Forum Logo




Daha Cesur Yaşamanın 4 Yolu!

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Kasım 2023, 17:57   #1
Çevrimiçi
Daha Cesur Yaşamanın 4 Yolu!




Daha Cesur Yaşamanın 4 Yolu!
Www.TrendForum.Net




1. Denemekten ve Hata Yapmaktan Korkmayın
Yeni bir iş veya yaratıcı bir girişim başarılı olmak için sizden risk almanızı ve hatalarınızdan ders çıkarabilmenizi talep eder. Ne yazık ki çoğu insan bu çabaya gönüllü olmuyor. Aslında doğduğumuz andan beri başımıza gelebilecek en kötü şeyin hata yapmak olduğu saçmalığı ile beynimiz yıkanıyor. Yaratıcı ve ön görü sahibi insanlar, hatalara bu gözle bakmazlar. Apple firmasının vizyoner kurucusu Steve Jobs bu konuda iyi bir örnek teşkil ediyor. Jobs grafik kullanıcı arayüzü gibi var olan bir teknolojide harika bir potansiyel gördü. Bu potansiyel yeni bir elektronik cihaza dönüşecekti: Kişiye özel bilgisayar. Ancak birkaç yıl sonra Jobs yönetimsel anlaşmazlıklar yüzünden istifa etti ve NeXT adındaki kendi yazılım firmasını kurdu.

2. Zorluklarla Mücadele Edin
Başkalarının pes ettiği zorlu zamanlarda cesur insanlar işe yarayan formülü bulana kadar yeni fikirler üretmeye devam ederler. Zor anlarla mücadele etmeyi öğrenmenin güzel bir örneği 1970 yılında Apollo 13 uzay görevinde yaşandı. Bu uzay gemisi aya doğru ilerlerken elektrik kısa devresinden kaynaklanan bir kıvılcım yüzünden oksijen tanklarının birinde patlama yaşandı. Bu patlama yüzünden yolculuk boyunca astronotların birçok ihtiyacını karşılamak için inşa edilen hizmet modülü kullanılamaz hale geldi. Mürettebat susuzluk, soğuk, güç kaybı ve karbon dioksit birikmesi gibi bir sürü problemle yüzleşmek zorunda kaldı. Bütün koşullar aynı soruya yöneltiyordu: Eve dönebilecekler miydi? Görev komutanları fark etmişlerdi ki astronotları hayatta tutmanın tek çaresi yaşam desteği, aya inme ve eve dönüş için üretilen ay modülünü kullanmak.

3. Kalıpların Dışına Çıkın
Çoğu kişi toplumsal kalıplara uyar ve herkes hangi yolu takip ediyor gibi görünüyorsa o yolu takip etmeye çalışır. Örneğin, tutkularını ateşleyen unsurları keşfetmek yerine para ve saygınlık getireceğini düşündükleri bir kariyer peşinde koşarlar. Cesur düşünürlerin farklı bir içsel enerjileri vardır. Steve Jobs’ın tutkuları onu Apple kullanıcıları için en üst düzey müşteri deneyimini yakalamaya mecbur etmişti. Geleceğin daha kişiselleşmiş teknoloji kullanımında olduğunu gördü. Şirketin yüksek kâr oranının altında yatan sır Jobs’ın teknoloji ile etkileşim şeklimizi değiştirme tutkusudur.

4. Sabırlı Olun
Değişiklikler bir anda olur. Ancak o anın gelişim süreci yıllar alabilir. Yaratıcı ön görü sahipleri ve mucitler dünyayı değiştirecek gelişimler için yıllarca hazırlanırlar. Felaket, Apollo 13’ü vurduğu zaman, astronotlar karşılık verecek gücü buldular. Çünkü yıllardır başarı için hazırlanıyorlardı. Birçok farklı senaryo planladılar ve zihinlerini başarıdan başka bir şeyi kabul etmemeye kurdular. Bir kere kaybetmeyi seçeneklerin arasından çıkardıktan sonra tüm enerjilerini dünyaya güvenle geri dönmek üzerine odakladılar.




Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cesur, daha, yaşamanın, yolu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
49'luk Hande Ataizi'den cesur kareler DeepSilence Ünlülerin Dünyası 6 15 Ağustos 2023 10:19
Simge Sağın yine cesur KoJiRo Ünlülerin Dünyası 3 10 Temmuz 2023 14:43
Kaliteli bir hayatın sırrı: Kendiniz için yaşamanın getirdiği özgürlük DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Haziran 2023 15:16
Cesur Yürek Asi Ruh Ata Sözleri Ve Deyimler 0 19 Mart 2023 14:10
Hadise eskisinden daha cesur! Ayna karşısında verdiği yeni yıl pozu ağızları açık bıraktı Beatrice Ünlülerin Dünyası 8 06 Ocak 2023 12:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net