Forum Logo




Sermet Erkin


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 13:48   #1
Çevrimiçi
Sermet Erkin




Sermet Erkin
Www.TrendForum.Net

Sermet Erkin
(d. 10 Eylül 1957, Karamürsel, Kocaeli),

Türk illüzyonist ve tiyatro oyuncusu.






İstanbul Üniversitesi Felsefe Tarihi Bölümü mezunu olan Erkin, ilkokul zamanından itibaren ilgi duyduğu illüzyon sanatının, Türkiye'deki en ünlü ustası Zati Sungur'un öğrencisidir. Çocuk yaşta İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi ve İstanbul Radyosu Çocuk Saati programında devam etti.

1977'ye kadar İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. Bir dönem kendi adına topluluk kurarak tiyatro yaptı. Türkiye'nin en büyük Karagöz tasvirleri ile piyes ve ses kayıt koleksiyonlarının sahibidir. Bir dönem Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nda kendi adına bir topluluk kurarak, burada Eli Saghi'nin Çılgın Annem komedisini sergilemiştir. En son Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nda üç yıl devam eden Kibritçi Kız Müzikali'nde sahne almıştır.

1974'ten itibaren profesyonel olarak illüzyonistliğe başladı. Anadolu'nun 250'den fazla il ve ilçesinde turneler yapıp, yurt dışında ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çekoslovakya (1983), Çuvaşistan, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, Kırgızistan, KKTC, Macaristan, Nahcivan, Özbekistan, Rusya Federasyonu ve Tataristan’da en ünlü gece kulüpleri ve sirklerde gösteriler sergiledi.

Çeşitli okul dergileri, kitapları, gazete ve dergilerde çocuk sayfaları, Gelişim Larrousse Ansiklopedisi gibi yayınlarda çalışmalar yaptı. Bando çocuk dergisinin son yayın yönetmeni idi. 18 yıldan fazla bir süre İstanbul Kervansaray Gazinosu'nda çalışan sanatçı, çeşitli konferans, söyleşi ve organizasyonlarla iç içe yaşadı. Ankara Bilkent Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, Sermet Erkin'in hayatının anlatıldığı bir belgesel hazırlamıştır. Yalova Belediyesi Başkan Danışmanlığından emeklidir.

1965 yılından beri televizyonlarda çeşitli programlara katıldı, hazırlayıp sundu ve dizilerde rol aldı. 2011 yılında Leyla ile Mecnun dizisinin bir bölümüne konuk oyuncu oldu. Bugüne kadar çeşitli dernek ve kuruluşlardan onlarca ödül aldı, yaşamı kitaplaştırılmak üzere kaleme alınmış sanatçı, biri kız biri erkek iki çocuk sahibidir. Hâlen yaşamını memleketi olan Karamürsel'de sürdürmekte ve gösterilerini aralıksız sürdürmekte ve Atlas Tarih dergisinde yazmaktadır. 2019 yılında Ali İhsan Varol'un sunduğu Kelime Oyunu programına katılmıştır.

...

ALINTI

__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
erkin, sermet


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net