Forum Logo




ABD'de opioid davalarında 10 milyar dolarlık anlaşma

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Kasım 2022, 21:11   #1
Çevrimiçi
Pia
Kûn Fe Yekûn
ABD'de opioid davalarında 10 milyar dolarlık anlaşma




ABD'de opioid davalarında 10 milyar dolarlık anlaşma
Www.TrendForum.Net

ABD’nin en büyük eczane şirketlerinden CVS ve Walgreens'in, opioid ilaçları nedeniyle aleyhlerine açılan binlerce dava için toplam 10 milyar dolar tazminat ödeme konusunda anlaştığı belirtildi.

CVS’den yapılan açıklamada, kendilerine karşı açılan opioid davalarını "önemli ölçüde çözmek" için tasarlanmış 5 milyar dolarlık bir anlaşmayı kabul ettikleri belirtildi.

Açıklamada, “Uzun süredir devam eden bu iddiaları çözmekten memnuniyet duyuyoruz. Bunları geride bırakmak, müşterilerimizin, meslektaşlarımızın ve hissedarlarımızla birlikte tüm tarafların çıkarınadır” ifadesine yer verildi.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMANIN KABULÜ ANLAMINA GELMİYOR"

Ülkedeki opioid krizi konusunda CVS'in eyaletler, belediyeler ve kabilelerle çalışmaya kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, “Reçeteli opioidlerin yasa dışı kullanımını azaltmaya yardımcı olmak için kendi önemli girişimlerimizi sürdüreceğiz" denildi.

Eyalet, belediye ve kabile düzeyindeki temsilcilerle varılan anlaşmaya göre tazminat ödemelerinin 2023’ten itibaren gelecek 10 yıl içinde anlaşmaya katılan taraflara yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Ödemede 4,9 milyar doların eyaletler ve yerel yönetimler tarafından açılan davalardaki taraflara, 130 milyon doların da yerli kabilelere verileceği kaydedilen açıklamada, ayrıca anlaşmanın "herhangi bir sorumluluğun veya görevi kötüye kullanmanın kabulü" anlamına gelmediği de savunuldu.

"WALMART DA ANLAŞMAYA VARDI" İDDİASI

Dev eczane şirketi Walgreens tarafından yapılan açıklamada ise 15 yıl boyunca ödenmek üzere 4,95 milyar dolar tazminat konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ülkedeki en büyük eczane zincirlerinden biri olarak çözümün bir parçası olmaya kararlıyız ve bu anlaşma opioid krizine olumlu katkıda bulunmayı hedeflerken, müşterilerimizin ve hastalarımızın sağlığına ve refahına odaklanmamızı sağlayacaktır." ifadesine yer verildi.

New York Times'ta, Walmart'ın da anlaşmaya göre 3,1 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği ancak şirketin bu konuda açıklama yapmadığı yazıldı.

Gazetenin haberinde, özellikle davacılar ile eczane zincirleri arasındaki çekişmeli müzakerelerin ne kadar uzun sürdüğü ve anlaşmaya kaç davacı eyalet, belediye ve kabile temsilcisinin dahil olduğunun belirsiz olduğuna dikkat çekildi.

ABDE'DE OPIOID KRİZİ

ABD’de değişik zamanlarda opioid krizinden etkilenen eyaletler, belediyeler ve yerli kabileler tarafından açılan davalarda, özellikle CVS, Walgreens ve Walmart şirketleri ülkedeki opioid krizinden sorumlu tutulmuştu.

Dava dilekçelerinde, ilgili büyük şirketlerin insanlarda bağımlılığa neden olacağını bildikleri halde çok miktarda ağrı kesici dağıtımı yaparak opioid salgınından milyarlarca dolar kazandıkları iddia edilmiş, bu şirketlerin opioid ağrı kesici ilaçlarının dağıtımını kontrollü şekilde yapma yükümlülüğü bulunduğu savunulmuştu.

Federal hükümet kayıtlarına göre, ABD’de 2001’den bu yana opioid ilaçlarının kötü kullanımından dolayı yarım milyon insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Alıntı.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abdde, anlaşma, davalarında, dolarlık, milyar, opioid


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
6 Milyar Dolarlık Jelibon Rezervi Bulundu Beatrice Ülkemizden Haberler 5 25 Mart 2023 19:59
Otomotiv sektörü mayıs ayında 2,3 milyar dolarlık ihracat yaptı KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 05 Haziran 2022 17:29
LeBron James Bir İlki Başardı: Milyar Dolarlık Servet! KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:19
ABD'den Mısır'a 2,6 milyar dolarlık nakliye helikopteri satışı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 27 Mayıs 2022 20:58
Stellantis ve Samsung, 2.5 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 20:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net