Forum Logo




Rolls-Royce'un ilk elektriklisi ile tanışın: Spectre!


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Ekim 2022, 07:07   #1
Çevrimiçi
Rolls-Royce'un ilk elektriklisi ile tanışın: Spectre!




Rolls-Royce'un ilk elektriklisi ile tanışın: Spectre!
Www.TrendForum.Net
















Bu muhteşem model ile birlikte Rolls-Royce, kendine yeni bir segment yarattığını da ileri sürüyor. Rolls-Royce'a göre Specter, "ultra lüks elektrikli süper coupe" segmentinin ilk ve tek temsilcisi. Öyle ki bu elektrikli model, Phantom Coupe'nin direkt yerini alması için tasarlanmış durumda.
Tasarım anlamında geleneksel Rolly-royce modellerinden uzaklaşmayan Scepter, ürün gamının -ihtiyacı olmasa da- en geniş ızgara tasarımına sahip. Bu ızgara tasarımı 22 farklı LED eleman ile ışıklandırılıyor. Spirit of Ecstasy figürünü bile aerodinamik anlamda modifiye eden üretici, Specter'ın 0.25'lik sürtünme katsayısı ile Rolls-Royce'un en aerodinamik modeli olduğunu da belirtiyor.



Rolls-Royce uzun süredir elektrikli modeli Spectre'ın tanıtımını yapıyor. Hatta geçtiğimiz Temmuz ayında modelin yüzde 40'ının tamamlandığı açıklanmıştı. Aradan geçen ayların ardından, Rolls-Royce logolu ilk tamamen elektrikli model resmen tanıtıldı. Modelin teslimatları ise önümüzdeki yılın son çeyreğinde başlayacak.
Bildiğiniz üzere Rolls-Royce bundan yıllar önce, EV üretmek için "doğru zamanın gelmesini beklediğini" açıklamıştı. Batarya teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte ete kemiğe bürünen Spectre, "ikonik RR tecrübesini" yansıtacak.



Kabin içerisinde ise Rolls-Royce standartlarının bile üstüne çıkan teknolojik değişimler mevcut. Yeni Ghost ile birlikte hayatımıza giren opsiyonel "Starlight Doors" sistemi, Spectre'da da karşımıza çıkıyor. Bu sistem sayesinde 4.796 adet ışık elemanı aktif hale getirilerek araç içerisinin yıldızlarla dolması sağlanıyor.
Architecture of Luxury platformu üzerinde yükselen modelin teknik verileri hala son hallerine kavuşmuş değil. Fakat Rolls-Royce şimdilik modelin 585 bg ve 900 Nm tork üretebileceğini açıkladı. EPA verilerine göre 420 km menzil sunacak model, 0-100 km/sa hızlanmasını da 4.4 saniyede tamamlayabilecek.


Şimdilik bu veriler kulağa pek tatmin edici gelmeyebilir. Fakat Rolls-Royce, basın açıklamasında modelin performans yerine konfor ve lüks odaklı bir model olacağının altını kalın çizgilerle çiziyor. Bu nedenle de model özel süspansiyon sistemleri ile donatılmış durumda. İngiliz üretici, bu sayede en düzensiz yollarda bile yüksek konfor sunacağını öne sürüyor.
Şimdilik aracın fiyatı ile ilgili net bir bilgi yok. Fakat Spectre, cullinan ve Phantom'un tam ortasına yerleşecek.


motors1
xena bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
elektriklisi, ile, ilk, rollsroyceun, spectre, tanışın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net