Forum Logo




Kozmetik ürünü seçerken bu içeriklere dikkat!

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Mayıs 2022, 15:26   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kozmetik ürünü seçerken bu içeriklere dikkat!




Kozmetik ürünü seçerken bu içeriklere dikkat!
Www.TrendForum.Net

Kişinin cilt tipini tanıması ve ona göre kozmetik ürünü kullanması gerektiği uyarısında bulunan Uzm. Dr. Eda Haşal, "Kozmetik ürünlerinin içerisinde olmasını istemediğimiz ürünler koku ürünleri. Paraben ve paba içeren ürünleri çok tercih etmeyiz. Sülfat mümkünse olmaması gerekiyor. Formaldehit ve benzeri malzemeler de olmaması gerekiyor" dedi


Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal, vatandaşlar tarafından sıkça kullanılan kozmetik ürünlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Her cilt tipinin farklı olduğunu söyleyen Haşal, "Kişinin kendi deri yapısını tanıması çok önemli. Bazı ciltler kuru, bazıları hassas, bazıları ise kızarmaya meyillidir. Bu durumları ayırt etmek gerekiyor. Nasıl bir cilt yapınız olduğunu bilmeniz ve cilt tipinize göre ürün kullanmanız gerekiyor. Bazı kozmetik ürünlerinin içerisinde istemediğimiz, tercih etmediğimiz içerikler olabiliyor. Tüm bunlar dikkat edilerek kozmetik ürün tercihi yapılmalı. Örneğin, kişinin yağlı bir cilt yapısı varsa salisilik asit içeren, glikolik asit içeren ürünler tercih edilmeli" dedi.

"İÇERİKLERİNE DİKKAT EDİN"
Kuru cilt yapısına sahip kişiler için de tavsiyelerde bulunan Haşal, şöyle devam etti: "Kişinin cilt yapısı kuruysa laktik asit içeren shea yağı gibi ürünler tercih edebilirler. Hassas ciltler de aloe vera içeren kremleri kullanabilir. Ama tabi bunları tercih ederken içeriklerine dikkat etmek çok önemli. Biz buna yönelik ayrımlar yapıyoruz. Bazı kozmetik maddelerin içerisinde koku verici maddeler olabiliyor. Bunları alerjik cilt yapısına sahip insanların kullanmasını istemiyoruz. Aldıkları ürün içeriğine bakmalılar. Bizim kozmetik ürünlerinin içerisinde olmasını istemediğimiz ürünler ise koku ürünleri. Paraben çok istemiyoruz. Paba içeren ürünleri çok tercih etmeyiz. Sülfat mümkünse olmaması gerekiyor. Formaldehit ve benzeri malzemeler olmaması gerekiyor. Deri sağlığımız için bunlara dikkat etmemiz gerekiyor."

KAYNAK : DHA
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dikkat, içeriklere, kozmetik, seçerken, ürünü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 2 03 Ekim 2022 00:06
Dikkat eksikliği DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 1 20 Temmuz 2022 16:48
İnternet Dolandırıcılığına Karşı Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey coolbites Teknoloji Trend Haberleri 3 21 Mayıs 2022 22:01
Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:05
Avuç içinde "M" harfi olanlar, dikkat! Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 05 Mayıs 2022 14:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net