Forum Logo




Ülkemizdeki Yabancı Dil Eğitimi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Makale Gönder Yanıtla
 
LinkBack Makale Araçları Görüntüleme stilleri
  #1  
Alt
Never Give Up kullanıcısının Avatarı
Never Give Up
Çevrimdışı
Your Ego, My Lego
Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2022
Konum: Gerçeğin Ruhu
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 21 Thread(s)
Rep Gücü: 108
Never Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the roughNever Give Up is a jewel in the rough
Cool Ülkemizdeki Yabancı Dil Eğitimi
Gönderen: Never Give Up 26 Ekim 2022, 11:50

Ülkemizdeki Yabancı Dil Eğitimi

Ülkemiz ve halkımız adına utanç verici durumlardan birisidir. Avrupa Birliği'ne giriş kriterlerinden biri olan kültürel uyum konusunda halen geri kalışımızın sebeplerinden birisi de budur. Oysa istenilen standart İngilizce'den de çok daha fazla. Ancak maalesef bizim ülkemizdeki gerek eğitimin düşüklüğü, gerek halkın bilinçli olmaması, gerekse Türkçe'nin köken olarak, Hint-Avrupa dil ailesine zıt yapısı öğrenmeyi zorlaştırıyor.

Her ne kadar dilimizi sevsek de Türkçe'nin bilim dili olmaktan fersah fersah uzak olması ve dünyada herhangi bir geçerliliği olmaması nedeniyle İngilizce öğrenmek zorundayız. İngilizce öğrenmek derken, İngilizce dil bilgisini kastetmiyorum. İngilizce konuşabilecek seviyeye gelmeyi kastediyorum. Buna maalesef sahip değiliz. Elbette dil bilgisi ve telaffuz da, doğru ve kurallarına uygun bir biçimde öğretilmelidir.

Bazıları kendilerini, şöyle tarihimiz var, böyle asiliz, şöyle kahramanız, atalarımız şöyle fetihlerde bulundu diye övüp dursa da, özde bir dili bile öğrenemeyen başarısız bir millet olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor bu. Bir de hava atmak için öğrenenler yok mu? Off iğrenç.. Adam cümle kuramıyor, anlatamıyor, gereksiz kelime kalabalığı yapıyor ama yok ağzını bükmekle övünüyor yok telaffuza takılmış falan.. Oysa asıl olan bilimsel bir metni, ya da edebi bir eseri okuyabilecek kadar iyi düzeyde bilmektir. İki, üç yabancı şarkı ezberlemekle ya da meyve isimlerini öğrenmekle İngilizce biliyor olmuyorsunuz.

Bir de öğrenemediği halde karşı çıkan cahilce konuşanlar yok mu? Beni sinir ediyorlar. Yok İngilizler neden Türkçe öğrenmiyor falan diye, böylelerine cehaletinle mutlu ol, hadi güle güle sana demekten başka bir şey aklıma gelmiyor. İnsanımızın idealist düşünce yapısından bu kadar uzak olması gerçekten üzücü bir durum. İnsanların çoğu bu ülkede yemek yemek için yaşıyor. Bu bir kayıptır.

Hangi dil olursa olsun, dil öğrenen birisi kendine yeni bir dünya katmıştır. Bu açıdan ileri de fırsatım olursa, ileride Fransızca ve Arapça da öğrenmek isterim.

Özellikle de Arapça dünyanın en zengin dillerinden birisi, kelimelerin yapısını inceleyince fark edebiliyorsunuz bunu. Tabii Arapça'yı da bu kadar Kuran geliştirdi. Kelimeler yeni anlamlar yükleyerek, yeni mecazların yolunu açarak.. Yoksa o da bugün Farsça gibi, İbranice gibi diğer Hami-Sami dilinden daha fazla bir şey olmazdı.

Bizim ülkemizde dil eğitimi yok. Sadece dil bilgisi eğitimi var. Çoğu zaman mana göz ardı edildiği için istenilen başarı da sağlanamıyor.

Coolumsu
__________________
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
Alıntı ile Yanıt
Görüntüleme 103 Yorumlar 0
Toplam Yorumlar 0

Yorumlar

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dil, eğitimi, yabancı, Ülkemizdeki


Şu anda bu makaleyi görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Similar Articles
Makale Yazar Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ülkemizdeki Yabancı Dil Eğitimi Never Give Up Trend Sözlük 4 15 Mart 2024 22:58
Yabancı El Sendromu Beatrice Psikiyatri 0 27 Eylül 2022 17:55
ESET Türkiye’den İşletmelere Ücretsiz Siber Güvenlik Eğitimi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Haziran 2022 14:40
Av ( Yabancı Etkileyici Bir Film ) DeepSilence Film Tanıtımları 0 01 Haziran 2022 11:18
Trabzon'da köy köy gezilerek kadınlara organik tarım eğitimi veriliyor KoJiRo Ekonomi Dünyası 1 22 Mayıs 2022 19:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net