Forum Logo




Henri Charriere - Kelebek Kitap Özeti

Kitap tanıtımlarının yer aldığı tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mart 2023, 06:27   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Henri Charriere - Kelebek Kitap Özeti




Henri Charriere - Kelebek Kitap Özeti
Www.TrendForum.Net

Henri Fransa’nın Ardéche kentinde yaşamaktadır, haksız yere bir öldürme suçuyla yargılanmaktadır. Adliyeye getirildiğinde avukatı dosyayı inceledikten sonra kesin olarak serbest bırakılacağını düşünmektedir. Ancak davaya bakan başsavcı zanlılara müebbet hapis aldırmasıyla kentteki bütün insanlar tarafından tanınmıştır. Ve sonuç olarak hakim verdiği kararı açıklar ve Henri ömür boyu kürek çekmeye mahkum edilir. Conciergerie adındaki bir hapishanede hücreye hapsedilen Henri, haksız yere hapis yatmayı kendisine kabul ettiremez ve ilk günlerden firar etmeyi kafasına koymuştur. Bu hapishaneden firar etmek için bir ortak bulur ve birlikte firar için plan yaparlar.

Henri (lakabı Papillon –Kelebek) plan arkadaşıyla birlikte kendisini bir şekilde para karşılığında hastaneye yatırır. Hastaneden ilk denemelerinde kaçmayı başarırlar. Bir küçük gemi ile yola çıkan Kelebek ve yoldaşı bir adaya gelir ama adada kabul edilmezler ve 15 gün içerisinde adadan gitmeleri gerekmektedir. Adadan üç yeni firari kişiyle birlikte yola koyulurlar. İlk gittikleri yerde bu üç kişiyle yolda ayrılırlar ancak ayrıldıktan hemen sonra yakalanıp ve Rio Hacha adlı hapishaneye düşerler. Bu hapishaneden yeni bir plan yaparak yine kaçmayı başarırlar ve Kelebek yalnız başına Kızılderili bir kabilenin içine girer ve orada kabul edilerek yaşamaya başlar. Bu kabilede iki karısı olur ve uzun bir zaman burada yaşar. Ancak kabileden uzaklaşmak mecburiyetinde olduğunu, geri dönerek yapması gereken şeyler olduğunu deyip gitmek istediğini söyler ama geri döneceğine dair söz verir. Kabileden ayrıldıktan hemen sonra tekrar yakalanıp ve Santa Marta adlı hapishaneye atılır. Bu hapishaneden de firar etmeye çalışır ancak bu kez başarılı olamaz. Santa Marta hapishanesinden Baranquilla’daki bir hapishanesine gönderilir. Bu hapishaneden de tekrar tekrar firar etmeye çalışır fakat başarılı olamaz ve Fransız Adalet Bakanlığına teslim edilir. Bu defa hayatı daha zorlaşan ve daha önce firar edebilen hükümlülerin hapsedildiği Royal adasına götürülür. Çeşitli hapishanelerde cezasını çekerken ve birinde isyan çıkarmayı başarır.

Hiçbir şekilde firardan etme girişimlerinden yılmayan Kelebek nihayetinde yeni Çinli yoldaşlarıyla kürek cezasından firar etmeyi başarırlar. Firarın zorluklarından sonra uzun gemi seyahatiyle İngiliz Güyanı’na giderler. Burada kabul görürler ve farklı kimlikler edinirler. Burada kalıp hayatlarını devam ettirebilmek için çalışmaya başlarlar. Ancak Kelebek buradan da uzaklaşmayı düşünmektedir. İngiliz Güyanı’ndan da uzaklaşan Kelebek ve yoldaşları Venezuella’ya ulaşırlar ve tekrar kısa süreli bir cezayı yattıktan sonra bir yıl, seçilmiş bir köyden çıkmama koşuluyla beş yılın sonunda vatandaşlık alabilecektir. Kelebek bu köyde dürüst ve güzel bir yaşam sürdürüp, bu ülkeye kendisini kabul ettirmeyi ister. Nihayetinde Henri kendisi için yepyeni bir yuva bulmuştur ve artık tamamen hürriyetine kavuşmuştur.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
charriere, henri, kelebek, kitap, Özeti


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Albert Camus - Mutlu Ölüm Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 1 12 Mart 2023 08:31
Ayşe Kulin - Köprü Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:59
Namık Kemal - Gülnihal Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:36
Belva Plain - Gurur Ve İhtiras Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:33
Jonathan Ames - Fazladan Bir Adam Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net