Forum Logo




16 Yaşındaki Lise Öğrencisinin Organları 5 Kişiye Hayat Verdi

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Aralık 2023, 17:41   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
16 Yaşındaki Lise Öğrencisinin Organları 5 Kişiye Hayat Verdi




16 Yaşındaki Lise Öğrencisinin Organları 5 Kişiye Hayat Verdi
Www.TrendForum.Net

Ankara'da nörolojik rahatsızlık nedeniyle tedavi gören 16 yaşındaki lise öğrencisi Muhammed Bera Güneş'in organları, 5 kişiye nakledilerek hayat kurtardı. Organ nakillerinin önemi vurgulanırken, kadavradan nakil konusunda Türkiye'deki sorunlar da dile getirildi.

ANKARA'da nörolojik rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki lise öğrencisi Muhammed Bera Güneş, organlarıyla 5 kişiye hayat verip, ışık oldu.

Lise öğrencisi Muhammed Bera Güneş'in, geçen hafta perşembe günü nörolojik rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Çocuk Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Güneş ailesi, Muhammed'in organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Muhammed'in kalp, karaciğer, akciğer, böbrekleri ve korneaları operasyonla alınıp, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören 5 hastaya nakledildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Muhammed Bera Güneş'in beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesiyle iletişime geçildiğini söyleyerek, Cuma günü ailemiz bize çocuklarının organlarını bağışladıklarını resmi olarak bildirdiler. Aynı akşam da Sağlık Bakanlığı'n bildirildi organ bekleyen acil hastalar için. ve sonuç olarak Sağlık Bakanlığı'nın kararlarıyla hastanın kalp, akciğer, karaciğer, 2 böbreği ve korneaları için işlem başlatıldı. 4 organ Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne, 1 böbrek Gazi Üniversitesi Hastanesine gönderildi. Bu organlar aktif olarak 5 hastaya nakledildi. Özellikle kalp ve akciğer nakli yapılan hastalarımızın durumlarının çok iyi olduğunu biliyoruz. Diğer hastalarımızın durumu da iyi olacaktır. Biz de bu durumdan dolayı çok mutluyuz dedi.

'ORGAN NAKLİ DÜŞTÜ'

Prof. Dr. Kendirli, organ nakillerinin kritik durumdaki hastalar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Bazı organ yetmezlikleri nakil dışında tedavi olamıyor. ve o organın dışında diğer organları tam çalışan da birçok hasta var; ancak nakilsiz de tedavi olamıyor. Türkiye'deki büyük sorun, toplum bazında da biliniyor; 'kadavradan nakil' dediğimiz naklin yetersiz olması. Bu özellikle akciğer nakli, kalp nakli ve bir miktar da karaciğer ve böbrek nakli için önemli bir konu. Özellikle kalp ve akciğer nakli kadavradan yapılıyor. Eğer 'beyin ölümü' dediğimiz olaydan sonra ailesi, kişinin donör olmayı kabul etmezse bu nakiller olmuyor. Türkiye'de bu seneki 22'nci kalp nakli oldu. Ama 4-5 sene öncesine baktığımızda bu sayı, 100 kalp naklini buluyordu. Son 3 yılda Covid-19 salgını sonrasındaki süreçte düştü ve bu tekrar eski noktayı yakalayamıyor diye konuştu



DHA
KahKaha ve Chloe bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Aralık 2023, 20:32   #2
Çevrimiçi
Yanıt: 16 Yaşındaki Lise Öğrencisinin Organları 5 Kişiye Hayat Verdi




Melek olduğuna eminim, Muhammed.
Huzur içinde uyu.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Aralık 2023, 22:52   #3
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Yanıt: 16 Yaşındaki Lise Öğrencisinin Organları 5 Kişiye Hayat Verdi




Peygamber efendimize komşu olursun inşallah Muhammed
Rabbim ailene sabır versin
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hayat, kişiye, lise, organları, verdi, yaşındaki, öğrencisinin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Lise öğrencisinin, Atatürk fotoğrafıyla yaptığı hareket infial yarattı! Tepki yorumları art arda geldi! BBQ SAUCE Ülkemizden Haberler 6 20 Eylül 2023 14:32
100 Yaşındaki İnsanlardan Hayat Tavsiyeleri Asi Ruh Güzel Sözler 1 03 Haziran 2023 15:50
İki lise öğrencisinin öldüğü scooter faciasında istenen ceza belli oldu Zeytin Ülkemizden Haberler 0 13 Aralık 2022 11:02
Rapçi Sefo, 9 yaşındaki ilkokul öğrencisinin vaadini gerçekleştirdi. Beatrice Ünlülerin Dünyası 0 09 Aralık 2022 09:12
Önünü açarak poz verdi! 44 yaşındaki Mine Tugay'dan göğüs dekolteli poz.. Beatrice Ünlülerin Dünyası 4 02 Kasım 2022 17:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net