Forum Logo




Anna Karina


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 09:32   #1
Çevrimiçi
Anna Karina




Anna Karina
Www.TrendForum.Net

Anna Karina: “An”ların Aktrisi




Jean-Luc Godard ne kadar Fransız Yeni Dalgası ise, Anna Karina da o kadardır diyebiliriz herhalde. Karina’yı o dönemki eşi Godard’ın vizöründen gördüğümüzden midir bilinmez 60’lar Fransız sinemasının en güzel ve ikonik yüzlerinden biri olarak biliyoruz.

1940 yılında Danimarka’da doğan Karina, modellikle başladığı kariyerini Godard ile tanışmasıyla birlikte sinemaya çeviriyor. Une femme est une femme, Vivre sa vie, Bande à part, Alphaville ve Pierrot le fou gibi Yeni Dalga’nın imza filmlerinde başrol oynuyor. Yönetmen ile araları bozulup evlilikleri sona erince Anna Karina başarılı kariyerini sürdürüyor. Ancak sona eren yalnızca bir evlilik değil, sinema tarihinin en başarılı yönetmen-oyuncu işbirliklerinden de biri oluyor. Godard’ın Le Mepris‘de anlattığı hikayenin de aslında bir nevi Godard-Karina evliliğinin son dönemlerini simgelediği de bilinen bir gerçek.



Karina’yı kelimeler ile anlatmak pek mümkün değil, daha çok özel sahnelerin ve “anların” aktrisi diyebiliriz onun için. Bande à part‘taki Madison dans sahnesi çoğu kişi için favori olsa da, bana göre en unutulmaz sahne Vivre sa vie‘deki Jeanne d’Arc sahnesi. Kendi isteği ile seks işçiliği yapmaya başlayan Nana’yı canlandıran Karina, müşterilerinden biriyle sinemaya girer. Sinemada Dreyer’in muazzam sessiz filmi La Passion de Jeanne d’Arc oynamaktadır. Adam Nana’ya kolunu atar, tam o esnada da filmin sonuna gelinmektedir. Filmde Jeanne d’Arc’ın kendini feda edişi, karakteri oynayan Falconetti’nin muhteşem yakın plan çekimleri ile verilir. O esnada Godard ufak bir numara yapar. Birden Karina ağlamaya başlar, Jeanne d’Arc’a dönüşmüştür. Dreyer’in Falconetti’yi gösterişini Godard Karina için taklit eder. Bu şekilde de filmin hüzünlü sonunu üstü kapalı bir şekilde işaret eder. Karina’nın filmi izlerken döktüğü göz yaşları da Karina’nın kendisi ile birlikte Yeni Dalga’nın ikonları arasında yerini alır.



Minimal oyunculuğu ile karakteri söylemedikleri ve yapmadıklarıyla hayata taşımaktaki başarısı Anna Karina’yı çağının en iyileri arasına sokuyor. Halen daha Fransız Yeni Dalgası’nı konuşurken ismini saydığımız birkaç oyuncu varsa da, muhtemelen onların en başında Karina geliyor.


-Alıntıdır-
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anna, karina


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net