Forum Logo




Balık Tüketimi Kalp Hastalığı Riskini Düşüyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Nisan 2023, 01:44   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Balık Tüketimi Kalp Hastalığı Riskini Düşüyor




Balık Tüketimi Kalp Hastalığı Riskini Düşüyor
Www.TrendForum.Net



Amerikan Kalp Derneği’nin yaptığı çalışma, deniz ürünlerinin sağlığa yararlarını ortaya koydu. Araştırmaya göre; haftada en az bir kez somon, ton balığı ya da uskumru gibi yağlı balıklar tüketmek, kalp krizi ve diğer ciddi kardiyovasküler sorunları önlemeye yardımcı oluyor.

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarından biri olan balık tüketiminde her ne kadar dünya genelinin gerisinde kalsak da, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz balık çeşitliliği konusunda oldukça zengin. Peki, biz doktorların her fırsatta söylediği balık tüketimi, sağlığınız için neden bu kadar önemli? Bir Karadenizli olarak benim için vazgeçilmez bir besin kaynağı olan balık, iyi bir protein kaynağı olması sebebiyle tok kalma süresini uzatır. Küçük ya da büyük fark etmez, tüm balıkların sağlığımıza oldukça faydası var. İnsan vücudunda üretilmeyen Omega 3 yağ asidi, vücudumuz için oldukça gerekli. Öyle ki, Omega 3 yağ asidi bizi kalp-damar hastalığı risklerine karşı korur.

RİSK ORANI YÜZDE 22 AZALIYOR
Amerikan Kalp Derneği'nin, deniz ürünlerinin sağlığa yararlarıyla ilgili yakın tarihli yaptığı bilimsel bir çalışma, haftada en az bir kez somon, ton balığı ya da uskumru gibi yağlı balıkların tüketilmesinin kalp krizi ve diğer ciddi kardiyovasküler problemleri önlemeye yardımcı olabildiğini ortaya çıkardı. Yapılan diğer çalışmalara göre, yağlı balık yiyen kişilerin, balık yemeyen kişilere oranla yüzde 22 daha düşük koroner arter hastalığına yakalanma riski bulunuyor.

Son düzenleyen Asi Ruh; 06 Nisan 2023, 01:53.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
balık, düşüyor, hastalığı, kalp, riskini, tüketimi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İş Stresi ve Maaş Kaygısının Kalp Krizi Riskini Ne Kadar Arttırdığı Ortaya Çıktı Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 01:07
Aşık Olunca IQ'un Düşüyor mu? gupse Kafamıza Göre 7 16 Mart 2023 22:37
Elon Musk sonunda Mavi Kalp'i getirdi beğeni mavi kalp oldu! Beatrice Twitter 14 04 Kasım 2022 08:44
RX 7000 Ekran Kartlarıyla Güç Tüketimi Artacak KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 26 Haziran 2022 13:00
İlk RTX 4060 Detayları: Çıkış Tarihi ve Güç Tüketimi KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 08 Haziran 2022 14:24




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net