Forum Logo




Silas Marner - George Eliot

Kitap tanıtımlarının yer aldığı tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Temmuz 2023, 09:41   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Silas Marner - George Eliot




Silas Marner - George Eliot
Www.TrendForum.Net



Silas Marner Kitap Açıklaması


Hayatını dokumacılıktan kazanan imanlı bir adam olan Silas Marner, uğradığı hırsızlık iftirası sonrası kilise üyeliğinden kovulunca yaşadığı şehri terk ederek Raveloe adlı bir köye yerleşir. Bu iftirayla birlikte Tanrı’ya ve Tanrı’nın adaletine olan inancını da yitiren Marner, yaradılışının bütün gücüyle işine sarılır ve kendini kazandığı altınları biriktirmeye adar. Ne var ki bu kez de bir hırsızlığın kurbanı olur ve kendine güvence bellediği altınların tümü çalınır. Fakat talih, çalınan altınların yerine Marner’a hiç beklenmedik bir armağan verecek ve Marner için yepyeni bir yaşamın kapılarını aralayacaktır.
George Eliot takma adıyla eser veren, Viktorya dönemi kadın yazarlarından Mary Ann Evans, Silas Marner’da dinsel yaşama ve dinî dogmaların hâkim olduğu topluma yabancılaşan bir ruhun portresini çizer. Uhrevi olandan kopuşu ve kendi ifadesiyle “saf ve doğal insani ilişkilerin iyileştirici etkisi” sayesinde yeniden hayat buluşu anlatır. 19. yüzyıl İngiltere’sinde taşrada geçen roman, güçlü bir gerçekçilikle farklı sınıflara mensup insanların yaşamlarından sahneler sunarken, din, toplum, sanayileşme ve şehirleşme gibi konuları sorgulamaya açmaktadır.
George Eliot’ın simgelerle ve karşıtlıklarla örülü eseri Silas Marner’ı, Alaattin Bilgi’nin yetkin çevirisiyle sunuyoruz.


(Tanıtım Bülteninden)


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
eliot, george, marner, silas


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Katalonya'ya Selam - George Orwell DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 25 Haziran 2023 08:27
George Orwell Sözleri Asi Ruh Güzel Sözler 0 30 Mayıs 2023 21:47
Stephen Silas: “Alperen Şengün, NBA’in Çok İyi Oyuncularından Biri Olacak” KoJiRo Basketbol 0 03 Nisan 2023 12:41
Petkimspor, Silas Melson’ı Transfer Etti KoJiRo Basketbol 0 13 Haziran 2022 20:28
George Best KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net