TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Otomobil & Modifiye Tuning (https://www.trendforum.net/otomobil-modifiye-tuning/)
-   -   Safkan V8 motorlu Lamborghini Urus'ların hepsi satıldı! (https://www.trendforum.net/otomobil-modifiye-tuning/28628-safkan-v8-motorlu-lamborghini-uruslarin-hepsi-satildi.html)

DeepSilence 10 Temmuz 2023 18:31

Safkan V8 motorlu Lamborghini Urus'ların hepsi satıldı!
 
Lamborghini'nin CEO'su Stephan Winkelmann, Alman gazetesi Welt'e verdiği demeçte, popüler Lamborghini Urus'un saf V8 motora sahip versiyonlarının tamamen tükenmiş olduğunu duyurdu. Bu açıklama tam olarak ne anlama geliyor dersiniz? Tam olarak şu anlama geliyor, geçtiğimiz yıl S ve Performante versiyonlarıyla güncellenen mevcut modelin artık sipariş edilemeyeceği anlamına geliyor elbette. Yeni bir Urus siparişi vermek isteyenler, şarj edilebilir hibrit Urus modelinin 2024 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkmasını beklemek zorunda kalacak.

Henüz elektrikli Urus'un hangi güç kaynağını kullanacağına dair kesin bilgilere sahip değiliz. Ancak Volkswagen Grubu, Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid modelinde kullanılan ve toplamda 670 beygir gücü ve 900 Newton-metre tork üreten şarj edilebilir hibrit V8 motor seçeneğine sahip. Lamborghini'nin benzer güce sahip şekilde bu motorun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacağını düşünüyoruz, çünkü üst düzey performansıyla nam salmış olan Urus, ünlü Lamborghini amblemini ve bununla birlikte gelen yüksek fiyat etiketini oldukça hak ediyor.

Öte yandan, Lamborghini'nin başkanı aynı şekilde Huracan modelinin de tamamen tükendiğini belirtti. Lamborghini'nin 2023 birinci çeyrek satış sonuçlarına ilişkin olarak yayınladığı basın açıklamasında zaten belirtildiği gibi, atmosferik V10 motorlu araç gelecek yıl üretimden kalkacak ve yerini küçültülmüş, turbolu ve hibrit bir ünite kullanan modeller gelecek. (Üzgünüz...)

Bu gelişmelerle birlikte, Lamborghini'nin elektrikli otomobiller konusunda ilerlemeye devam edeceği de belirtiliyor. Şirketin 2028 yılında bir 2+2 grand tourer modeliyle elektrikli bir Lamborghini sunması planlanıyor. Ayrıca, Urus modelinin ikinci neslinin tamamen elektrikli bir versiyonla 2029 yılında piyasaya sürüleceği de doğrulandı.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 22:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.