Forum Logo




Mutlu Bir Yaşam İçin Görmezden Geleceğiniz Şeyler

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ekim 2022, 17:25   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Mutlu Bir Yaşam İçin Görmezden Geleceğiniz Şeyler




Mutlu Bir Yaşam İçin Görmezden Geleceğiniz Şeyler
Www.TrendForum.Net

Bazen bizim için neyin önemli olduğunu gözden kaçırabiliriz ve evde, işte, sosyal hayatta karşılaştığımız stresi hayatımızın merkezine koyar, bizi üzmesine izin veririz.


Hayatımızda meydana gelen her şey üzerinde tam kontrolümüz olmasa bile, içselleştireceklerimizi ya da görmezden geleceklerimizi seçebiliriz. İşte daha mutlu bir hayat için görmezden gelmeniz gereken şeyler...


Mükemmellik fikri

Her şey mükemmel olmak zorunda değil. Nitekim her şey mükemmel olduğunda da mutlu olacağınızın bir garantisi yok. Her zaman en mükemmeli olsun diye çabalamak yerine elinizden gelenin en iyisini yapın ve yolunuza bakın. Mükemmelliyet duygusu mutluluğuzu sabote etmekten başka bir işe yaramaz.



Houston Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma sonucuna göre, mükemmelliğin depresyon, anksiyete, bağımlılık ve kaçırılan fırsatlar ile ilişkili olduğu ortaya çıktı. Başarısız olmaktan korkmayın, eleştirilmekten ya da insanların beklentilerini karşılayamamaktan çekinmeyin. Kendiniz için en iyisini yapın yeter.


Zehirli arkadaşlıklar

Sizi yalnızca ihtiyacı olduğunda arayan, iyiliğiniz ile ilgilenmeyen, sadece anlatan ve hiç dinlemeyen sözde arkadaşlarınızı hemen görmezden gelmeye başlayın! Gerçek arkadaş, dost çok meşgul bile olsa size 1 dakika ayırabilen, anlattığı kadar dinleyen, sizi anlayan ve mutluluğunuzu, üzüntünüzü içinde hissedendir. Siz siz olun, arkadaş gibi görünen ama olmayan insanlardan uzak durun. Mutluluğunuza gölge düşürmelerine asla izin vermeyin.


Olumsuzluk/karamsarlık

Hayatın yalnızca olumsuz yönlerine odaklanma eğilimindeyseniz mutluğunuzu perdeliyorsunuz demektir. Bakış açısını değiştirmek çok kolay olmasa da bunun için çabalayın. Herkesin hayatında olumsuzluklar kadar pek çok da güzel şey oluyordur. Güzelliklere daha fazla odaklanmayı, olumsuzlukların ise elbet bir gün son bulacağını düşünmeyi öğrenin.



Diğer insanların istenmeyen tavsiyeleri

Sizin için neyin en iyi olduğunu bildiğini düşünen birçok insan vardır. Her zaman fikir belirtir, size yapmanız gerekeni söylerler. Ancak bu insanlar çoğu zaman yanılırlar çünkü sizi gerçekten neyin mutlu edeceğini bilecek tek kişi yine sizsiniz. Fikir alışverişi önemlidir, tabii siz sorduğunuzda. Sormadan fikrini söyleyen, sizi yönlendirmeye çalışan insanlardan uzak durun.



Her şeyin kolay olması gerektiği fikri

Hayatta her şey kolay olmamalı çünkü yaptıklarında başarılı olan ve tüm hayallerini gerçekleştirmeyi başaran insanlar, gerçekten çok çalışan ve kendilerini tüm hedeflerine ulaşmak için% 100 adayan kişilerdir. Başarısız olmaktan korkmayın çünkü başarısızlık aslında sahip olabileceğiniz en büyük öğretmendir ve kaybetmek de bir öğrenme deneyimdir. Her şeyin kolay olması gerektiği fikrine sahipseniz bundan kurtulun ve çabalamaktan, çabalarınızın sonunda başarısız olmaktan da korkmayın.



Değişime direnç göstermek

Değişim kaçınılmazdır, ondan kaçamazsınız. Sadece ona uyum sağlamanız ve her durumdan en iyi şekilde yararlanmanız gerekir. Tanıdık şeyler daha rahat olsa bile, değişime karşı içsel direnci bırakın. Beklenmedik şeyleri takdir etmeyi ve hayatınızın size sunduğu sürprizlerin tadını çıkarmayı öğrenin. Bazen iyi bir şeyin sona ermesi daha iyi bir şeyin başlangıcı olabilir.


Kaynak | Hürriyet
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, geleceğiniz, görmezden, mutlu, yaşam, İçin, şeyler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Şu Anda Mutlu Olmak İçin Neye İhtiyacınız Var Beatrice Trend Sorular 28 27 Ocak 2024 00:29
Benzer şeyler Beatrice Komedi ve Mizah 11 04 Kasım 2023 18:21
Planlı hareket etmek mi güzel, spontane yaşam biçimi mi güzel? Beatrice Trend Anketler 9 10 Ocak 2023 20:28
Mutlu eş, mutlu evlilik mi demektir? Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 2 23 Temmuz 2022 15:52
Bilim İnsanları, Gezegenler Arası Yaşam İçin Tarih Verdi:Sandığımız Kadar Yakın Değil KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 29 Mayıs 2022 09:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net