Forum Logo




Otağtepe - Beykoz - İstanbul


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By KoJiRo

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 31 Mayıs 2022, 21:38   #1
Çevrimdışı
Otağtepe - Beykoz - İstanbul




Otağtepe - Beykoz - İstanbul
Www.TrendForum.Net



Otağtepe, Anadolu yakası Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün üst kısmında yer alan, karşısında Rumeli Hisarı, sağında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, solunda 1. Köprü bulunan bu tepe, İstanbul’a bakış açısı en geniş olan, boğaza tamamı ile hakim, destansı masallara konu olabilecek, her silueti sanki bir ressamın fırçasından tuvale dökülen eşsiz bir sanat eseri olarak yeryüzündeki cennet köşelerinden biri olarak karşımızda…



Tema Vakfı'nın 5 sene boyunca çalışarak oluşturduğu Tema Vakfı Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi, İstanbullulara hafta içi oluşan stresi atabilecekleri şehrin keşmekeşliğini, trafik kaosunu bir nebze olsa da unutturabilecek doğayla iç içe bir ortam sunuyor.

Önümüze serilen bu güzellikleri çimlerin üzerine uzanarak dinlenebileceğimiz içimizdekileri tek tekdillendirebileceğimiz hatta kendimizi bir Orhan Veli gibi sanabilecek kadar mısraları doldurmaya başlarsanız hiç şaşırmayın. Bildiğimiz veya bilmediğimiz tüm notalar, nağme nağme uçuşmaya başlar bu eşsiz güzellik karşısında.



Otoğtepe’de , Tema Vakfı kurucularından Vehbi Koç’un adına Kavacık’ta yaptırılan Doğa Kültür Merkezi bulunmakta ve bu merkezde 15 bin 300 bitki bulunuyor. Merkezin yapıldığı alan, II. Abdülhamit tarafından kızı Fatma Sultan ve damadı Mahmut Paşa’ya armağan edilmiş ve bu arazinin ve içerisindeki sarnıç yıllara karşı gelemeyip tahrip olmuş. 30 bin metrekarelik yeşil alan üzerinde 711 ağaç 89 çalı, ve 8500 farklı bitki çeşidi bulunuyormuş.

Bu alan 8:30 ile 23:00 arası bulunuyor. Giriş ücretlidir.



Otagtepe’nin tarihçesi için;

Bu güzel yer için Osmanlı Tarihinde rol oynamış iki isim gelir. Bu isimlerden biri Anadolu Hisarı’nın hazırlıkları ileYıldırım Bayazıt ve diğer ism ise Fatih Sultan Mehmet.

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u almayı aklına koymuştur. Öncelikle, Yıldırım Bayezıd’in yaptırdığı Anadoluhisarı’nın karşısına Rumelihisarı’nı yaptıracaktır.Rumeli Hisarının yapımını ve de gerçek anlamıyla bir efsane olan İstanbul’un fethinin hazırlıklarını bu tepede yapmıştır.



Eski bir hikayeye göre Fatih Sultan Mehmed, Otağtepe’de İstanbul’un fethini planlarken toprağa iki tohum atar ve bu tohumlar bugün Otagtepe’nin girişinde bulunan iki selvi ağacını oluşturur. Bu selvilere uzaktan bakıldığında, bir at ve üzerinde bir insan görüntüsü algılanıyormuş. Bu görüntünün Fatih Sultan Mehmet ve atını simgelediği söyleniyor.

Ulaşım;

Anadolu yakasından kendi araçları ile gelenler için 2.köprü yolundan ve köprüye gelmeden önceki son sapaktan saparak tabelaları takip etmeleri gerekmektedir. Kadıköy’den 14M numaralı İETT otobüsleri sizleri mekana ulaştırabilir.

Avrupa yakasından özel araçları ile gelenler ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü geçtikten sonra ilk çıkış olan Kavacık’tan ilk sağa dönüp sırayla sayarak üçüncü soldan dönerek Otağtepe’ye yönlendiren tabelaları izleyerek mekanı bulabilirler. İETT otobüsleri ile de 500T otobüsleri ile köprüyü geçip Kavacık durağında inip Otağtepe’ye çıkan otobüs durağından yeniden otobüse binerek ulaşılabilir.

Sevdiklerinizle birlikte güzel bir gün geçirmek nargile eşliğinde eğlenceli ve iddialı tavla karşılaşmaları yapmak ve eşsiz bir doğa manzarası ile anılarınıza yenilerini eklemek için değmez mi sizce?
Beatrice bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
beykoz, otağtepe, İstanbul


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İstanbul'un en sevdiğiniz semti hangisi? Beatrice Trend Sorular 28 01 Temmuz 2023 11:18
İstanbul Bebek sahilindeki uygunsuz görüntülere soruşturma Beatrice Ülkemizden Haberler 3 31 Mayıs 2022 16:57
İstanbul Emniyeti'nden çeteye operasyon KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:13
İstanbul'un asırlık sigorta haritaları sergilendi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:24
Kız Kulesi / İstanbul Beatrice Gezelim Görelim 2 12 Mayıs 2022 19:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net