Forum Logo




Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi ziyaretçilerini ağırlıyor

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Ekim 2023, 11:08   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi ziyaretçilerini ağırlıyor




Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi ziyaretçilerini ağırlıyor
Www.TrendForum.Net

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi ziyaretçilerini ağırlıyor.



Türk ve İslam Eserleri Müzesi Sergi Salonu'ndaki Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce hazırlandı.

Osmanlı Devleti'nin son dönemi ve bugüne dair Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk Eğitim Müzesi, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler II. Abdülhamit Arşivi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Milli Kütüphane fotoğraf arşivlerinde yer alan eğitim içerikli fotoğraf, belge ve materyallerin seçkisinden oluşan sergi, geçmiş ile gelecek arasında bağ oluşturmayı, ziyaretçileri etkileşimli tahtalar, robotlar ve gelecek yüzyıllara uzanan eğitim yolculuğuna çıkarıyor.



Serginin giriş bölümünde, Cumhuriyet dönemi eğitim anlayışına temel oluşturması bakımından Osmanlı Devleti'nin son dönemine ait şehadetnameler, tasdiknameler, icazetnameler, defterler ve eğitim içerikli fotoğraflara, serginin devamında ise geçmişten bugüne Cumhuriyet dönemi başta olmak üzere diploma, ders araç gereçleri ve fotoğrafları yer alıyor.



Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Güçtekin, serginin, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinleri kapsamındaki ilk faaliyetleri olduğunu söyledi.

Etkinlikler kapsamında yurt genelinde çok sayıda faaliyetlerinin olacağını vurgulayan Güçtekin, serginin hazırlıklarının haziran ayında başladığını aktardı.

Bakanlığın ve merkez teşkilatlarının kütüphanelerinden yararlanarak yaklaşık 100 bine yakın fotoğraf arasından 175'e yakın fotoğraf, değişik materyaller, icazetnameler, diplomaların sergide yer aldığını hatırlatan Güçtekin, "Geçmişten günümüze eğitimden izleri gösterebilecek birçok malzemeyi bir araya getirerek, gençlerimize ve yeni neslimize tanıtmak için hazırladığımız kapsamlı faaliyetleri teşkil etmektedir" dedi.

Güçtekin, sergiye İstanbul'daki okullardan öğretmen ve öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.



Sergiyi gezen herkesin gerek kendi eğitim süreci gerekse geçmişteki eğitim faaliyetleri, öğretim ortamları ve ders araçları hakkında bilgi sahibi olmasını hedeflediklerini aktaran Güçtekin, açılış sırasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzaladığı anı defterinde yazılanlara baktıklarında, amaçlanan hedefe ulaşıldığını ifade etti.

Güçtekin, sergiye ilişkin "Burada sınıf ortamında nasıl ders yapılıyor? Değişik derslerin fiziğinden matematiğe, edebiyatından cebirine eğitim işlevinin nasıl devam ettiğini, diplomaların bugünkü anlamda o dönemde icazetname arkasından şehadetname günümüzde diplomanın nasıl geçtiğini görmüş oluyor. O dönem içerisinde hem kendi döneminden izler görmüş oluyor hem de bugün ve gelecek açısından bir bakış açısı yakalamalarını sağlamaları açısından önemli oluyor" diye konuştu.




Serginin her kesime hitap etmesini istediklerini kaydeden Güçtekin, şöyle devam etti:

"Farklı fotoğraflardan kesitlerle aslında bir panorama sunmaya çalıştık. İnsanlar buraya geldiğinde, bir fotoğrafa baktığında, sayfalarca dolusu vermek istediğimiz bilgiyi bir fotoğraf karesiyle hafızlarında canlandırabilmelerini hedefledik ve bu hedefin de gerçekleştidiğini düşünüyoruz. Aslında bu ilk meşaleyi yaktığımız bir faaliyetimiz. Bundan sonra da birçok faaliyetimizin devam edeceğini düşünüyorum."

Yüz yıllık birikimleri gelecek nesillerin faydasına sunmayı planladıklarını ve birçok çalışmanın yürütüldüğünü belirten Güçtekin, cuma gününe kadar açık olan serginin daha büyük bir halinin Ankara'da gerçekleşeceğini ifade etti.

ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
100, ağırlıyor, cumhuriyetin, eğitimden, sergisi, yılında, İzler, ziyaretçilerini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
"Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri" sergisi ziyaretçilerini bekliyor Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 18 Ağustos 2023 11:39
Sakarya'da lavanta bahçesi ziyaretçilerini ağırlıyor Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 2 14 Haziran 2023 13:16
Beyoğlu Semt Kütüphaneleri, Ramazan ayında da ziyaretçilerini ağırlıyor Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 1 05 Nisan 2023 12:08
Pakistan'daki Padişah Camisi ziyaretçilerini ağırlıyor Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 06 Aralık 2022 17:14
Cumhuriyetin yüzüncü yılında yeni Beşiktaş! KoJiRo Beşiktaş 0 23 Mayıs 2022 20:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net