Forum Logo




Kişiyi suç işlemeye toplum mu iter yoksa kendi içinde midir?

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh
  • 1 Post By Adem

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Mayıs 2023, 00:45   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kişiyi suç işlemeye toplum mu iter yoksa kendi içinde midir?




Kişiyi suç işlemeye toplum mu iter yoksa kendi içinde midir?
Www.TrendForum.Net

Bulduğum bilgilere göre, suç işlemenin farklı nedenleri olabilir. Bunlar şunlardır:

Biyolojik nedenler: Bazı araştırmacılar, suç işleme eğiliminin genetik veya biyokimyasal faktörlerle ilgili olabileceğini savunurlar. Ancak bu yaklaşım kesin bir kanıt sunamamaktadır.

Psikolojik nedenler: Bazı araştırmacılar, suç işlemenin bireyin kişilik yapısı, öğrenme süreci veya bilişsel gelişimi ile ilgili olduğunu savunurlar. Örneğin, suç işleyen çevrede büyüyen birey için suç işleme eylemi normal görülebilir. Ya da suç işleyen bireyde psikopatolojik bir bozukluk olabilir.

Sosyolojik nedenler: Bazı araştırmacılar, suç işlemenin toplumsal ve ekonomik faktörlerle ilgili olduğunu savunurlar. Örneğin, güç, yabancılaşma, sosyal dezorganizasyon, ekonomik sorunlar, sosyal kontrol eksikliği gibi nedenler suçun en önemli nedenleridir. Ya da suç işleyen birey toplumun norm ve değerlerine uymayan bir alt kültüre ait olabilir.

Bu bilgilere göre, kişiyi suç işlemeye hem toplum hem de kendi içindeki faktörler iter diyebiliriz. Suç işlemenin tek bir nedeni yoktur. Suç işleyen bireyin biyolojik, psikolojik ve sosyolojik özellikleri birlikte değerlendirilmelidir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 09 Mayıs 2023, 00:47   #2
Çevrimiçi
Diamond Üye
Yanıt: Kişiyi suç işlemeye toplum mu iter yoksa kendi içinde midir?




Hocam çok suç gördüm neler neler yaşadım.

Allah’ın bir kulunun hakkına girmedim eğer olur ya girdimse bana hakkını helal etmesin.
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 09 Mayıs 2023, 01:24   #3
Çevrimdışı
Aura..
Yanıt: Kişiyi suç işlemeye toplum mu iter yoksa kendi içinde midir?




Bu konuda SOMUT BİR ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM.


Kendi mahallemden çok sevdiğim değer verdiğim bir kardeşim var. Evden işe, işten eve gidip gelir. Denk geldikçe sohbet ederiz. Çok da nazik bir kardeşimizdir. 10 gün önce dışarıda arkadaşlarla otururken sohbet arasında cezaevi'ne girmiş dediler. Bir şaşırdım, böyle duraksadım nutkum tutuldu. Nasıl olur diye sormadan arkadaş hemen anlattı konuyu, işten eve gelirken arabasıyla bir alt sokakta bir çiftin birbirleri ile yakınlaştığını görünce, abartı olduğunu düşünüp uyarmış. (Aklınızdan namus bekçisi mi ona ne diye düşünebilirsiniz), fakat baya abartı bir şekilde olduğu söylendi. Bu uyarıyor, er kişi dişisinin yanında aslan kesilip geliyor çocuğa bir tane yapıştırıyor. Bizim eleman da bir tane sağlam vuruyor çocuk komalık oluyor. Daha sonra şikâyetçi oluyor ve aynen bu şekilde olan konu üzerinden cezaevine giriyor.


Bu anlatımımdan farklı varyasyonlar çıkarılabilir. Demem o ki, şu anki günümüz de suç işleme eğilimi insanlarda olmasa bile sürüklüyorlar insanlar. Kız arkadaşınla yürürsün yolda, hanzo gibi bakarlar, üstelik senin ona baktığını gördükleri halde bunu yaparlar.


Yolda yürürsün denyonun birisi dar geçiş alanından bile omuzlarını sallandıra sallandıra gelir kolunu/omzunu çekmesen çaaaaaat diye çarpacaksın, "hayırdır dayı?" - "ne işsin sen" - "yavaş olsana lan" 'cı Sıfır Bir Adana etkisindekilerle muhatap olmak zorunda kalacaksın. Şunu belirteyim, Bağcılar'da bunların en kralı var. Hele ki Bağcılar Meydan'da konser olduğunda ilgi çekmek için birbirine girişen dızolardan bahsetmiyorum bile..


Esasına gelince konunun; Yaşanılan bölge de önemli. "Coğrafya Kaderdir" diye boşuna dememişler. Bununla birlikte, sen beladan uzak kaldıkça bela bir yerden sonra geliyor buluyor seni, sen git git desen de, bir bakıyıorsun, hoş geldin demişsin. Aduketler, döner tekmeler havada uçuşuyor. Kısaca; bu hayatta her an, her şey olabilir aziz dostlarım.
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
içinde, iter, işlemeye, kendi, kişiyi, midir, suç, toplum, yoksa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Flörtünüzün fazlaca karşı cinsi takip etmesi sizi iter mi? Beatrice Trend Anketler 25 Dün 23:53
İnsanın içine şeytan mı girer yoksa her daim insanın içinde şeytan mı vardır? Beatrice Kafamıza Göre 6 28 Mart 2023 18:21
Herşey göründüğü gibi midir yoksa görmek istediğimiz gibi midir ? Sır Trend Sorular 4 19 Mart 2023 02:51
Selamlaştığınız Kişiyi Tanımamak Asi Ruh Trend Sözlük 1 08 Mart 2023 01:28
30 gün içinde başvuru, 60 gün içinde atama Aykut Ekonomi Dünyası 0 26 Ocak 2023 09:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net