıklı bir köşede yayımlanan makalelerden derlenen bir kitaptır. Kitaptaki her bölüm bir kavram yanılgısına odaklanır ve bunu bilimsel araştırmalardan elde edilen ilgili bulgular eşliğinde tartışır. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.



İntihar – Edouard Levé

Fransız yazar, ressam ve fotoğrafçı Edouard Levé’nin 2007 yılında intihar etmesinden önce yazdığı son eseri olan İntihar, yirmi yıldan daha uzun bir süre önce belki de gerçek, belki de kurgusal yazarın yakın bir arkadaşının intiharına ilişkin bir soruşturma olarak sunar. Levé bize yavaş yavaş, tüm yetenekleri ve kusurlarıyla, hayatını reddetmeyi seçen bir adamın ve onu seven tüm insanların unutulma lehine çarpıcı bir portresini sunuyor. Basit bir romandan ziyade, yazarın topluma sunduğu bir intihar notu olarak görülen İntihar, intihar eyleminin sonuçları ve etkilerinin neredeyse kapsamlı bir kataloğu olmasının yanında bir adamın hayata dair benzersiz ve melankolik bir vedasıdır. Kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

listelist.com
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Mayıs 2023, 16:02   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Akıl Sağlığı ve İntihar Üzerine Farkındalık Yaratan 8 Kitap




İçlerinden bir kaç tanesini beğenerek okudum güzel kitaplar.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
akıl, farkındalık, kitap, sağlığı, yaratan, İntihar, üzerine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sizde Antidepresan Etkisi Yaratan Şeyler? Freyja. Trend Sorular 19 02 Eylül 2023 14:08
İntihar Dükkânı Kitap Özeti İncelemesi Dinle, Jean Teulé DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 21 Nisan 2023 15:29
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Fiona Milli Manevi Özel Günler 1 02 Nisan 2023 12:18
Akıl sağlığı diyeti Beatrice Kilo vermek istiyorum 5 10 Mart 2023 15:40
Organ bağışı standı ile farkındalık arttırıldı Zeytin Sağlık Haberleri 4 05 Kasım 2022 18:18




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net