Forum Logo




İhtiyaçlarına şefkatle kulak vererek ‘kendin’ olmak

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Kasım 2022, 13:51   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
İhtiyaçlarına şefkatle kulak vererek ‘kendin’ olmak




İhtiyaçlarına şefkatle kulak vererek ‘kendin’ olmak
Www.TrendForum.Net

Bugüne kadar yazılıp çizildi bu konu; benim tarafımdan da aynı şekilde ama bu defa çözmeye en yakın halde olduğumu hissediyorum. Yaşasın!

Bugüne kadar ben hep başkalarının hayatına, yaşadıklarına özendim. Bu hasetlik ya da kıskançlık olarak olmadı hiçbir zaman. Sadece yaşamak istediğim hayat konusunda ilham ya da yapamadığım için yetersizlik duygusu olarak da geri geldi açıkçası. Şimdi ise, sonunda bu konudaki idrak basamağına çıktığım şu an, artık her şeyin değişmeye başladığı yer benim için sanırım. Yaşasın!

Örnek vermek gerekirse: özendiğim hayatlar arasında başka şehirde yaşamak, çok az kıyafetle, minimal yaşamak, şaman tadında bolca doğada kendimle doğada bir yaşam istiyorum son senelerde. Bunu yapanlara gıpta ile bakıyorum. Hayranlıkla izliyorum. Arayıp bulup nasıl yaptınız anlatır mısınız diye soruyorum. Sonra neden ben de onlar gibi yapamıyorum diye kendimi didikliyorum.

Bugün ise kendime şunu soruyorum: Bu hayaller gerçekten sana mı ait?

Soruyla beraber aynı anda kalbim açılmaya başlıyor sanki. Duymaya başlıyorum kalbimin sessiz fısıltısını ama bir o kadar net olan sesini:



Sen şunu unuttun: “ihtiyaçların” saniyesinde karşılanıyor. Daima. Eksiksiz, her zaman.

Sen hiç alışveriş yapmayayım aman aman ben de az şeyle yetineyim dedikçe kendini ne kadar alışverişten alamadığını farkında mısın? Burada bir yanlışlık yok mu? Bugüne kadar yoklukta var olduğun sandığın kendinin de alışverişlerin için rahat rahat, hiç duraksamadan bir şekilde akan paralar da cabası..! Buradaki isteklerinle asıl ihtiyacın arasındaki net farkı görebiliyor musun?

Senin özendiğin hayatlar değil demek ki ruhun yolundaki ihtiyaçların.

Kendi yolunu çizmek çok ama çok kıymetli.
Anlıyorum ki senin gözünde şamanlar, minimalist yaşayanlar vb. daha bilge belli ki ve belli ki sen de öyle olmak istiyorsun. Fakat şu an sana hiç biri tam olarak uymuyor, hayatına yerleşmiyor; göremiyor musun?

Bu hayatta doğru, yanlış yok. İleri, geri yok. Bilge, bilge olmayan yok.

Sadece deneyim, an var. O an dünyada olma gerçeğin, isteklerin, kendi hayallerin, yaptıkların, ihtiyaçların var.
Kim bilge, kim saygın; bu ruhun yolu değil. Ruh, bu kavramlardan, etiketlerden hiç anlamıyor ki. Bunlar, insanın hayata koyduğu kavramlar. Dönem dönem sürekli de değişim halinde. Ne kadar gerçek olabilir ki? Mesela hatırla; 70’li yıllarda balık etli olmak moda iken, şuan 34 beden olmak moda. E o dönemde genç kız olsaydın eğer kilo vermemeye mi çalışacaktın? Y da başarı eskiden çocuk yapmakken bir kadın için; şu an iş hayatında var olmak. Ne tuhaf değil mi! İnsanın zihninden gelen ve sürekli değişen kavramlara tutunmak ve hayatını bu yönde ilerletmek nasıl peki?
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kulak, olmak, vererek, İhtiyaçlarına, ‘kendin’, şefkatle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Forumdan biri için isim vererek yorum yap Beatrice Trend Oyunlar 204 23 Ocak 2024 18:50
Adını kendin koyabiliyor olsaydın ne olmasını isterdin ? Beatrice Kafamıza Göre 5 18 Kasım 2022 16:08
Dinginlik: Ne isen o olmak, olduğu kadarıyla var olmak DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Kasım 2022 14:24
İhtiyaçlarına şefkatle kulak vererek ‘kendin’ olmak DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Kasım 2022 13:50
Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri & Kendin Yap Projeleri Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 09 Mayıs 2022 20:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net