Forum Logo




İstanbul’daki En İyi Hamamlar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2023, 08:58   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
İstanbul’daki En İyi Hamamlar




İstanbul’daki En İyi Hamamlar
Www.TrendForum.Net

1. Çatma Mescit Hamamı


istanbuldaki en iyi hamamlar
İstanbul’daki hamamlar listemize Beyoğlu’nda bulunan Çatma Mescit Hamamı ile başlıyoruz. Mimar Sinan’ın 1533’te yaptırdığı bu hamam, tam olarak tarihin dokusunu hissedebileceğiniz bir yer. Rivayete göre “Çatma Mescit Hamam”ın hikayesi ise şöyle; Osmanlı döneminin günümüz mimarisine yön veren en büyük dehası Mimar Sinan, Kasım Paşa adına “Kaşımpaşa Camii-i Kebir” ve “Büyük Hamam”ı inşaa ediyor. Dönemin ileri gelen devlet adamları “Büyük Hamam”ı ahali ve işçi sınıfı ile paylaşmak istemediği için, Sinan çevrede inşa edilen Haliç Tersane inşaatının işçileri ve ahali için “Çatma Mescit Hamamı’nı tasarlıyor. Bu hamamdan elde edilen gelirin de Camii-i Kebir’in giderleri ve müezzinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılmasına karar veriliyor. Yine rivayete göre “Çatma Mescit Hamam” Kasım Paşa’nın kızı Belkıs’a hediye ettiği bir eser.


Günümüze ulaşan bu tarihi yapı, geçtiğimiz yıl restore edildi. Hamamın çevresinde daha sonrasında otel inşa edildi ve böylece tarihi yapı lüks otelin içinde kaldı. Bu nedenle de oldukça konforlu. Çatma Mescit Hamamı’nda kişi ve gruplar ayrı ayrı rezervasyon yaptırabiliyor. Böylelikle hamam alanı sadece bir kişi veya gruba tahsis ediliyor. Öte yandan hamamda Bali’den ve Thailand’dan getirilen özel masaj terapistleriyle hizmet de veriliyor. Hamamda ayrıca sabun dışında; yenilebilir yağlar, bal, süt de kullanılıyor. Yani keyfinize keyif katmanız mümkün.




Çatma Mescit Hamam hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.







2. Süleymaniye Hamamı


hamamlar


Parmakla gösterilen hamamlardan birindeyiz. Turistlerin gözdesi bu hamam Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın isteği üzerine 1557 yılında yapılıyor. Orjinal bacalarıyla ve süslemeleriyle pek bir ilgi çeken hamam 1924 yılında kapatılıyor. Ta ki restorasyon çalışmaları bitene kadar. Yani 2004 yılına kadar.


Kapasitesi o kadar geniş değil o yüzden rezervasyon yaptırmanız şart. Ayrıca öyle kadın erkek ayrımı yok. Unisex bir hamam. Ama daha çok aileye ve internet sitesinden de anlayacağımız gibi turistlere açık.


3. Cağaloğlu Hamamı


cagaloglu-hamami-listelist


Zamanında (1741 yılında) Ayasofya Camii’ne gelir sağlamak için yapılan hamam, Sultanahmet’i Cağaloğlu’na bağlayan Yerebatan Caddesi üzerinde. Atmosfer harika: Osmanlı mimarisi ile barok üslubun harmanlandığı bu hamamdan kimler gelip kimler geçmiş: Florence Nightingale, Alman İmparatoru II. Wilhelm, Gianfranco Ferre, Ömer Şerif, Harrison Ford… Bu hamamı diğerlerinden ayıran şey bar, lokanta ve kafenin bulunması. Ayrıca kese, göbek taşında kuru masaj, sabunlu masaj ve köpüklü yıkama gibi birçok seçeneği de var.







4. Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı


İstanbuldaki En İyi Hamamlar


Kanuni tarafından Hürrem adına yaptırılan bu hamam, Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii’nin arasında. 450 yılı aşkın bir tarihi de içinde barındıran hamamda masajın hakkı tam anlamıyla veriliyor. Çalışanların birçoğu bu konuda eğitim almış. Zevk-i Sefa, Keyf-i Hamam, Pir-i Pak, Ab-ı Hayat gibi size temizliği, rahatlığı vaad eden paket seçenekleri de mevcut.


Osmanlı usulü şerbet, lokum, kayısı, ceviz, çay gibi ikramları da dinleme sırasında sizi cezbedecek. Şu sıralar acil olaraktan paklanmaya ihtiyacınız varsa burayı bir yerlere not edin.


5. Çemberlitaş Hamamı


cemberlitas-hamami-listelist


Bu hamamımız da yine Mimar Sinan eliyle yapılmış. Bu kez emri Süleyman değil 3. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan vermiş. 430 yıllık da bir yaşanmışlığı var, az değil. Bu hamama girdiğinizde çıkmanız pek kolay olmayabilir. Sizi mest edecek öyle güzel hizmetleri var ki: Aromaterapik Yağ Masajı, Refleksoloji, Hint baş masajı, kil maskesi, sultan banyosu… Şimdilerde yeniden pek bir popüler olan Gelin Hamamı burada da var. Kadın tarafı ister yemekli ister yemeksiz burada hem eğlenebilir hem de arınabilir. Çemberlitaş Hamamı da İstanbul’daki hamamlar listemizde yer alıyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hamamlar, İstanbul’daki, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İstanbul nasıl bir şehir? Ne düşünüyorsunuz İstanbul hakkında.. Beatrice Kafamıza Göre 27 29 Kasım 2023 23:46
Gazanfer Özcan (27 Ocak 1931, İstanbul - 17 Şubat 2009, İstanbul ) BBQ SAUCE Nostalji 0 02 Mayıs 2023 18:29
CHP'nin İstanbul'daki seçim bürosuna yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı BBQ SAUCE Ülkemizden Haberler 1 24 Nisan 2023 11:24
İstanbul'da hangi okullar tahliye edilecek? 2023 İstanbul yıkılacak ve güçlendirilecek okullar listesi! Beatrice Ülkemizden Haberler 0 19 Şubat 2023 09:51
Kahramanmaraş'taki deprem beklenen İstanbul depremini tetikler mi? 7.7'lik deprem Büyük İstanbul depremini etkileyecek mi? Beatrice Ülkemizden Haberler 0 11 Şubat 2023 12:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net