Forum Logo




EKG (Elektrokardiyografi) Nedir? Nasıl Çekilir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Nisan 2023, 14:18   #1
Çevrimiçi
Pia
Kûn Fe Yekûn
EKG (Elektrokardiyografi) Nedir? Nasıl Çekilir?




EKG (Elektrokardiyografi) Nedir? Nasıl Çekilir?
Www.TrendForum.Net

EKG nedir, nasıl çekilir? EKG ne demek?

EKG yani “elektrokardiyografi”, kalp ve damar hastalıklarının teşhisinde kullanılan bir tetkik türüdür. Pek çok kişi “EKG çekimi ne anlama gelir?”, “EKG testi nedir?” şeklinde de araştırmalar yapmaktadır. EKG çekimi, Kalpte bulunan elektriksel aktiviteyi ve kalbin ritmini grafik olarak kaydeden bir tetkiktir. Çekim için belli yerlere (kollar, bacak ve göğüs) elektrotlar bağlanır. Bu elektrotlar kalbin her atımında ürettiği elektrik sinyallerini algılayarak bir grafik kâğıda kaydeder. Bu cihaz kağıda dökülen bir rapor sunar ama kesin yorum uzman kardiyolog tarafından yapılır.

EKG hangi hastalıklarda çekilir? EKG neden çekilir?

EKG rutin muayene için çekilir ve kalp ritim bozuklukları, kalp büyümesi, kalp duvarının kalınlaşması, yüksek tansiyonun ve elektrolit eksikliği veya fazlalığının kalbe olan etkisinin tespiti için kullanılmaktadır. Genel bir kardiyolojik muayenede de EKG mutlaka kullanılan bir tetkiktir. Kardiyoloji uzmanı duruma göre Eforlu EKG, Kalp ultrasonu (ECHO) veya stres ECHO, daha sonra Bilgisayarlı Anjiyografi (BT Anjiyografi) veya klasik koroner anjiyografi gibi ileri tetkikler isteyebilir. Göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi, nefes darlığı gibi yakınmalar olduğu zaman yararlanılan ilk tetkiktir. Teşhis edilmiş olan bir kalp hastalığının takibinde ve kalbi etkileyen ilaçların kullanımında hastayı izlemek için de kullanılmaktadır. Ciddi bir aritmi olan atriyal fibrilasyonun takibinde en önemli araçtır.

EKG nasıl çekilir?

EKG elektrotları kol, bacak ve göğse yapıştırılır. Bu elektrotlar kablolalarla EKG cihazına bağlanır. Test için özel bir hazırlığa gerek yoktur. Elektrotlar takılmadan önce hekim, metal eşyaların çıkarılmasını, üst giysilerin çıkarılmasını ister. Elektrotların cilde iyi temas etmesi gerekir. Bu tetkik birkaç dakika sürmektedir.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
”İnsan inandığı insanla çiçeklenir.”
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çekilir, ekg, elektrokardiyografi, nasıl, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Eyeliner nasıl çekilir? Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 2 30 Mart 2023 20:24
Ramazanda Nasıl Tesbih Çekilir Astrea Ramazan ve Oruç 0 22 Mart 2023 01:36
Seçim tarihi öne çekilir mi? (2023 seçimleri ne zaman yapılacak?) Zeytin Ülkemizden Haberler 2 04 Ocak 2023 15:07
Spotify Wrapped Nedir, Nasıl Bakılır? Spotify En Çok Dinlediklerim Nasıl Öğrenilir? DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 01 Aralık 2022 09:38
Diyet nedir ve nasıl yapılmalıdır? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 05 Mayıs 2022 15:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net