Forum Logo




Herkesin ilhama ihtiyacı vardır: Hayattan ilham alman için birkaç öneri

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Temmuz 2023, 14:50   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Herkesin ilhama ihtiyacı vardır: Hayattan ilham alman için birkaç öneri




Herkesin ilhama ihtiyacı vardır: Hayattan ilham alman için birkaç öneri
Www.TrendForum.Net

Size neler ilham verir? Hangi durumlar yaşama sevincinizi ve motivasyonunuzu artırır? İlham kelimesini duyunca çoğumuzun aklına stüdyosunda resim yapan bir ressam, ya da piyanosunun başına oturmuş bir besteci gelse de ilham sadece sanatçıları ilgilendiren bir kavram değildir. Yaşama karşı iştah duymak için sanatçı olmayan insanların da ilhama ihtiyacı vardır.

Her ne kadar ilham psikoloji biliminin çok araştırdığı, üzerinde durduğu bir kavram olmasa da, bu durumu Thrash ve Elliot’ın (2003) araştırmaları biraz değiştirmiştir. Thrash ve Elliot, ilhamın nasıl ölçülebileceğine dair araştırmalar yapmışlardır. Bu araştırmalara göre ilhamın üç temel özelliği vardır. Birincisi, ilham bizim sınırlamalarımızın ve endişelerimizin üstüne çıkarak bize farkındalık kazandırır. İkincisi ilham, vizyonumuz ya da motivasyonumuz üzerinde güçlü bir etki yaratır. Buna “yaklaşım motivasyonu” denmektedir. Son olarak da Trash ve Elliot’e göre, ilham kendiliğinden olur (Trash ve Elliot, 2003).

İlham sayesinde günlük hayatlarımızın dışına çıkarak başka olasılıkların farkına varabiliriz. Yine ilham sayesinde sıradan rutinlerimizi daha renkli bir hale getirebiliriz. Bazen ilham kaynaklarımız etrafımızdaki insanlar ya da sosyal medyada takip ettiğimiz hesaplar olabilir. Örneğin bana bugünlerde Japon vlogger Nami ilham veriyor.

Peki ya sen ilhamını kimlerden alıyorsun? Evet etrafımızda ya da Youtube’da, Instagram’de bize ilham veren insanlar olması çok güzel ama en güzeli hayatın kendisinden ilham almak. Bunun için sık sık ruhunu renklendirecek, sana neşe ve yaşam sevinci verecek aktivitelerde bulunabilirsin.

Nasıl mı? İşte sana birkaç öneri…

Bir hafta sonunu şehrini bir turist gibi gezerek geçir, bu yazıyı okuduğun günden itibaren her gün yeni bir bilgi öğren, hiç denemediğin ama hep merak ettiğin bir hobiye başla, daha önce hiç okumadığın bir yazarın kitabını oku, daha önce hiç dinlemediğin bir müzisyenin eserlerini keşfet, sık sık doğada yürüyüş yap. Tüm bunları yaparken hayata meraklı gözlerle bakmayı ihmal etme. İlham her yerde, yeter ki bakmasını bilelim. Sana motivasyonunu yükseltecek, yaşam sevincini artıracak ilham dolu günler diliyorum…

Kaynaklar:
Thrash, T. M., & Elliot, A. J. (2003). Inspiration as a psychological construct. Journal of Personality and Social Psychology, 84(4), 871–889. [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alman, birkaç, hayattan, herkesin, için, ihtiyacı, ilham, ilhama, vardır, Öneri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zihninizi sakinleştirmeniz için uygulaması kolay 2 öneri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 28 Haziran 2023 14:06
Olumlu beklentilere ve öz farkındalığa sahip olmak için 7 öneri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Haziran 2023 15:18
UNICEF: Dünyanın çocuk evliliği sorunundan kurtulması için 300 yıla daha ihtiyacı var Zeytin Dünyadan Haberler 0 08 Mayıs 2023 12:22
Rüyalarınızı daha kolay hatırlamanıza yardımcı olacak birkaç öneri Zeytin Kişisel Gelişim 1 05 Nisan 2023 14:06
Kendinizi kurban gibi hissetmeden yaşamak için 7 öneri Zeytin Kişisel Gelişim 0 16 Aralık 2022 13:12




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net