Forum Logo




Argan Yağının Saç Bakımı Üzerindeki Faydaları ve Kullanım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Aralık 2023, 13:07   #1
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Argan Yağının Saç Bakımı Üzerindeki Faydaları ve Kullanım Rehberi




Argan Yağının Saç Bakımı Üzerindeki Faydaları ve Kullanım Rehberi
Www.TrendForum.Net

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Güzellik tutkunları, güçlü, nemli ve parlak saçlar için argan yağının kullanımının şart olduğunu bilirler. Fas'a özgü argan ağacının çekirdeklerinden elde edilen argan yağı, antioksidanlar, E vitamini ve esansiyel yağ asitleri gibi besleyici içeriklerle dolu olduğundan saçın ihtiyaçlarını karşılar ve çok daha fazlasını sunar.

Argan yağının faydaları

Favori saç ürünlerimizin bazılarının argan yağı ile yapılmasının birkaç sebebi var. Shafer Clinic’te faaliyet gösteren dermatolog Dendy Engelman, MD, FAAD, vitamin D ve E bakımından zengin olduğu için kuru bir cilt veya kepeklenme sorunu varsa, saç derisinde nem sağladığını ve iltihabı azalttığını söylüyor. Engelman ayrıca, saç etrafında kurutmadan bir bariyer oluşturarak ısı koruyucu olarak da kullanışlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, argan yağı saç uçlarının kırılmasını ve kabarmayı önlemekle kalmaz, aynı zamanda parlaklık da ekler.

Argan yağı saçın uzamasına yardımcı olur mu?

Argan yağının kullanılmasının en büyük faydalarından biri saç uzamasını teşvik etme yeteneğidir. "Sağlıklı bir saç derisini teşvik eden gerekli tüm besinlerle doludur," diyor Engelman. "Bu da saç uzamasını hızlandırır ve aynı zamanda saçı kırılmalardan korur."

Ünlü kuaför Andrew Fitzsimons ise argan yağının, saç derisini uyararak saç foliküllerini güçlendiren ve saçın doğru ortamını sağlayan fenol adı verilen bileşikleri içerdiğini söylüyor. "Yeni tellerin eskisinden daha kalın ve sağlıklı olmasını sağlar," diyor.

Kimler argan yağı kullanabilir?

Argan yağı her tür saç için kullanılabilir, ancak Engelman, onu rutininize nasıl dahil edebileceğinizin saç dokusuna bağlı olacağını söylüyor. Kalın saçlara sahip olanların bunu günlük kullanabileceğini ancak ince telli saçlara sahip olanların saçlarını ağırlaştırmamak için bunu haftada bir veya iki kez kullanmaları gerektiğini belirtiyor. Fitzsimons, saçınıza sürdüğünüz ürün miktarına dikkat etmeniz gerektiğini ekliyor. İnce telli saçlı olanlar, saçı yağlı göstermemek için az miktarda kullanmalı, kalın veya kıvırcık saçlı olanlar ise en iyi sonuçları görmek için cömert miktarda kullanmalı.

Argan yağının dezavantajları

Saç ve saç derisi üzerinde argan yağı kullanmanın çok az dezavantajı vardır. Engelman, tahrişi önlemek için ağaç fındığı alerjisi olanların bunu kullanmaktan kaçınması konusunda uyarıyor. Fitzsimons ise argan yağını aşırı kullanmanın saçı yağlı gösterebileceğini, ancak bunu önlemek için doğru kullanımını bilmek gerektiğini belirtiyor.

Argan yağını nasıl kullanmalı

Argan yağını çeşitli ürünlerde kullanmanın birçok yolu vardır. Örneğin, Engelman, bunu kendi başına yağ olarak veya maske, saç serumu veya şampuan gibi ürünlerde kullanılabileceğini söylüyor. Ancak size en iyi argan yağı ürünü, hangi sonuca ulaşmak istediğinize bağlıdır. Kuşburnu yağı veya jojoba yağı ile karşılaştırıldığında, Engelman argan yağının saç derisine daha nazik olduğunu ve daha uzun süre derin beslenme sağladığını söylüyor.

Fitzsimons, kepeklenme ile uğraşıyorsanız veya kuruluğu önlemek istiyorsanız, saç derisinde oturabilen argan yağı içeren bir saç maskesi öneriyor. "Yağı saç derinizde yaklaşık 15 ila 30 dakika arasında bekletin, saç derisine nem eklemek ve saç foliküllerini hidratlamak için harika bir yoldur," diyor.

Sadece parlaklık veya ısı koruyucu arıyorsanız, saç için bir argan yağı saç yağı seçmenizi öneriyor. "Birkaç damla argan yağını avuç içinde ısıtın," diyor. "Yağı nemli saçınıza sürün ve yavaşça saç derisine masaj yapın, bölgeyi mümkün olduğunca nemlendirin. Daha sonra, birkaç damla daha alın ve saç tellerine ekleyin, özellikle uçlar olmak üzere tüm bölgelere masaj yaparak kuru veya cansız uçların oluşmasını önleyin."

Ürünler hem nemli hem de kuru saçta kullanılabilir. Engelman, bunun nemli saça uygulanmasının besin maddelerinin saça daha derinlemesine nüfuz etmesine ve saçın daha hızlı kurumasına yardımcı olabileceğini söylüyor.


vogue.com.tr
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
argan, bakımı, faydaları, kullanım, rehberi, saç, yağının, üzerindeki


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Balık Yağının Faydaları Abartılmış Gibi Görünüyor Astrea Genel Sağlık 0 23 Kasım 2023 02:22
Gençlik takıntısının psikolojimiz üzerindeki etkileri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 28 Ağustos 2023 14:29
APOD: İzlanda Şelalesi Üzerindeki Aurora DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 05 Temmuz 2023 01:21
Mecitefendi Argan Yağlı Organik Sabun KoJiRo Saç ve Makyaj Dünyası 0 23 Ekim 2022 14:11
Biohair All In One Siyah Sarımsak Ginseng Argan Keratin Özlü Şampuan KoJiRo Saç ve Makyaj Dünyası 0 01 Temmuz 2022 15:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net