Forum Logo




Klima Kalp Krizini Tetikliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Nisan 2023, 02:12   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Klima Kalp Krizini Tetikliyor




Klima Kalp Krizini Tetikliyor
Www.TrendForum.Net



Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Kaftan, Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak havaya karşı özellikle kalp ve damar rahatsızlığı bulunanların dikkatli olması gerektiğini, klima kullanımındaki hatalar ve sıvı kaybının kalp krizini tetikleyebileceğini bildirdi.

Kaftan, aşırı sıcak ve soğuk havalarda beyindeki ısı merkezindeki dengenin bozulabildiğini, tüm organların iş yükünün arttığını, organ fonksiyonlarında değişim görüldüğünü kaydetti.

Bu etkilere karşı en hassas olan yaşlıların, aşırı sıcaklarda tedbirli olması gerektiğine işaret eden Kaftan, özellikle kalp ve damar rahatsızlığı bulunanların sıvı kaybına karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Sıcak havayla birlikte sıvı kaybı olduğunu aktaran Kaftan, bu sıvının yerine konulmaması halinde çok az değişikliklerin bile vücudun dengesini bozmaya yetebildiğini ve vücudun alarm vermeye başladığını dile getirdi. Kaftan, şöyle devam etti:

"Sıcaklarda oluşan sıvı kaybı, damar yatağı içerisindeki kanın akışkanlığını etkileyerek kalp krizi riskini ortaya çıkarıyor. Genişleyen damarlar kalp atışlarını, haliyle de kalbin iş yükünü artırır. Özellikle bol sıvı tüketimi yapmamız lazım. Günde 2 küçük şişeyi aşmayacak şekilde maden suyu içmeye dikkat edelim. Tansiyonu olan, ciddi kalp yetmezliği ve vücudunda ödemi olan kişilerde soda yerine sıvıyı yerine koyma işlemini sadece suyla yapalım."

Ani ısı değişiklikleri

Aşırı sıcaktan bir anda klimalı ortama girilmesinin de kalp krizi riskini artırdığına işaret eden Prof. Dr. Kaftan, "Kalp hastaları, klima kullandıkları ortamdaki sıcaklığı, oda sıcaklığının altına indirmemeli. Aşırı sıcakta vücuttaki termostat sistemi, vücut sıcaklığını dengede tutabilmek için damarları belirgin derecede genişletir. Aniden soğuk ortamlara girildiğinde ise bu sefer tam ters bir mekanizma devreye girerek damarlarda kasılma ortaya çıkar. Ani ısı değişikliklerinden kaçınılması gerekmektedir." dedi.

Prof. Dr. Asuman Kaftan, aşırı sıcaklarda çay, kahve tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çayın hararet alması nedeniyle sıcaklarda tüketiminin iyi olduğunun bilindiğini ancak bu içeceğin aynı zamanda idrar söktürücü özelliği bulunduğunu dile getiren Kaftan, "Sıcakta zaten terleme sonucu sıvı kaybı çok oluyor. Çay ve kahveyi içerken yerine daha fazla sıvı koymayı aklımızda tutacağız. İlaçlar konusunda da yaz aylarında farklı doz ayarı yapılması gerekebilir. Bununla ilgili doktora danışılmalıdır." uyarısında bulundu.

Kaftan, sıcaklığın ve nemin yüksek olduğu günlerde ağır sporların da kalp krizini tetikleyebileceğini belirterek, böyle günlerde yüzme ve yürüyüş gibi hafif egzersizlerin tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kalp, klima, krizini, tetikliyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kırık Kalp Sendromu Kalp Krizini Taklit Ediyor Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 02:05
Kalp Nakli Ve Yapay Kalp Uygulamaları Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 02:03
Klima tamiri yaparken, kucağında bebek olan kadının üstüne düştüler Zeytin Ülkemizden Haberler 2 31 Mart 2023 15:43
Elon Musk sonunda Mavi Kalp'i getirdi beğeni mavi kalp oldu! Beatrice Twitter 14 04 Kasım 2022 08:44
Samsung, Çip Krizini Bitirmeye Ant İçti: 355 Milyar Dolar Yatırım Açıkladı! KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Mayıs 2022 19:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net