Forum Logo




Hyundai Ioniq 5 N resmen tanıtıldı!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Temmuz 2023, 18:29   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Hyundai Ioniq 5 N resmen tanıtıldı!




Hyundai Ioniq 5 N resmen tanıtıldı!
Www.TrendForum.Net



Goodwood Hız Festivali, adı kadar hızlı bir başlangıç yaptı. Pek çok modelin ardı ardına tanıtıldığı festivalin elektrikli yıldızlarından biri Hyundai Ioniq 5 N oldu. Güney Koreli üreticinin "N" logolu ilk elektriklisi olan model, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Sizi de daha fazla merakta bırakmadan hemen teknik verilere geçelim. Ioniq 5 N, iki farklı elektrikli motor ile birlikte gelecek. Bu ikili toplamda 600 bg güç ve 740 Nm tork üretebiliyor. Hyundai, teknik verilerin üretimden sonra ufak bir değişim yaşayabileceğinin altını çizdi. Bununla birlikte araçtaki N Grin Boost fonksiyonu ile toplam gücü 10 saniyeliğine 650 bg güç ve 770 Nm torka çıkartabileceksiniz.

N Grin Boost'un 0-100 km/sa hızlanmasını 0.1 saniye kadar etkilediğini söyleyelim. Standart halinde bu ivmelenmeyi 3.5 saniyede tamamlayan model, boost fonksiyonu ile 0-100 km/sa hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlayabilecek. Aracın azami hızı ise 260 km/sa olarak belirlenmiş.

Hyundai modellerinin olmazsa olmazı 800 volt teknolojisi ile gelecek Ioniq 5 N, 84 kWh'lik bataryasını yüzde 10'dan yüzde 80'e 18 dakikada doldurabilecek.

Pist İçin Yaratıldı
Elektrikli otomobiller teknik verilerde dudak uçuklatmayı başarıyor olsa da, pist üstünde çok yetenekli olamadıkları ortada. İşte Hyundai, Ioniq 5 N ile bu algıyı yıkmayı hedefliyor. Bunun için model, bolca piste özel teknoloji ile donatılmış.

Örneğin sürücüler, piste çıkmadan önce aracın bataryasını optimize edebilecekleri N Battery sistemine sahipler. Sürücüler Drag ya da Track modlarından birini seçerek bataryanın buna göre optimize olmasına olanak sağlayacak. Track, yani pist modunda batarya sıcaklığını koruyarak her turda benzer performansı vermeyi amaçlayacak

Bu modun da kendi içerisinde iki farklı moda sahip olduğunu söyleyelim. Endurance modunda pist üzerindeki turlarınızın sayısını artırabilirken, Sprint modunda aracın tam gücünü pedallardan tekerleklere aktarabileceksiniz. Ayrıca kendisinin Launch Control sistemine sahip olduğunu da belirtelim. Daha ne olsun?

Bizi endişelendiren tek şey ise Ioniq 5 N'in ağırlığı. Bildiğiniz gibi ağırlık, elektrikli otomobillerin temel problemlerinden. Hyundai modelin ağırlığını açıklamasa da Ioniq 5 N'in standart kardeşinden daha ağır olduğunu doğruladı.

Daha Teknolojik, Daha Yakışıklı
Ioniq 5 N, standart kardeşinden daha geniş lastikler ile geliyor. Süspansiyon sistemi de tamamen piste özel şekilde ayarlanan model, geri kazanımlı fren sistemi ile de fazla ağırlığının verdiği enerji kaybını en aza indirgeyecek.

Modelin ağırlık problemlerini çözmeyi amaçlayan bir diğer yazılım ise "N Pedal" olmuş. Hyundai'nin Ioniq 5 N için geliştirdiği bu yazılım, rejeneratif fren sistemini güçlendirdiği gibi ağırlık transferini de kontrol ederek aracın viraj kabiliyetini güçlendiriyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hyundai, ioniq, resmen, tanıtıldı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hyundai Ioniq 5 N resmen tanıtıldı! DeepSilence Otomobil & Modifiye Tuning 0 14 Temmuz 2023 00:10
2023 makyajlı Volkswagen T-Cross resmen tanıtıldı! DeepSilence Otomobil & Modifiye Tuning 0 05 Temmuz 2023 19:11
Hyundai Ioniq 5'in daha ucuz 4x2 versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu Beatrice Otomobil & Modifiye Tuning 0 08 Ocak 2023 17:11
Hyundai Hhg604 Sıcak Hava Tabancası DeepSilence Hobi ve Uğraşlar 0 29 Kasım 2022 11:01
Hyundai Ioniq 6, 24 saatte 37 binden fazla ön sipariş aldı! Beatrice Otomobil & Modifiye Tuning 1 28 Ağustos 2022 20:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net