Forum Logo




Metaverse Nedir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Ağustos 2023, 15:52   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Metaverse Nedir?




Metaverse Nedir?
Www.TrendForum.Net

Metaverse, fiziksel gerçeklikle arttırılmış sanal gerçekliği ortaya çıkaran "siber dünya" anlamına gelmektedir.

"Meta" (öte) ve "Universe" (evren) sözcüklerinin anlamlarının karışımından türeyen Metaverse, arazi, binalar, avatarlar ve hatta isimlerin alınıp satılabildiği, genellikle kripto varlıklar kullanılarak paylaşım yapılan sanal dünyayı ifade eder.

Metaverse terimi ilk defa bilim kurgu yazarı Neal Stephenson tarafından 1992 tarihli “Snow Crash” adlı romanında ortaya çıkmıştır.

Snow Crash'te Metaverse, arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle donatılmış kullanıcılar tarafından deneyimlenen devasa popüler bir sanal dünyadır.

Metaverse sayesinde dijital platformlar arasında hareket etme, diğer insanlarla bu ortamlarda iletişim kurma, öğrenme, eğlenme ve keşfetme gibi aktiviteler her zamankinden daha ulaşılabilir olacak.

İNTERNET SONRASI DÜNYA
Metaverse, insanların avatarları ile var alacakları, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliği birbirine bağlayan, devasa bir siber uzay alanıdır. Metaverse geleceğin interneti olarak tanımlanır.

PARA BİRİMİ: KRİPTO
Metaverse bir dijital dünya olacağı ve dijital dünyada dijital materyaller alacağınız için size dijital para lazım olacaktır

İşte kripto dünyası burada Metaverse’e dahil olacaktır. Bitcoin ve diğer kripto paralar metaverse’in para birimi olmaya hazır görünüyor.

FACEBOOK METAVERSE KURUYOR
Facebook sanal gerçeklikteki bu adımları bir sonraki seviyeye taşıyor. Şirket bir sanal evren kurmak istiyor. Metaverse adıyla bilinen bu evren her şeyin internet üzerinden yapılabileceği sanal bir dünya anlamına geliyor.

10 BİN MÜHENDİS ALACAK
Bu dünyaya girebilmek için sanal gerçeklik gözlüğü gibi aletlere ihtiyaç duyulacak. Facebook sanal evrenin kurulması için Avrupa Birliği'nde atağa geçti. Şirket birlik içerisindeki ülkelerde toplamda 10 bin kişilik bir istihdam yaratacak.

Beş yıllık süre içerisinde oluşturulacak ekibin uzmanlaşmış mühendislerden oluşacağı belirtildi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
metaverse, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Metaverse'de En Çok Arsa Satın Alan Ülkenin Türkiye Olması Asi Ruh Trend Sözlük 2 26 Aralık 2023 09:22
Bekarların 2023'ten beklentileri araştırıldı: Z kuşağı Metaverse'te flört etmeye açık Zeytin Kadın & Erkek İlişkileri 1 17 Haziran 2023 21:03
Duracell Yeni Ürününü Metaverse'te Tanıttı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 29 Mayıs 2022 17:49
Mark Zuckerberg: Metaverse, Önümüzdeki 5 Sene Sadece Para Sömürecek KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 05:24
Meta'dan, Metaverse avatarları için “iskelet” çözümü: MyoSuite KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net