Forum Logo




Yansımalar üzerine: Söylediklerimiz, hissettiklerimiz ve dilediklerimiz

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Ağustos 2023, 14:04   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yansımalar üzerine: Söylediklerimiz, hissettiklerimiz ve dilediklerimiz




Yansımalar üzerine: Söylediklerimiz, hissettiklerimiz ve dilediklerimiz
Www.TrendForum.Net

“Yeni bir keşif için, yeni yerler değil, yeni bir bakış açısı gerekir.”

Marcel Proust

Hayatımız yansımalar üzerine kurulmuştur. Sabah kalktığımızda ne düşündüğümüzdür o günü güzel veya şansız bir gün yapan… Kahvaltımızı ederken kahkaha atabilecek kadar neşeli olmak veya suratsız bir tavırla yemeğe devam etmeyi seçmektir yansıma. Sonra kalbimizden geçenlerdir, her daim haksız olduğumuz, kaybettiğimiz ve asla hak etmediğimiz düşüncesidir örneğin. Veya tam tersi dünyanın en şanslı insanı olarak görmektir kendimizi, en zor anımızda bile şükür içinde olmaktır ve olana kabul verebilmektir.

Bugün, bu yazımda sizlerle birlikte hayata yansıttıklarımıza bakalım isterim. Farkında olmadığımız, bilerek veya bilmeyerek dünyaya taşıdığımız her enerjidir yansımamız. Örneğin sizi en çok tanıyan insanlardan birini çevirsek ve sizi yansıtan tek kelime veya tek cümle istesek bu ne olurdu? Çok eğlencelidir mi, çok karamsardır mı, çok öfkelidir, çok pimpiriklidir, her şey için evhamlanır, oldukça streslidir, her zaman bir planı vardır, sürekli şikayet eder, asla parası yetmez, bolluk konusunda sürekli yakınır mı? Ne derlerdi?

Bu cümleler sadece birkaç örnek bizim yansımalarımızı anlatmamız için. Bu yazımda sizlerle birlikte daha yakından incelemek istediğimse bu konunun ne kadar farkında olduğumuz. Yani biz hayata geçirdiğimiz bu yansımaların ne kadar farkındayız? Örneğin sürekli eleştiri yaptığımızı anlayabiliyor muyuz? Örneğin kendi kendimizi değersizleştirdiğimizi görebiliyor muyuz? Örneğin kendi başarımızın önünde “Yapamazsın!” diyerek durduğumuzu görebiliyor muyuz? Örneğin her daim şükredebiliyor musunuz, en zor anınızda bile sizi doğru bir noktaya yönlendiren bir güç olabileceğine inanıyor musunuz? Veya “Nasıl olsa kaybedeceksin!” diyerek henüz denemeden kendi kendimizi vazgeçirdiğimizi ne kadar fark ediyoruz? Bizleri gün boyunca dışarıdan çeken bir kamera olsaydı kendimizi kendimize nasıl özetlerdi?

İşte tam da bu yüzden hayatımız söylediklerimizle, hissettiklerimizle, duygularımızla, enerjimizle, yani bu hayata kalbimizden kattığımız tüm duygularımızla bir yansımadır. Yaşadığımız her an işte bu yansımanın bir ayna gibi karşımıza çıkışıdır. Neye odaklanırsak yansımamız o yönde büyür. Olumsuzlara, kayıplara, zorlara ve olmayanlara odaklandığımızda bunu büyütürüz. Tam tersine olumlu olanı, umudu, başarıyı ve güzellikleri yansımamıza eklediğimizde bu inançla daima güzeli daha fazla büyütürüz.

Bizler hayata yansıtırız, enerjimizle, sözcüklerimizle ve hissettiklerimizle. Bu yüzden hayat bizlerden bağımsız değildir, mutlaka yansıttıklarımızla yoğrulmuştur. Bugün bu yazımda bana eşlik ediyorsanız hayata yansıttığınız size yakından bakmanızı dilerim. Bugün ağzınızdan çıkanlar sizi nasıl yansıtıyor? Neyi büyütmektesiniz? Dışarıdan kendinizi izliyor olsaydınız kendi yansımanızı nasıl tanımlardınız? Siz bu hayata katılmış muhteşem bir enerji olarak bu yaşam sürecinde, bu hayatta neyi yansıtmak için buradasınız?

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dilediklerimiz, hissettiklerimiz, söylediklerimiz, yansımalar, üzerine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ayçiçeği Üzerine Dekorasyonlar MaVi Ev ve Dekorasyon 10 25 Ekim 2023 04:29
İletişim üzerine DeepSilence Kişisel Gelişim 0 21 Ağustos 2023 14:01
Yansımalar - Rıdvan Özdinletir DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 25 Haziran 2023 08:25
Düşünce Özgürlüğü Üzerine Never Give Up Never Give Up 0 11 Mayıs 2022 20:15
Eşitsizlikler Üzerine Never Give Up Never Give Up 1 11 Mayıs 2022 06:04




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net