Forum Logo




'Eni'nin Kalbi' oyunu ile depremzede çocuklara moral turnesi

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Şubat 2023, 10:57   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
'Eni'nin Kalbi' oyunu ile depremzede çocuklara moral turnesi




'Eni'nin Kalbi' oyunu ile depremzede çocuklara moral turnesi
Www.TrendForum.Net

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), depremzede çocuklar için afet bölgesine gitti. SAMDOB, sahnelediği 'Eni’nin Kalbi' adlı çocuk oyunuyla çadır kentleri dolaşıyor.



'Eni’nin Kalbi' çocuk operası ile deprem bölgelerine turneye çıkan Samsun Devlet Opera ve Balesi, Gaziantep'te dün depremzede çocuklarla bir araya geldi. Gaziantep Masal Park'taki çadır kentte ve Gaziantep Büyükşehir Parkı'nda çocuklarla buluşan SAMDOB, 1 hafta boyunca deprem bölgelerini dolaşacak.



SAMDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Barış Salcan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülke olarak çok acı bir deprem felaketi yaşadık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Biz de çok değerli çalışma arkadaşımız, satın alma memurumuz İsmet Öztekin'i deprem nedeniyle kaybettik. Toplum olarak böyle zor bir dönemi yaşarken kurum olarak biz de yardımlaşma anlamında seferber olduk. Müdürlük yardım kamyonumuz depremden 5 gün sonra bölgeye ulaştı. Bölgedeki depremzedelere bire bir destek olmak için gönüllü olarak çalışan müdürlük çalışanlarımız var" dedi.

"EN ÇOK ETKİLENEN ÇOCUKLAR"

Felaketler ve toplumsal acılardan en çok çocukların etkilendiğini ifade eden Salcan, "Yaşanılan bu süreçte çocuklarımızın yanında olabilmek, onlara destek, güven ve umut vermek, yüzlerini güldürebilmek çok önemlidir. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüzün talimatlarıyla depremzede çocuklarımıza çocuk oyunuyla ulaşabilmek için deprem bölgelerini kapsayan turne programını hızlıca hayata geçirdik. 'Eni'nin Kalbi' çocuk operasının 15 kişiden oluşan ekibi 19 Şubat'ta Samsun'dan yola çıktı. 20 Şubat'ta Gaziantep Masal Park'ın içinde yer alan çadır kentte deprem bölgesindeki ilk temsilimizi gerçekleştirdik" diye konuştu.




"ÇOCUKLARIMIZIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Salcan, "Aynı gün Gaziantep Büyükşehir Parkı'nda depremzede çocuklarla bir araya gelen ekibimizle, 22 ve 23 Şubat'ta Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis'teki çadır kentlerde, mevcut imkanlar dahilinde çocuklarımıza keyifli zaman geçirtmeye, gelecek için yeniden hayaller kurmalarını sağlamaya çalışacağız. 24 Şubat Cuma Diyarbakır, 25 Şubat Cumartesi Elazığ, 26 Şubat Pazar günü ise Malatya'da olacağız. Tüm deprem bölgelerinde, yetkililerle birlikte koordineli çalışıyoruz. Çocuklarımıza mümkün olduğunca etkileşimli iletişim ortamları yaratmaya çalışan tüm ekiplerle birlikte şartların elverdiği ölçüde çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çocuklara, depremzede, eninin, ile, kalbi, moral, oyunu, turnesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çağımızın altın kalbi nerededir? Never Give Up Kafamıza Göre 4 12 Nisan 2023 13:04
Kanser arkadaşıma nasıl moral verebilirim - Hasta arkadaşıma nasıl moral verilir Candres Geri Dönüşüm Kutusu 4 13 Mart 2023 22:16
Kanser arkadaşıma nasıl moral verebilirim - Hasta arkadaşıma nasıl moral verilir Candres Trend Sorular 9 15 Kasım 2022 15:49
Çağımızın altın kalbi nerededir? Never Give Up Trend Sorular 2 26 Ekim 2022 06:45
Moral bozukluğuna iyi gelen şeyler Candres Trend Sözlük 9 06 Ekim 2022 01:18




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net