Forum Logo




Protein Kilo Aldırır mı?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Ekim 2022, 18:59   #1
Çevrimiçi
Protein Kilo Aldırır mı?




Protein Kilo Aldırır mı?
Www.TrendForum.Net

Protein Kilo Aldırır mı?

TrendForum.Net

Protein tüketimiyle ilgili yaygın bir teori, vücut ağırlığını daha iyi yöneterek obeziteyi önlemeye ve bunlarla savaşmaya yardımcı olabileceğidir. Protein karbonhidratlardan daha yavaş parçalanır, bu nedenle daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir ve öğünler arasında acıkmanızı engelleyerek daha az atıştırma yapmanızı sağlar. Bununla birlikte, bazıları proteinlerin uzun vadeli sağlık için güvenli ve etkili olup olmadığı konusunda hemfikir değildir.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, yüksek proteinli bir diyetin kilo alımına yol açabileceğini buldu. Diyeti %20'den fazla proteinden, özellikle hayvansal proteinden oluşan kişilerin, %10 protein tüketenlere göre daha fazla kilo alma olasılığı daha yüksektir. Bununla birlikte, protein vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olan temel bir besindir, bu nedenle ne kadar protein tüketileceğini bilmek kafa karıştırıcı olabilir.

Vücudunuzun kas büyümesi ve onarımı için ihtiyaç duyduğundan daha fazla protein tüketirseniz kilo almaya başlayabilirsiniz. Ekstra proteinin nitrojen bileşenleri çıkarılır ve glukoneogenez döngüsüne girer. Burada vücudunuz ürettiği glikojen ile karbonhidratları ayırt edemez, bu nedenle daha fazla vücut yağı depolamaya başlar.

Protein ve Kilo Alımı Arasındaki ilişki​

Basitçe söylemek gerekirse, her şeyi aşırı tüketmek zararlı olabilir - protein tüketimi de farklı değildir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha uzun süre protein tüketirseniz, kilo alımı gibi olumsuz etkilere neden olabilir. Ayrıca, proteininizi nasıl tükettiğiniz de vücut ağırlığını yönetmede rol oynar.

Günlük ne kadar protein tüketmeliyiz?​

Günlük protein gereksinimleriniz yaşam tarzınıza, hedeflerinize, vücut tipinize, hamileliğinize ve altta yatan hastalık veya koşullara bağlı olarak değişir. Örneğin, bir sporcu veya sporcu gibi son derece aktif bir birey, vücut ağırlığına göre kg başına 2 gr'dan fazla protein tüketmemelidir. Aynı zamanda, normal fiziksel aktivite düzeyine sahip sağlıklı bir birey, vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0.8 g protein tüketmelidir. Bunun üzerindeki herhangi bir şey sağlıksız kilo alımına neden olabilir.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldırır, kilo, protein


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sushi Kilo Aldırır mı? Suşi Kilo Yapar mı? Beatrice Sağlıklı Beslenme 1 21 Ağustos 2023 07:54
Cips kilo aldırır mı - cips kilo yaparmı? Beatrice Sağlıklı Beslenme 1 21 Ağustos 2023 07:53
Türk kahvesi kilo aldırır mı verdirir mi? Beatrice Sağlıklı Beslenme 0 16 Haziran 2022 12:21
Ton balığı kilo aldırır mı? Beatrice Sağlıklı Beslenme 0 16 Haziran 2022 12:19
Kabak kilo aldırır mı ? kabak kilo yapar mı ? kabak şişmanlatır mı ? Beatrice Sağlıklı Beslenme 0 10 Mayıs 2022 15:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net