Forum Logo




Formula 1 artık "dominasyon" dönemlerine son vermek istiyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Haziran 2023, 14:39   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Formula 1 artık "dominasyon" dönemlerine son vermek istiyor




Formula 1 artık "dominasyon" dönemlerine son vermek istiyor
Www.TrendForum.Net




Son 20 yılda, Ferrari, Red Bull ve Mercedes gibi takımların Formula 1'de önemli bir dominasyon sergiledikleri görülüyor.
Bu durum büyük kural değişiklikleri yapılmasının ardından ortaya çıkıyor ve bir takım diğerlerine karşı birkaç yıl boyunca üstünlük sağlıyor.
Ancak Stefano Domenicali, artık bu duruma son vermek istediklerini belirtti.


Domenicali, bu tür değişiklikleri sezon içinde yapmayacaklarını ifade ederek şunları ekledi: "Bu yaklaşım yanlış olur çünkü sonuçların manipüle edilebileceği bir spor olarak görülmek istemiyoruz."
"Bu yanlış ve adil olmayan bir yaklaşım, bu nedenle böyle bir yaklaşımı benimsememeliyiz."
"Şu anda bir takım ile diğerleri arasında önemli bir fark var. Ancak diğer takımlar arasındaki rekabet çok yoğun ve bunların hepsi Red Bull'un mükemmel iş çıkardığını gösteriyor. Biz bir liyakat sistemi izliyoruz, bu yüzden onların harika bir iş çıkardıklarını göz ardı etmemeliyiz. Evet, rakiplerine karşı büyük bir üstünlükleri var, ancak dikkatli olmalı ve acele kararlar almamalıyız çünkü hayatta her şey çok hızlı bir şekilde değişebilir."





"Biz tüm takımlar arasındaki farkın mümkün olduğunca az olmasını istiyoruz. Eminim diğer takımlar da bütçe sınırlamalarıyla daha yakın olmanın yollarını arıyorlar. Şu anda önde giden takımların gelişim sürecinin yavaşlayıp yavaşlamadığını görmek ilginç olacak çünkü kısa vadeli perspektifte diğerlerinden daha iyi bir iş çıkardılar. Dolayısıyla önümüzdeki birkaç ay ilginç olacak."
Üç yıl içinde Formula 1 büyük kurallar değişiklikleri yapacak. Domenicali, bu değişikliklerin amacının uzun vadede tek bir takımın egemenlik kurmasını engellemek olduğunu söyledi.
"Formula 1'de her zaman bir takımın baskın olduğu fakat bir süre sonra onların yerini diğer takımların aldığı dönemler yaşandı."
"Hedefimiz, bu dönemlerin gelecekte daha kısa olması ve böylece 20 aracın tamamının veya mümkün olan en fazla aracın gerçekten birbirleriyle mücadele edebilmesi."
"Ticari hak sahibinin temsilcisi ve sporumuzun önemli bir taraftarı olarak istediğim de bu."


tr.motorsport.com

 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
artık, dominasyon, dönemlerine, formula, istiyor, son, vermek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Domenicali: "Formula 1 için ideal yarış sayısı 24" DeepSilence Motor Sporları 0 15 Haziran 2023 14:36
Leclerc: "Pilotlara güvenli araç vermek takımların sorumluluğu" KoJiRo Formula 1 0 21 Haziran 2022 19:46
Boullier: "F1, Fransa'nın takvimde kalmasını istiyor" KoJiRo Formula 1 0 07 Haziran 2022 13:45
Röhrl: "Schumacher, acımasız ve soğuk Formula 1'in kurbanı olabilir" KoJiRo Formula 1 0 07 Haziran 2022 13:44
Tsunoda, "gridin en iyisi" olarak gördüğü Verstappen ile takım arkadaşı olmak istiyor KoJiRo Formula 1 0 02 Haziran 2022 21:11




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net