Forum Logo




Bu Dünyaya Ait Değilmiş Gibi Görünen 6 Büyüleyici Manzara


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 13:02   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bu Dünyaya Ait Değilmiş Gibi Görünen 6 Büyüleyici Manzara




Bu Dünyaya Ait Değilmiş Gibi Görünen 6 Büyüleyici Manzara
Www.TrendForum.Net

Dünya üzerindeki bazı manzaralar, sanki bu dünyaya ait değilmiş gibi görünüyor!





Dünya büyük gizemler ve muhteşem manzaralarla dolu. Zirvesi bulutlara erişen heybetli dağlar, yemyeşil ormanlar, uçsuz bucaksız denizler… Ancak dünya üzerindeki bazı manzaralar muhteşem oldukları kadar nadir ve ilginçler de. Örneğin karlı bir Sahra Çölü, mavi alevler püskürten bir yanardağ veya denizlerin içerisindeki göller! Evet, bunların hepsi gerçek olamayacak kadar inanılmaz görünüyor. Ancak Dünya bu muhteşem manzaraları ile yüzlerce yıldır insanlığı şaşkınlığa uğratmaya devam ediyor. İşte Dünya üzerindeki, gerçek olamayacak kadar inanılmaz 6 manzara.

1. Karlı Sahra Çölü


Çöller, dünya üzerindeki en sıcak ve kurak alanların başında geliyor. Haliyle herhangi bir çölde kar görmek şöyle dursun, en ufak bir su damlasına rastlamak bile neredeyse imkânsız, neredeyse! Sahra Çölü’ne tarihin başından beri çok az kar yağdı. Ancak yağdığı zaman da dünyanın en ilginç ve inanılmaz manzaralarından birinin ortaya çıkmasına neden oldu…

2. Su altı gölleri




Su altında birbirinden ilginç göllerin var olduğu pek bilinmeyen bir gerçek. Ancak bu manzara da karlı bir Sahra Çölü kadar inanılmaz görünüyor. Bununla birlikte bazı okyanusların ve denizlerin tabanlarında oluşan göller son derece yüksek bir tuz oranına sahip. Okyanus ve deniz tabanındaki farklı elementlerle birleştikleri zamansa, insanlar da dahil olmak üzere pek çok canlı için ölümcül hale geliyorlar. Bu nedenle yalnızca zorlu yaşam şartlarına adapte olan inanılmaz mikroorganizmalar bu öldürücü su altı göllerinin içerisinde veya yakınlarında hayatta kalabiliyor.

3. Danakil Çöküntüsü



Danakil Çöküntüsü isimli ilginç bölge, dünyamıza ait değilmiş gibi görünüyor. Ancak bu inanılmaz manzara yüzlerce yıldır yerli yerinde duruyor. Danakil Çöküntüsü Cibuti’nin, Eritre’nin ve Etiyopya’nın kesişim noktasında. Öte yandan tektonik levhaların birleşim noktasında bulunuyor. Zaten çöküntü, bu levhaların her yıl birbirinden birkaç santimetre uzaklaşmasıyla oluşuyor.

Bir anlamda Danakil Çöküntüsü dünya üzerinde yeni bir dağ oluşumuna şahitlik edebileceğiniz bir bölge! Bu nedenle oldukça tehlikeli. Çöküntü, insanlığa gerçekten de inanılmaz bir manzara sunuyor. Ancak manzaranın büyüsünün neden olacağı bir anlık dikkatsizlik, yaşamınıza mal olabilir!

Bölge, aktif jeolojik süreçler nedeniyle pek çok zehirli gaza ve sıvıya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca dünyanın en sıcak bölgelerinden biri. Yıllık sıcaklık ortalaması ise 34,4 santigrat derece! Bütün bunlar, Danakil Çöküntüsü’nün “Ölüm Diyarı” olarak da isimlendirilmesine sebep oluyor.

4. Kawah Ijen Dağı’nın mavi alevleri




Endonezya’nın Java bölgesindeki Kawah Ijen isimli aktif yanardağ, içerisinde turkuaz renkli bir asit gölü barındırıyor. Fakat buradaki manzara, sadece asit gölü yüzünden muhteşem değil. Bölgedeki gazların yanmasıyla yanardağ mavi alevler ve lavlar püskürtüyor. Böylece yalnızca Endonezya’nın değil dünyanın da en muhteşem manzaralardan biri ortaya çıkıyor.

5. Yanardağ ateşinde ekmek pişiren insanlar





Bazı manzaralar, yalnızca doğal güzelliklerden oluşur. Bazı inanılmaz doğa manzaralarına ise insanlar eşlik eder. İşte İzlanda’daki yüzlerce yıllık bir gelenek, insanların da dahil olduğu oldukça ilginç manzaraların oluşmasına neden oluyor. İzlanda’daki yanardağlar, bölge sakinleri tarafından yüzlerce yıldır bir fırın olarak kullanılıyor! Bu yanardağlara tırmanan İzlandalılar, toprakta bir delik açıyor. Bu delikler kısa süre sonra yanardağ ateşiyle kaynayan sularla doluyor. Böylece yüzlerce yıllık doğal “yanardağ fırını” kullanıma hazır hale geliyor. Yapılması gereken tek şey, tencereleri kaynar suya bırakmak…

6. Eğri Orman



Polonya’nın kuzey kesiminde yaklaşık 500 ağaçtan oluşan küçük bir çam ormanının dünyadaki en ilginç manzaralardan birine ev sahipliği yapabileceği herhalde çok kişinin aklına gelmezdi. Ancak Polonya’daki Eğri Orman isimli bölge, ziyaretçilerine hem inanılmaz bir manzara hem de hâlâ çözülmeyi bekleyen bir gizem sunuyor. Çünkü ormandaki ağaçların gövdeleri neredeyse 90 derecelik bir eğime sahip! Yani ağaçlar bir “J” harfi gibi görünüyor!

Bazı insanlar, ağaçların fidanken yoğun kar yağışı nedeniyle eğildiğini ve bu şekilde büyüdüğünü iddia ediyor. Ancak bu doğru değil. Çünkü bölgenin yakınlarında son derece normal görünen ağaçlar da var. Bir başka teori ise ağaçların insanlar tarafından bu şekle sokulduğu. Ancak yapılan araştırmalar bunun mümkün olmayacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle Polonya’daki ağaçların neden bu şekilde göründüğü bugün dahi gizemini koruyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ait, büyüleyici, değilmiş, dünyaya, gibi, görünen, manzara


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Peter Demetz'in inanılmaz derecede inandırıcı görünen el yapımı ahşap heykelleri. Beatrice Sanatsal Resim ve fotoğraflar 3 22 Ekim 2023 15:25
Etkileyici mimarisiyle büyüleyici bir kitapçı: Livraria Lello Beatrice Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Kasım 2022 19:23
İmza için gifler, imzada kullanacağınız gifler, manzara, deniz, güneş, doğa gifleri Astrea Avatarlık Resimler & Hareketli Gifler 20 01 Ekim 2022 19:32
Windows 11 O Kadarda Akıllı Değilmiş KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 1 27 Mayıs 2022 19:49
Daha iyi bir dünyaya inanmak için Never Give Up Ülkemizden Haberler 0 11 Mayıs 2022 19:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net