|
17 Ocak 2024, 00:14 | #1 |
Çevrimiçi
|
Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları Www.TrendForum.Net Ahtapot: Gövdesi torbaya benzeyen ahtapotun kafasında iri petek gözler ve uzayıp kısalabilen 8 kolu vardır. Kollarının uzunluğu 9 metreye ulaşabilen ahtapot her mevsim yenebilir.
Öncelikle güvendiğiniz bir balıkçıdan irice bir ahtapot alarak işe başlayın. Dondurulmuş ahtapot almaktan ise kaçınmayın. Sanılanın aksine dondurucu ahtapotun etinin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Yeter ki tazeyken dondurucuya atılmış olsun... Belki de sahil bölgesinde yaşıyorsunuz ve ahtapotunuzu kendiniz yakalıyorsunuz... O zaman zaten bu işin uzmanısınız ve deniz suyuyla bir kayanın üzerinde iyice dövüp, musluk suyu değdirmeden dondurucuya koyuyor ya da güneşte kurutmaya asıyorsunuz. Yarım Tencere Su Yeter İlk iş mutfakta bütün olarak içine yerleştirebileceğiniz çapta bir tencere bulmak. Eğer ahtapotun mürekkep kesesi üzerinde ise kafanın alt bölümünde olan bu keseyi dikkatlice kesip çıkarmakla işe başlayalım. Tencereye yarısına kadar gelecek şekilde içme suyu koyup kaynamaya bırakın. Ahtapotu yıkayıp süzgece alın. Su kaynayınca bir yemek kaşığı kadar sirke ilave edip ahtapotu dikkatlice içine bırakın, kesinlikle tuz kullanmayın. Burada önemli olan ahtapotun hacminin suyu taşırmaması... Rengi Hemen Değişiyor Ahtapotun grimsi rengi kaynar suya girer girmez, kızılımtrak hoş bir renk almaya başlayacaktır. Üzerine tencerenin kapağını aralık bırakarak kapatıp yaklaşık 20 dakika haşlayın. Bu zamanın sonunda ahtapotun iriliğine göre pişme süresi bitmiş oluyor. Yani normal bir ahtapot için 20 dakika, irice bir ahtapot için ise yarım saat yeterli. ‘10-15 dakika daha pişsin, eti iyice yumuşak olsun’ derseniz büyük bir hata yapmış olursunuz. Ahtapot ve kalamar gibi aynı sülaleden olan kafadan bacaklı eklemsizlerin pişme süreleri uzadıkça sertleşir. Pişme süresi biten ahtapotu tekrar kevgire alıp biraz ılınınca artık nerede kullanacaksanız ona göre işlem yapabilirsiniz. Bir kısmı artarsa, saklama kabının içine alıp üzerini örtecek kadar bolca zeytinyağı ilave edip bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Ayçiçeği yağı asit oranı düşük olduğundan saklama süresini biraz daha uzatır, aklınızda bulunsun. Ahtapot ızgara Malzemeler 1 adet ahtapot 1 tatlı kaşığı sirke Yeteri kadar zeytinyağı Kuru kekik 1 adet kırmızı kuru soğan Birkaç dilim mısır ekmeği Hazırlanışı Güneşte kurutulmuş ahtapotu tercihen mangala alt üst iyice kızarana kadar harlı ateşte pişirin. Kesme tahtasına alıp bacaklarını keskin bir bıçakla ayırıp servis tabağına alın. Kullandığınız ahtapot haşlanmışsa ve ocak üzeri bir ızgarada pişiriyorsanız o zaman ahtapotu önceden bacaklarını kesip beş dakika kadar iyice kızmış ızgarada alt üst kızartıp ocaktan alın. Sirke ve zeytinyağını karıştırıp servis tabağına aldığınız ahtapotun üzerine döküp, kekik serin ve kırmızı soğanla mısır ekmeği eşliğinde servis yapın. Ahtapotlu fettucine Malzemeler 1 paket fettucine makarna 1 adet haşlanmış ahtapot 1 yemek kaşığı kapari 2 büyük domates 1 kadeh beyaz şarap Taze çekilmiş karabiber Zeytinyağı 3-4 diş sarımsak Yarım demek maydanoz Hazırlanışı Ahtapotu bir santim kalınlığında verevine dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Makarnaları haşlarken başka bir tencerede zeytinyağını ve sarımsakları bütün olarak ateşe alın. Kapariyi ekleyin cızırdamaya başlayınca ahtapotları ekleyin ve kızarmaya başlayınca şarabı ekleyin. Şarap kaynayıp alkolü buharlaşmaya başlayınca domatesleri ilave edin. Karabiber serpip ince kıyılmış maydanozu ekleyin. 8-10 dakika haşlanmış olan makarnaları suyunu dikkatlice süzerek sosun içine atın. Beş dakika kadar birlikte pişirmeye devam edin, arzu ederseniz parmesan serperek sıcak olarak servis yapın.
__________________
..
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var... Gecem itilaf devletleri Sanki ben, İstiklal Marşı'yım |
|
17 Ocak 2024, 09:02 | #3 |
Çevrimdışı
Diamond Üye
|
Yanıt: Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
Önemli ahtapot
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar! Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar! |
|
17 Ocak 2024, 09:03 | #4 |
Çevrimdışı
|
Yanıt: Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
Yemem ben
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
17 Ocak 2024, 09:42 | #5 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
Ayy çok lezzetli
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
ahtapot, noktaları, pişirmenin, püf |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kırmızı Et Pişirmenin Püf Noktaları | Astrea | Püf Noktaları | 0 | 17 Ocak 2024 00:11 |
Tavuk Pişirmenin 10 Püf Noktası | Astrea | Püf Noktaları | 0 | 17 Ocak 2024 00:11 |
Zeytinyağlı deniz börülcesi nasıl yapılır? Deniz börülcesi pişirmenin püf noktaları | DeepSilence | Zeytinyağlılar | 1 | 12 Ağustos 2023 01:54 |
Ahtapot Salatası | Beatrice | Salatalar | 0 | 14 Mayıs 2022 18:21 |
Ahtapot | mamihlapinatapai | Hayvanlar Alemi | 0 | 11 Mayıs 2022 19:30 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net