Forum Logo




Tığ İşi Çiçekli Bluz Yapımı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ekim 2022, 18:50   #1
Çevrimiçi
Tığ İşi Çiçekli Bluz Yapımı




Tığ İşi Çiçekli Bluz Yapımı
Www.TrendForum.Net



Tığ İşi Çiçekli Bluz Yapımı

İplik cinsi kotondur yani pamuklu iplik. S bedendir. Eğer L beden büyük bluz işlenmek istenirse iplik biraz daha kalın ve tığ kancanın numarası 5 ten fazla olmalıdır.

Gerekli malzemeler:
3 numara yani 3 mm tığ kanca.
İstenilen renklerde koton iplikler.

Kare motiflerin Yapımı:
Üst kısım renkli kareler ve üçgenlerden yapılmıştır. Tığ işi bluz modeli yapımına; sihirli halka döngü teknik ile başlanır. Kümeyi zincir dikişle kapatın ve bir (1) zincir çekin. 2 tığ işi yapın: ilmeğe bir tr yerleştirin, ancak ipliği kancanızdaki son iki ilmekten çekmeyin. Bunun yerine, ikinci tr'yi yerleştirin ve kancanızda üç (3) ilmek oluşana kadar ipliği çekin. İpliği hepsinden çekin ve kümeyi zincirle kapatın. Zincir 1. * 10 kez daha tekrarlayın. İpliğin kuyruk ucunu çekin ve ilk kümenin üstüne bir kayma dikişi ile yuvarlak kapatın. Artık sihirli bir döngüde 12 kümeniz var.

S beden için çiçek büyükanne karesi artık tamamlandı. Daha büyük beden (S/M) için 5. turu takip edin: Aynı rengi tekrar kullanın (XYZN N ).

S/M BOYUT İÇİN: 5. Tur 4. Turu tekrarlayın, böylece önceki turun 3-dc mermileri arasındaki her boşluğa 3-dc mermileri ve önceki turun 3-tr- mermileri arasındaki zincire iki adet 3-tr mermisini yerleştirin.









Üçgen Çiçek Motifi Yapımı:

1. İlmek içine 4 zincir çekin (bu, 1. tiz (tr) tığ işi olarak sayılır) . Tiz bir tığ işi yapın ve ipliği kancanızdaki her iki halkadan geçirin. Kümeyi zincir dikişle kapatın ve bir (1) zincir çekin. *2-tr-kümesi tığ işi yapın: ilmeğe bir tr yerleştirin, ancak ipliği kancanızdaki son iki ilmekten çekmeyin. Bunun yerine, ikinci tr'yi yerleştirin ve kancanızda üç (3) ilmek oluşana kadar ipliği çekin. İpliği hepsinden çekin ve kümeyi zincirle kapatın. Zincir 1.* 4 kez daha tekrarlayın. İpliğin kuyruk ucunu, kümeler yarım daire oluşturacak şekilde çekin. Artık sihirli bir döngüde 6 kümeniz var.

2. 3 zincir çekin (bu 1. çift (dc) kroşe olarak sayılır) ve işi ters çevirin. 3 zincirin hemen yanındaki önceki turun 2-tr-kümesinin üstüne bir dc yerleştirinve ipliği kancanızdaki her iki halkadan geçirin. Kümeyi zincir dikişle kapatın ve bir (1) zincir çekin. *2 dc-kümesi tığ işi yapın: birinci ve ikinci 2-tr-kümesi arasındaki zincire bir dc yerleştirin, ancak ipliği kancanızdaki her iki halkadan çekmeyin. Bunun yerine, ikinci dc'yi yerleştirin ve kancanızda üç (3) ilmek oluşana kadar ipliği çekin. İpliği hepsinden çekin ve kümeyi zincirle kapatın. Zincir 1.* Bir kez daha * tekrarlayın. Şimdi, üçüncü ve dördüncü 2-tr-kümesi arasındaki zincire iki adet 2-dc-kümesi yerleştirin (ilk 2-dc-kümesini bir zincir ve zincir 1 ile kapatın. İkinci 2-dc-kümesinin ardından kapatın. bir zincir ve zincir ile 1). Ardından * 3 kez daha tekrarlayın, ancak son 2-dc kümesini önceki turun 2-tr kümesinin en üstüne yapın.

3. 3. Zincir (bu, 1. çift (dc) kroşe dikiş olarak sayılır) ve işi ters çevirin. 3 zincirin hemen yanındaki önceki turun 2-dc kümesinin üstüne bir dc yerleştirin, ancak ipliği son iki ilmek boyunca çekmeyin. Bunun yerine, üçüncü dc'yi ikinci dc ile aynı ilmeğe yerleştirin ve kancanızda üç (3) ilmek oluşana kadar ipliği çekin. İpliği hepsinden çekin ve kümeyi zincirle kapatın. Zincir 1. *3 dc kümesini tığ işi yapın: birinci ve ikinci 2 dc kümesi arasındaki zincire bir dc takın, ancak ipliği kancanızdaki her iki halkadan çekmeyin. Bunun yerine, ikinci dc'yi yerleştirin ve kancanızda üç (3) ilmek oluşana kadar ipliği çekin. Üçüncü dc'yi takın ve kancanızda dört (4) ilmek oluşana kadar ipliği çekin. İpliği hepsinden çekin ve kümeyi zincirle kapatın. Zincir 1. * İki kez daha * tekrarlayın. Şimdi, iki 2-dc kümesi arasındaki zincire iki 3-dc kümesi yerleştirin (ilk 3-dc kümesini bir zincir ve zincirle kapatın 1. İkinci 3-dc kümesini yerleştirin ve bir zincirle kapatın ve zincir 1.) Ardından * 4 kez daha tekrarlayın, ancak son 3-dc kümesini önceki turun 2-dc kümesinin en üstüne yapın.

