Forum Logo




Oyuncular üzgün: Steam dolar kuruna zam geldiği ortaya çıktı!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Temmuz 2023, 11:39   #1
Çevrimdışı
Oyuncular üzgün: Steam dolar kuruna zam geldiği ortaya çıktı!




Oyuncular üzgün: Steam dolar kuruna zam geldiği ortaya çıktı!
Www.TrendForum.Net

Dijital oyun mağazası Steam'in Türkiye'de uyguladığı yerel dolar kuruna zam yaptığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...



Türkiye’de son yıllarda artan enflasyon ve yükselen dolar kuru nedeniyle özellikle yurtdışı girişli olanlar başta olmak neredeyse bütün ürünlere zam geldi. Bu ürünlerden birisi de dijital hayatımızın vazgeçilmezi olan oyunlar. Dünyanın en popüler oyun satış mağazası Steam ise, geçtiğimiz aylarda ülkemize özel uyguladığı yerel dolar kuruna zam yaparak 2.8 TL’den 10 TL’ye yükseltti.

Bunun sonucunda pek çok AAA kalitede yapımın fiyatı arttı. Türkiye’deki dolar kurunun tekrardan yükseliş trendine girmesiyle birlikte Steam’in yine zam yapması bekleniyordu. Bugün ise oyuncuları üzecek bu zammın geldiği ortaya çıktı.

Steam dolar kuruna zam mı geldi?

Steam’in dolar kuruna yakın zamanda ikinci defa zam yapacağı iddiaları zaten ortada dolaşıyordu. Bu iddiaya göre yerel dolar kuru 20 TL olacaktı. Ancak kısa süre önce çıkış yapan yeni bir oyunun fiyatı, bu zammın geldiğini ve beklenenden daha yüksek olduğunu gösterdi.



Steam mağazasına geçtiğimiz günlerde GYLT adında yeni bir eğlence oyunu eklendi. Bu oyunun fiyatına baktığımızda ise yurtdışında 20 dolar olarak belirlendiğini görüyoruz. Ancak Türkiye’de 510 TL’ye satılıyor. Bu, Steam’in, geliştiricilere ülkemiz için önerdiği fiyatta dolar kurunu artık 10 TL değil, 25.50 TL olarak hesapladığı anlamına geliyor. Yani zam geldi.

Steam’in dolar kuru zammını Yaz İndirimlerinden hemen sonra yapması bekleniyordu. Zira platform, şu ana kadar kampanya dönemlerinde çok nadir fiyat artışı yaptı. Genellikle indirim bittikten sonra zam yapılıyordu.

Tabii Steam dolar kurunun 25.50 TL olduğu sadece bir tahmin. Belki de sözünü ettiğimiz oyunun geliştiricisi, öneriden bağımsız olarak kendi isteğine göre fiyatı böyle yaptı. Ancak tahminler, yine de zam yapıldığı yönünde.



Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsununz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çıktı, dolar, geldiği, kuruna, ortaya, oyuncular, steam, Üzgün, zam


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İlk Alyans Nerede Ortaya Çıktı? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 1 18 Haziran 2023 17:36
Honor 90 ve 90 Pro Tasarımları Ortaya Çıktı DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 17 Mayıs 2023 15:11
Kız Kulesi'nde kubbe ortaya çıktı Zeytin Ülkemizden Haberler 2 03 Nisan 2023 16:24
iQOO 11 Pro Özellikleri Ortaya Çıktı! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 25 Kasım 2022 10:34
Xiaomi 12S Pro, Geekbench’te Ortaya Çıktı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 30 Haziran 2022 20:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net