Ispanak Salatası
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Ispanak besin değerleri saymakla bitmeyecek kadar çok sağlıklı bileşeni bir arada bulunduran bir sebzedir. Koyu yeşil yapraklı bu sebze kış aylarında reyonlardan eksik olmaz. Akşam yemeğinde, meze olarak ya da salata olarak alternatif hallerde geniş bir alanda kullanılabilirler. Ancak çiğ tüketmenin sağlığa faydaları daha farklıdır. Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’dan salata favorilerinizden biri olacak hem sağlıklı hem de lezzetli vitamini bol ıspanak salatası tarifi. Malzemeler 2 adet yeşil elma (İnce dilimlenmiş) 60 g Akdeniz yeşilliği 120 g ıspanak 2 dilim keçi peyniri 1 çay bardağı ceviz 1/2 çay bardağı üzüm ya da kuru yaban mersini 1 çay bardağı lor peyniri Sos için 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı balzamik sirke 2 yemek kaşığı hardal 3 yemek kaşığı bal Tuz Ispanak Salatası Nasıl Yapılır Tüm yeşillikleri yıkayıp doğradıktan sonra güzelce karıştırın. Lor peyniri ve cevizi tereyağında kavurup soğuduktan sonra salatanıza ekleyin. Keçi peynirini lor ve cevizi kavurduğunuz tavada birkaç saniye kızartıp salatanın üzerine koyun. Son olarak kuru üzüm veya yaban mersini ile yeşil elma dilimlerini ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp iyice çırptıktan sonra salatının üzerine gezdirin ve servis edin. Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 15:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.