Forum Logo




Merdo Türküsünün Hikayesi

Müzik ve Video Dünyası Müzik tanıtımları ve haberlerin yer aldığı tüm konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Mayıs 2023, 04:00   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Merdo Türküsünün Hikayesi




Merdo Türküsünün Hikayesi
Www.TrendForum.Net



Merdo yıllar önce memleketin birinde yaşamış bir delikanlıdır. pınar başında gördüğü bir kıza aşık olur kız da ona tabiki. Amma velakin Merdo fakirdir, fukaradır ve de öksüzdür. bunlar gizli gizli buluşurlar. gel zaman git zaman komşu köyde yaşlı ve zengin bir adamın karısı ölmüştür veMerdo’nun aşık olduğu kızın güzelliğini duyar ve kızı babasından istetir. aslında yaşlı adam iyi birisidir amacı kızı yatağa atmak değil bilakis kendisine yardım edecek yemeğini vs. yapacak bir eş aramaktır. neyse kızı istetir ve babası kızı bu yaşlı adama verir. Merdo çok üzülmüştür. Merdo gizli gizli her gün kızın olduğu köye gider ve uzaktan aşkını umutsuzca izler.

GİTME DEDİ DELİ MERDO’YA
Köye gidip gelirken iki köyün arasında bir köprü vardır, köprünün başında ise bir deli vardır. her gidip gelişinde bu deli Merdo’yu görür niçin gittiğini de bilir. neyse bir vakit sonra yaşlı adam kızın davranışından bi şekilde olayı anlar. kıza der ki eğer sizin birbirinizi sevdiğinizi bilseydim asla seni almazdım bu yüzden kimsenin görmeyeceği bir yerde Merdo ile görüşebilirsin ve ben öldükten sonra evlenebilirsiniz.ama sakın beni utandıracak bir şey yapmayın der. belli bir zaman kızla Merdo kimseye görünmeden buluşurlar. ama bir zaman sonra köylüler durumdan kıllanır ve yaşlı adamın aklına fitneyi sokarlar adam inanmak istemez ama içine kurt düşmüştür. baskıya dayanamayan adam yanına adamlarını ve silahını alıp Merdo’nun he rgün geçtiği köprünün başına pusuyu kurarlar. Merdo kızın yanına gitmek için köprüye doğru giderken deli, Merdo’ya karşıya geçmemesini söyler ama Merdo inanmaz inansa bile öleceğini bile bile geçer karşıya. karşıya geçtiğinde pusunun ortasına düşer nitekim Merdo’yu öldürürler.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hikayesi, merdo, türküsünün


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sunam Türküsünün Hikayesi Asi Ruh Müzik ve Video Dünyası 2 31 Mayıs 2023 01:42
Zeynebim Türküsünün Hikayesi Asi Ruh Müzik ve Video Dünyası 3 09 Mayıs 2023 08:33
Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi Asi Ruh Müzik ve Video Dünyası 0 07 Mayıs 2023 10:31
Çanakkale Türküsünün Hikayesi Asi Ruh Müzik ve Video Dünyası 0 07 Mayıs 2023 10:20
Dom Dom Kurşunu Türküsünün Hikayesi Asi Ruh Müzik ve Video Dünyası 0 07 Mayıs 2023 09:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net