Forum Logo




Dantel Uçlu Örgü Bere Eldiven


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Kasım 2022, 07:22   #1
Çevrimiçi
Dantel Uçlu Örgü Bere Eldiven




Dantel Uçlu Örgü Bere Eldiven
Www.TrendForum.Net

Dantel Uçlu Örgü Bere Eldiven

TrendForum.Net

Sıcak Kombinasyon

Kahverengi ve krem renginin muhteşem renk kombinasyonunu gördüğümüz bu modelde, örgü üzerine dantel zarafeti , bu ikiliye sıcaklık katan önemli unsurlardan.


Malzemeler :

- FİRENZE TİFTİK K890 1 yumak -

- FİRENZE TİFTİK K855 1 yumak-

- Şiş: 4 numara -

- Tığ: 3 numara -



ELDİVEN
İplik iki kat uygulanarak örülür. Eldivenimizin bilek kısmı için krem rengi iplikle 4 numaralı şişlerimize 48 ilmek atıyoruz. 9 cm, 2 + 2 lastik örgü örüp, ilmekleri 1 defada kesilerek bitiriyoruz. Eldivenimizin, elimizin üzerine gelecek dantel kısmını, tığ ile örmeye başlıyoruz.

1.Sıra: Eldivenimizin, kestiğimiz kısmına düzgün durması için 1 sıra sık iğne örgü örüyoruz.

2.Sıra: Sık iğne örgüye, toplamadan 5 adet tekli tırabzan yapıp, 5 adet tekli tırabzanı birlikte toplayarak fıstık modeli oluşturuyoruz. 2 zincir çekip, bir sonraki sık iğneye 1 fıstık modeli uyguluyoruz. Sıramızın sonuna kadar 1 fıstık modeli 2 zincir şeklinde örüyoruz.

3. Sıra: Sıra başından sıra sonuna kadar, her zincire 2 sık iğne örüyoruz.

4.Sıra:,Birinci fıstık modelinin tepesine 1 adet sık iğne örüp, 5 zincir çekiyoruz. Sonra ki fıstık modelini atlayıp üçüncü fıstık modelinin tepesine 1 adet sık iğne örüyoruz. Sıra sonuna kadar 1 sık iğne yapılır,5 zincir çekilip,1 fıstık modeli atlanarak sonraki fıstık modeline 1 adet sık iğne yapılır şeklinde örüyoruz.

5.Sıra: Her 5 zincirin üzerine, 2 sık iğne, 2 zincir, 2 sık iğne, 2 zincir,2 sık iğne 2 zincir şeklinde örüyoruz.

6. Sıra: dördüncü sıra da çekilen 5 zincir başlangıcına 1 sık iğne yapılıp, 5 zincir çekiyoruz, sonraki 5 zincir başlangıcına 1 sık iğne yapıyoruz. Sıra sonuna kadar 5 zincir 1 sık iğne şeklinde tekrar ederek örüyoruz.

7. Sıra: Beşinci sıra tekrar edilerek örüp bitiriyoruz.

Eldivenimizin üst kısmı için Kahverengi ipliğimizi de iki kat yaparak örüyoruz. 40 ilmek başlayarak 9 cm düz örgü örülüp 1 defada keserek bitiriyoruz. Ördüğümüz parçayı eldivenimizin iç kısmına, dantel örgünün başlangıcına dikerek eldivenimizi bitiriyoruz.



BERE
130 ilmek başlanarak 2+2 lastik örgü örülür. Örgü boyu 13 cm olduğunda tepe kısmını oluşturmak için 9 ilmek örülüp 1 ilmek kesilir şeklinde sıra sonuna kadar örülür. Sonraki sıralar 8 ilmek örülüp 1 ilmek kesilir, 7 ilmek örülür 1 ilmek kesir, 2 ilmek örülüp 1 ilmek kesilir şeklinde olduğunda ilmekler tığ yardımıyla toplanarak kesilip bitirilir. Berenin uç kısmına tığ ile eldivenin uç kısmına uygulanan dantel örgü modelini aynı şekilde örüyoruz. . Kahverengi iplikle 130 ilmek başlanarak 9 cm düz örgü örülüp 1 defada kesilerek bitirilip berenin dantel örülen kısmının altına gelecek şekilde iç taraftan dikerek bitiriyoruz.




Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bere, dantel, eldiven, uçlu, Örgü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Örgü ile neler yapabiliriz? Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 2 27 Ağustos 2023 07:47
Tığ Örgü Tablet Kılıfı Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 18 11 Kasım 2022 11:47
Oklava İşi Örgü Şal ve Eldiven Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 0 11 Kasım 2022 07:21
Renkli Örgü Çantalar Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 0 02 Ekim 2022 08:59
Amigurumi Örgü Oyuncaklar Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 0 05 Mayıs 2022 15:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net