Forum Logo




En iyi liderlere öneriler: Karşılık beklemeden hizmet etmek üzerine

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Temmuz 2023, 14:28   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
En iyi liderlere öneriler: Karşılık beklemeden hizmet etmek üzerine




En iyi liderlere öneriler: Karşılık beklemeden hizmet etmek üzerine
Www.TrendForum.Net

“Gözyaşının bile görevi varmış. Ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış.”

Mevlana Celaleddin Rumi

Kapladığımız liderlik koltukları… Kocaman anlamlar içeren, ismimizin önünde giden o uzun başlıklar… Peki gerçekten lider olmak ne demek? Sadece bir firmanın, bir derneğin, bir okulun, herhangi bir kurumun verdiği bir başlık ile lider olunabilir mi?

Bugün sizlerle birlikte büyük sorular soralım isterim. Özellikle lider olmak kavramını doldurabilmek adına. Aslında hiçbirimizin liderlik için sıfatlara ihtiyacı yoktur. Her durumda seçimlerimizle hayatımıza liderlik ederiz, giymeyi seçtiğimiz gömlekten yemekte yediğimiz salataya kadar, evet, hepimiz, her an birer liderlik şapkası takıyoruz. Genç veya yaşlı olmamız, tecrübeli veya toy olmamız, iyi veya kötü olmamız, erkek ya da kadın olmamız bunu değiştirmiyor. Çünkü hepimiz her an hayatımızın liderleriyiz.

Diyebilirsiniz ki “Her şey benim elimde mi? Elimde olmadan olanlar ne olacak?” İşte bu noktada da liderliğin değerlendirme meziyetine giriş yapıyoruz. Yani etkiye karşı verdiğimiz tepkilere, karşılaştığımız durumlardan yaptığımız çıkarımlara ve sonuçta elimizde değil gibi gözüken bu durumlarda dahi almayı seçtiğimiz yol bizi biz yapıyor. O yolda takılı kalsak da lideriz, batıp çıksak da lideriz!

Bugün sizlerle hizmet etmek konusunu değerlendirelim isterim. Madem her an lider olmak bizlerin elinde, peki ne kadar farkındayız ve bu konum ile hizmet etmeye ne kadar açığız? Genel olarak liderlik anlayışı “Ben söylerim, yapılsın” mantığıyla kaplanmıştır. En ünlü liderleri ünlü yapan hangi ortak özellikleridir? Buna “hizmet etmek” diye cevap veririm. Ne olduğundan, hangi konumda olduğundan, nasıl bir durumda olduğundan, elinde ne olduğundan veya olmadığından bağımsız, sadece hizmet etmeye odaklanmışlardır. İşte Atatürk, hiçbir güvencesi yokken bu vatana hizmet etmiştir. İşte Mahatma Gandhi, elinde hiçbir şey yokken koskoca bir ülkenin kaderini değiştirmiştir. İşte Fatih Sultan Mehmet, tarihte örneği yokken dünyanın en güzel şehrini kalbindeki o hizmet etme aşkıyla fethetmiştir. İşte Coco Chanel, zamanının ötesine geçerek kimsenin düşünmediği hayaller kurup kadınlara hizmet etmek aşkıyla kocaman bir marka imparatorluğunu sıfırdan yaratmıştır.

Belki de en yakınımızda olan sevgili annelerimiz, işte, evde, belki de yemek yapacak malzeme yokken bile kalplerindeki o hizmet aşkıyla ve anne olmanın verdiği liderlikle, sadece bir patatesle muhteşem bir sofra hazırlayıvermiştir, yakınmadan, söylenmeden ve ah etmeden… Sadece hizmet etmiştir, sadece vermek istemiştir, karşılık beklemeden… Herhangi bir sıfata, konuma, kademeye, yaşa, cinsiyete bağlı kalmadan, tarihteki ünlü liderler sadece hizmet etmeye odaklanmıştır.

Bugün bu yazımda bana eşlik ediyorsanız hayatınızdaki hizmet etme kavramına yeniden bakmanızı isterim. Karşılık beklemeden, bir sıfata, kademeye, koşula bürünmeden kime hizmet etmektesiniz? Bu hizmette ne kadar gönüllüsünüz? Hizmet etmenin güzelliğinin farkında mısınız? Hayatına değer kattıklarınız kimler? Büyük veya küçük ayırt etmeden kimlerin hayatına karşılıksız dokunmaktasınız? Koşullar ne kadar zorlu olsa da işler sizin kontrolünüz dışınızda gidiyor gibi gözükse de karşılıksız hizmet etmeye adıyor musunuz kendinizi? Bu gücün hayatınızda neleri değiştirebileceğinin farkında mısınız?

Bu kelimeler sadece sizlere “hizmet etmek” için yazıldı… Varlığınız için sonsuz teşekkürlerimle…

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
beklemeden, etmek, hizmet, iyi, karşılık, liderlere, üzerine, Öneriler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Binance’den Hizmet Koşullarında Sessiz Sedasız Değişiklik: İşte Detaylar! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 13 Haziran 2023 11:01
Kendine hizmet eden önyargı: Başarı sizden, başarısızlık dış mihraklardan mı? Zeytin Kişisel Gelişim 3 16 Aralık 2022 23:36
Otobüsten inenleri beklemeden binmeye çalışmak Beatrice Trend Sözlük 3 25 Eylül 2022 20:54
kraliçenin cenazesine katılacak liderlere kurallar Beatrice Trend Sözlük 6 13 Eylül 2022 15:09
Bir İphone hatası,bazı hizmet ağlarında büyük sorun yaratıyor KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Mayıs 2022 20:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net