Forum Logo




Parapsikolojide Kullanılan Duyu Dışı Algılama ve Ölümden Sonra Yaşam Konularına İlişkin Deneysel Yöntemler Nelerdir ?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Mart 2024, 11:41   #1
Çevrimdışı
Parapsikolojide Kullanılan Duyu Dışı Algılama ve Ölümden Sonra Yaşam Konularına İlişkin Deneysel Yöntemler Nelerdir ?




Parapsikolojide Kullanılan Duyu Dışı Algılama ve Ölümden Sonra Yaşam Konularına İlişkin Deneysel Yöntemler Nelerdir ?
Www.TrendForum.Net

Parapsikolojide kullanılan deneysel yöntemler arasında rüya analizi, evrensel bilinç çalışmaları, telepati, trans-kavrama ve psikokinezi yer alır. Bu yöntemler, insan beyninin normal duyusal sınırlarının ötesine geçebilen olağanüstü yeteneklerini inceler. Rüya analizi, bireylerin uyandıktan sonra hatırladıkları rüya fragmentlerini analiz ederken, evrensel bilinç çalışmaları, gruplar ve topluluklar arasında ortak düşünce dalgalarını incelemektedir. Telepati, bir bireyin başka bir bireyin düşüncelerini veya duygularını bilme yeteneğini ifade ederken, trans-kavrama daha spesifik olup, bir bireyin uzaktaki nesneleri veya olayları bilme yeteneğini tanımlar. Psikokinezi ise, beyin gücü ile maddesi hareket ettirme kabiliyetini inceler.

Ölümden sonra yaşam konusunda ise çoğunlukla reenkarnasyon ve ruh göçü gibi kavramlar üzerinden çalışmalar yapılmaktadır. Reenkarnasyon çalışmaları, bireylerin önceki yaşamlardan hatıralarını veya deneyimlerini hatırlama yeteneklerini incelerken, ruh göçü çalışmaları ise insan ruhunun ölümden sonra başka bir varlığa geçtiğini ileri sürer. Bu konuda yapılan deneysel yöntemler, reenkarnasyon deneyimleri veya hipnoz altında yapılan geçmiş yaşam regresyonlarıdır. Bu çalışmalarda, hipnoz altındaki bireylerin ölümden sonra yaşamlarına ilişkin özgül detayları dile getirdikleri gözlemlenmiştir.

Bu yöntemlerin hepsi, evrenin ve insan doğasının doğaüstü yönleri hakkında daha fazla bilgi edinebilmek ve anlayabilmek için kullanılır. Parapsikolojiye uygun yöntemler kullanarak gerçekleştirilen bu bilimsel çalışmalar, hem insan yeteneklerinin hem de evrenin sırlarını daha iyi anlamamızı sağlar. Ancak, bu alanın bilimsel kabul görme düzeyi tartışmalıdır ve bazı kesimlerin ciddiye almadığı bir daldır. Bu da parapsikolojinin daha fazla bilimsel ve kurumsal destek almasını engeller. Bu konular hakkında daha fazla araştırma yapılması, parapsikolojinin bilimin daha geniş bir kısmı olarak kabul görmesine yardımcı olabilir.

Alıntı

Son düzenleyen KoJiRo; 16 Mart 2024, 11:45.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
algılama, deneysel, duyu, dışı, konularına, kullanılan, nasıl, nelerdir, parapsikoloji, parapsikolojide, sonra, uygulanır, yaşam, İlişkin, yöntemler, yöntemleri, ölümden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Asgari ücret zammı açıklandıktan sonra gelişecek durumlar nelerdir? Razor Trend Sorular 2 15 Aralık 2023 22:42
Ölümden Dönüp Beş Ay Sonra Sahnelere Dönen Sergen Deveci, Bakın Kendisini Kime Benzetti? KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 31 Mart 2023 11:50
Çin uzaktan algılama özellikli 'Yaogan-34' uydularını fırlattı Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Kasım 2022 12:11
En Çok Kullanılan Ofis Programları Nelerdir? DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Kasım 2022 10:24
ABD’de Deneysel Bir İlacın Kansere Çare Olabileceği Keşfedildi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 09 Haziran 2022 12:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net