Forum Logo




Kitap Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kitap tanıtımlarının yer aldığı tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ekim 2023, 20:57   #1
Çevrimiçi
Kitap Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?




Kitap Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Www.TrendForum.Net

Kitaplar bütün insanların ayrılmaz parçaları haline gelmiştir. Gün içinde elimizden düşmeyen kitaplarla, kitap kahramanlarının yerine kendimizi koyar ve kendi dünyamızı yaratırız. Kitaplar boş zamanların en iyi aktivitelerinden biridir. Kitap okumak kadar, okunacak kitapları doğru seçmekte önemlidir. Özellikle kişilerin karakterine uygun kitaplar seçmesi, kitabı daha keyifli bir şekilde okumasını sağlayacaktır. Kimi insanlar romanlardan hoşlanırken, kimileri tercihlerini tarihi kitaplardan veya kişisel gelişim kitaplarından yana kullanabilirler. Her zevke göre ayrılan kitapları seçmek zor bir konudur. O yüzden kitap seçerken bazı kurallara dikkat etmek daha sağlıklı sonuçlar verecektir.


1-) Kitabın aldığı eleştirilere göre:

Filmler kadar kitapların aldığı eleştirilere de dikkat etmek önemlidir. Okurların yorumları kitabın seyri için, bize örnek verebilir. Okur yorumlarına dikkat edilerek seçilen kitaplar daha iyi kitap seçenekleri olacaktır. Bu durumda insanların ortak zevkinden etkilenmeler yapılabilir.


2-) Sevilen yazara göre kitap seçimi yapmak:

Bu yöntem de diğer kitap seçimi seçenekleri arasında sayılabilir. Özellikle sürekli takip edilen yazarların kitapları tercih sebebi olabilir. Bu sayede emin olunan bir kitap alınırken, okurken sıkılmak sorunu da olmayacaktır. Kitap seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında yazar seçimleri bulunmaktadır.

3-) Kişisel zevklere göre:

Kitapların arka kapaklarındaki yazıları okumak veya arkadaş tavsiyesiyle bir kitabı almak yanlış bir tercihtir. Çünkü tarza hitap etmeme ve zevklerin uyuşmaması sorunu çıkabilir. Bunun yerine sevilen tür üzerinden kitap seçimi yapmak daha doğru olacaktır.


4-) Çok satan kitaplardan kitap seçimi yapmak:

Çok satan kitaplar listesi büyük bir kitle tarafından sevilmekte ve takip edilmektedir. Kitap seçimi yaparken zorlananlar için bu da bir alternatif sayılabilir. Okuyucular, en çok satan kitaplar listesine bakarak fikir edinebilir. Bu kitaplar okuyuculara fikir verebilir, bu tarz üzerinden kitap seçimlerine devam edebilirler.


5-) Kitabın tasarımına bakarak:

Hem film seçimlerinde, hem kitap seçimlerinde mutlaka gözümüze takılan seçenekler olmuştur. Konusuna dair hiçbir fikrimiz olmadığı halde kapak tasarımıyla ilgimizi çeken bu kitaplar anlam verilemeyen bir şekilde merak uyandırmıştır. O yüzden kitapçılardaki bu yüzlerce seçenek arasında tercih yapılamıyorsa, kapaklar bir fikir oluşturabilir. Sıcak gelen kitap kapağına sahip olan kitaplar seçim tercihi olabilir. Ayrıca kitapların önsözleri de kitapseverler için bir seçim alternatifi olabilir. Beğenilen önsöz ve kişiye sıcak gelen kitap seçimleri yapmak daha iyi olacaktır.



6-) Yayınevine göre seçim yapmak:

arasında yayınevi tercihleri de gelmektedir. Kitap alırken yayınevine dikkat etmek önemli bir husus olur. Ayrıca yabancı kitap alırken bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir. Bu durumda kitabın çevirisi oldukça önemlidir. Kötü çevrilmiş bir kitap okuma zevkini yok eder. Bu yüzden kitabı almadan önce, kitabın çevirisi hakkında bilgi almakta yarar vardır.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alırken, dikkat, edilmelidir, kitap, nelere, satın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli Candres Trend Sorular 9 06 Haziran 2023 18:33
Prefabrik Ev Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir? DeepSilence Ev ve Dekorasyon 14 08 Mayıs 2023 11:40
İnternetten Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 05 Mayıs 2023 04:15
Topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 2 03 Ekim 2022 00:06
Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net