Forum Logo




Bruce Lee'nin gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı: Fazla su içmek!

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By İnsan
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 10:43   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bruce Lee'nin gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı: Fazla su içmek!




Bruce Lee'nin gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı: Fazla su içmek!
Www.TrendForum.Net

Bruce Lee'nin ölümüyle ilgili yeni bir fikir ortaya atıldı. Nefrologlar, ikonik aktörün çok fazla su içmesi sebebiyle ölmüş olabileceğini söyledi.


Lee, 20 Temmuz 1973'te 32 yaşındayken yatağında ölü bulunmuştu. Yapılan otopsi, Lee'nin beyninin çok fazla şiştiğini göstermişti. Bunun, ölmeden önce Equagesic adlı ağrı kesiciyi almasından kaynaklandığı düşünülüyordu.

Clinical Kidney Journal adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan çalışmanın yazarlarıysa ölüm nedeninin, dövüş sanatçısının böbreklerinin fazla suyu işleyememesi olabileceğini savundu.

ÖLMEDEN ÖNCE ESRARLA SU İÇTİKTEN SONRA BAŞ AĞRISI VE DÖNMESİ YAŞAMIŞ

Independent Türkçe'nin haberinde yer verdiği detaylara göre Priscila Villalvazo, Raul Fernandez-Prado ve Maria Dolores Sánchez Niño gibi böbrek hastalıkları uzmanlarının imza attığı araştırmada, beyin ödeminin sebebinin kandaki sodyum konsantrasyonunda azalma (hiponatremi) olabileceği yazdı.

Bilim insanları makalelerinde, Lee'nin ölümüyle ilgili bilinen gerçekleri gözden geçirdi. Ünlü aktör, ölmeden önce esrarla su içtikten sonra baş ağrısı ve dönmesi yaşamıştı. Bunun ardından Equagesic alan Lee, iki saat sonra hareketsiz bulunmuştu.

Çalışmanın yazarları, Lee'nin ilacı baş ağrısı ve dönmesinden mustarip olduktan sonra kullandığına dikkat çekti. Uzmanlara göre bu durum, beynin haptan önce şişmeye başladığını düşündürtüyor.



Nefrologlar ayrıca Equagesic'e duyarlılığın ölüm nedeni olması halinde otopsideki tek bulgunun beyin ödemi olmaması gerektiğini savundu.

Hiponatremi, sıvı alımı böbreklerin kandaki suyu süzme kapasitesini aştığında ortaya çıkıyor ve genellikle bir kişi, kısa sürede fazla miktarda sıvı aldığında meydana geliyor. Lee'nin bunu yaptığına dair bir kanıt olmasa da nefrologlar, aktörün hiponatremi için birden fazla risk faktörü taşıdığını söyledi.

Bilim insanları, Lee'nin eşi ve doktorlarının ifadelerini hatırlattı. Açıklamalara göre oyuncu katı gıdaları tüketmeyi bırakırken, sadece havuç ve elma suyuyla yaşamını sürdürüyordu.

Lee hakkındaki iddialar arasında vücudundaki sodyumu atıp kaslarını daha iyi göstermek için idrar söktürücü kullandığı ve hayatının son döneminde günde 10-20 şişe sake içmeye başladığı da var. Pirinçten yapılan sake, Japonya'nın milli içkisi.

Bütün bunlara dikkat çeken uzmanlar, Lee'nin vücudunun suyu dışarı atamadığını ve bu yüzden öldüğünü düşündüklerini belirtti.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Kasım 2022, 10:49   #2
Çevrimdışı
Bronze Üye
Yanıt: Bruce Lee'nin gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı: Fazla su içmek!




Çocukluğumun en büyük efsanesi. Hâlâ bile ara ara filmlerini açar izlerim. Ölüm sebebi benim de merakımı celbetmiştir her zaman.
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Kasım 2022, 11:47   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Bruce Lee'nin gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı: Fazla su içmek!




O zaman sadece su değil fazla sıvı tüketmekten öldüğünü söyleyebiliriz.
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bruce, çıktı, fazla, gerçek, içmek, leenin, nedeni, ortaya, ölüm


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
iQOO 11 Pro Özellikleri Ortaya Çıktı! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 25 Kasım 2022 10:34
Sony Xperia Ace 4 Özellikleri Ortaya Çıktı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 29 Ekim 2022 14:59
Xiaomi 13 Serisi Özellikleri Ortaya Çıktı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 20 Ağustos 2022 15:49
Xiaomi 12S Pro, Geekbench’te Ortaya Çıktı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 30 Haziran 2022 20:40
Asus ROG Phone 6 Tasarımı Ortaya Çıktı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 29 Haziran 2022 19:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net