Forum Logo




Altın Portakal'da sansür krizi: Film yarışmaya geri alındı, Bakanlık festivalden çekildi

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Eylül 2023, 14:43   #1
Çevrimiçi
Saygın Üye
Altın Portakal'da sansür krizi: Film yarışmaya geri alındı, Bakanlık festivalden çekildi




Altın Portakal'da sansür krizi: Film yarışmaya geri alındı, Bakanlık festivalden çekildi
Www.TrendForum.Net

Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılan "Kanun Hükmü" belgeseli tepkiler sonucu yarışmaya geri alındı. Karar sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiklerini açıkladı.



Bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinden "Kanun Hükmü"nün çıkartılması sonrası başlayan kriz hala sürüyor.

Jüri üyelerinin filmin seçkiye geri alınmazsa görev yapmayacaklarını açıklamasının ardından 27 yönetmen ve yapımcı da filmlerinin festivalde yer almayacağını duyurmuştu.

Belgesel, “filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği” gerekçesiyle festivalden çıkarılmıştı. Altın Portakal Film Festivali Komitesi, yönetmen Nejla Demirci’nin "filmde yer alan kişi hakkında yargı sürecinin devam etmediğini” belgelemesi üzerine filmi tekrardan yarışmaya aldığını duyurdu.



KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bunun üzerine bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, festival komitesinin kararına tepki gösterdi ve Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiklerini açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin kültürel ve sanat değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi vizyonuyla çalışmaktadır. Bu vizyon çerçevesinde ülkemizde ve yurt dışında gerçekleştirilen yüzlerce kültür sanat etkinliğine destek vermektedir.

Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde 'Kanun Hükmü' adlı belgesel yer almaktadır.

Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür.

Bakanlığımız, Aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilmiş bulunuyoruz."

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
altın, alındı, bakanlık, çekildi, festivalden, film, geri, krizi, portakalda, sansür, yarışmaya


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin afişi yayınlandı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 01 Eylül 2023 14:27
60. Antalya Altın Portakal'da Film Forum'un ilk projeleri belirlendi Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 01 Eylül 2023 14:19
30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Jüri Üyeleri Açıklandı DeepSilence Sinema Dünyası 0 22 Ağustos 2023 13:52
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Açıldı! Beatrice Sinema Dünyası 0 06 Temmuz 2022 17:39
Altın Ve Bakır ( Film ) DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 13:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net