Forum Logo




Düşünmüyoruz?

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Kasım 2022, 13:52   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Düşünmüyoruz?




Düşünmüyoruz?
Www.TrendForum.Net

Düşünemiyoruz, düşünmüyoruz. Her yerden ve her şeyden giderek daha çok çıkan sesler arasında aklımızı bir serüvenden diğerine sürüklüyor ve zamanın hızından şikayet ediyoruz. Ezberliyoruz, ezbere konuşuyoruz, ama anlamak ve anlaşılır olmak istemeyi hatırlamayacak kadar farkındasızlık yaşıyoruz. Ne okuyanımız düşünüyor ne de kopmuş bir kitabın yaprağı mahallesinden bile geçmeyenler. Düşünmek modern literatürümüzün ana konusu olamıyor. Okudukça şapşallaşıyor, anlamak yerine her çevrilen sayfanın oluşturduğu mini rüzgarlar ile ağaçtan düşen yaprağın kör talihini yaşıyoruz. Konuşulan saçmalıkları yazılı halde görünce hakikat zannediyor ve okumayı önemsiz görenler ile farklı gemilerde aynı saçmalıklar limanına yol alıyoruz. Okuduğumuz kitapların sayısı ile övünmeyi ne kadar anladığımızdan daha değerli görüyor, rakamlar ile dans ederken anlamın boğulmasına sessiz kalıyoruz.

Düşünmedikçe şapşallaşıyoruz. Hızla giden bir arabada direksiyonu bir delinin eline vermiş ve dışarısını izlemeye çalışan insanlar gibiyiz. Bilinçaltımızın delicesine idare ettiği bir dünyada zamanın biz farkında olmadan erittiği bedenimizi, simsiyah saçlarımızı, varlığı, arkadaşlıklarımızı, ailemizi, çocuklarımızı izlemeye çalışıyor ama ne nereye gittiğimizi biliyor ne de izlediğimiz şeylerden zevk alabiliyoruz. İnsan, kokusunu duyabilir mi burnunu yaklaştırmadığı bir çiçeğin, ya da görebilir mi güzelliğini eline almadığı bir yaprağın? Durup düşünmeyi ve dikkatle izlemeyi bilmeyen bir insan ne kadar yaşar zamanı ve ne kadar anlar sonsuzluğa atılacak olan zamanın bizlerden çaldıklarını?

Ya devamlı konuşuyor ya da devamlı dinliyoruz. Herkesin konuştuğuna bakmayın, çoğumuzun tek yaptığı şey dinlemek sadece. Dinledikçe dinlenecek zamanı bulamıyor ve dinlenmeyen aklın düşünmeyen bir zombiye dönüşmesine izin veriyoruz. Sosyal medyada her gün binlercesini dinliyor, televizyonların ve görsel basının aklımızın damarlarında dolaşan sesleri ile gerçeklikten çıkıp kendimizi sahte bir dünyanın nehirlerinde sürüklenen ölüler olarak buluyoruz. Önce dinlemeyi öğrenmelisin derken kimi ne zaman dinlemelisin sorusunun cevabını ya bilmiyor ya da öğrenmeye üşeniyoruz. Masum yalanlar ile yalan olduğu bilinmeyen haykırışların önce hislerimizi sonra da aklımızı ele geçirmesine izin veriyoruz.

Susmak her zaman başkalarını dinlemek için değildir. O bazen düşünmek içindir. O bazen zamanı durdurmak ve aklen bir çiçeği koklamak içindir. O duyulanları anlamak içindir, o hissedilenleri sorgulamak, o hedefi görmek içindir, o bazen ağlamak, bazen gülmek içindir. O insanın insan olduğunu her daim yeniden keşfetmek ve kendisine insan olduğunu yeniden hatırlatmak içindir. Susmak, devamlı konuşmaktan ya da sadece başkalarını dinlemekten şapşallaşmış akılların anlamadığı, anlamayacağı bir anın tadına varmak içindir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
düşünmüyoruz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net