4. Zincir 4 ve bu sefer işi ters çevirmeyin. Şu andan itibaren üçgenin etrafında çalışacaksın. 4 zincir bu turun son kümesine aittir. Taban tarafı: Şimdi üçgenin taban tarafını (en uzun tarafı) çalışacaksınız. Üçgen yuvarlak 3'ün son dc'sine üç (3) dc dikiş yerleştirin. Bu üç dc bir 3-dc-kabuk oluşturur. Bir sonraki boşluğa ilerleyin (2. turdaki üçgenin 3 zinciri) ve bir 3-dc-kabuk yerleştirin (arasında zincirleme yok). 1. turdaki üçgenin son tr'sine geçin ve bir 3-dc-kabuk yerleştirin. Şimdi toplam üç 3-dc-kabuktan sonra, 1 zincirleyin ve ilk üç 3-dc-kabuk olarak karşılık gelen boşluklara üç 3-dc-kabuk daha yerleştirin. Ardından sağ köşe gelir:önceki turun (3. tur) ilk 3-dc-kümesinin tepesine iki 3-tr-mermi yerleştirin ve 3-tr-mermiler arasına zincir 1 yerleştirin. Daha sonra sağ taraf gelir: 3 dc-üçgen yuvarlak kümeleri arasına her bir zincire toplam dört (4) 3-dc-kabuk yerleştirin. Daha sonra üst köşe gelir: iki 3-tr-kabuğu yerleştirin (zincir 1) . 3-tr-kabuklar) üçgenin iki 3-dc-kümesi arasındaki zincire 3. Sırada sol taraf gelir: 3-dc- arasındaki her zincire toplam dört (4) 3-dc-kabuk yerleştirin. üçgen yuvarlak 3 kümeleri Daha sonra sol köşe gelir: önceki turun son 3-dc-kümesinin üstüne iki 3-tr-mermisi yerleştirin (3. tur) ve 3-tr-mermiler arasına zincir 1 yerleştirin, NOT : ikinci 3-tr kümesinde, üçüncü tr'yi eklemeyin çünkü bu turun başında zaten bir tr zincirlediniz. Bu zincirleme tr'nin tepesine bir sl st ile raundu kapatın.
S beden için çiçek üçgeni artık tamamlandı. Daha büyük beden (S/M) için 5. turu takip edin.

Çiçek kareleri ve üçgenleri birleştirmek
Bir sonraki adım, kareleri ve üçgenleri bir araya getirmektir. Düz kayma dikiş birleştirme yöntemini kullandım ve birleştirme için siyah ipliği kullandım.

Kareleri ve üçgenleri birleştirin, böylece iki tarafı aşağıdan yukarıya ve ardından sonraki iki paralel tarafı birbirine tığ işi yapın. Ardından, ilk taraflara dik olan bu tarafları birleştirin.

Önce 3-tr-mermi zincirlerinden kareleri ve üçgenleri birleştirmeye başlayın ve ardından ilmeklere geçin. Düz kayma dikişleri tekrar 3-tr-kabuk zincirlerine ulaşana kadar tığlayın ve bu zincirlere de bir düz kayma dikişi örün. Ardından, aralarında zincirleme yapmadan doğrudan sonraki karelere geçin. Tüm kareleri paralel olarak birleştirdiğinizde, diğer tarafları birleştirmeye başlayın. Dikey düz kayma dikişine ulaştığınızda, 1 zincir çekip üzerinden geçin. Önce 3-tr-mermi zincirlerinden sonraki kareleri birleştirmeye başlayın ve ardından ilmeklere geçin.

Askılar ve sonlandırma kenarları

Tüm kareleri ve üçgenleri birleştirdikten sonraki adım omuz askılarını tığ işi yapmaktır. Karenin üst köşesinden üst kısmın arka tarafından başlayın ve 40 zincir çekin (sizin için en uygun uzunluğu da test edebilirsiniz). Kayışı, karenin karşılık gelen üst köşesine ön taraftan kayma dikişiyle birleştirin ve ipliği kesin. Aynı işlemi diğer omuz askısına da yapın ama bu sefer ipi kesmeyin. Şimdi, önce ön yaka boyunca, sonra zincirlediğiniz ilk kayış boyunca, ardından arka yaka boyunca ve son olarak da ikinci kayış boyunca kayma dikişleri tığ işi yaparak kenarları ve kayışları sonlandırıyorsunuz. İpliği kesin ve yuvarlak ek kayma dikişi ile kapatın. Kayma dikişleriyle kenarlarını sonlandırın. Uçlarda örgü.







__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bluz, Çiçekli, tığ, yapımı, İşi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Peter Demetz'in inanılmaz derecede inandırıcı görünen el yapımı ahşap heykelleri. Beatrice Sanatsal Resim ve fotoğraflar 3 22 Ekim 2023 15:25
Tığ İşi Örgü Lavanta Supla Modeli Yapımı Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 0 12 Ekim 2022 18:49
Erkek El Yapımı Cüzdan Modelleri KoJiRo Giyim ve Aksesuar 3 13 Eylül 2022 19:31
Ev Yapımı TPM 2.0 Modülü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 19 Haziran 2022 16:28
Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 0 23 Mayıs 2022 12:04




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net