Forum Logo




Brezilya yapımı 'Kapadokyalı George' filminin galası yapıldı

Film tanıtımlarının ve sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Ekim 2022, 12:40   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Brezilya yapımı 'Kapadokyalı George' filminin galası yapıldı




Brezilya yapımı 'Kapadokyalı George' filminin galası yapıldı
Www.TrendForum.Net

Kapadokyalı bir asker olan Aziz George'nin hayatını konu alan 'Kapadokyalı George' (Jorge da Cappadocia) filminin gala gösterimi Kapadokya’da yapıldı.



Nevşehir’in Göreme beldesinde bulunan Perili Ozanlar Vadisi'nde düzenlenen 'Kapadokyalı George' filmi gala gösterimine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in yanı sıra filmin yapımcı ve yönetmeni ile oyuncuları katıldı.

Filmin birçok sahnesinin çekimi, Brezilya'dan Cesgranrio Foundation adlı yapım şirketi tarafından 2019 yılında Kapadokya bölgesinde yapıldı. Filmin gala gösterimi öncesinde davetliler filmin çekim sahnelerinin yer aldığı fotoğraf sergisini gezdi.



"16 ÜLKEDE GÖSTERİME GİRECEK"
3. yüzyılda Roma İmparatoru Deocletianus'un emriyle ilk Hristiyanlara işkence yapılmasını ve Kapadokyalı kahraman bir asker olan George'un (Aziz George) hayatını konu alan filmin gala gösteriminde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Becel, “Çekimleri 2019 yılında gerçekleştirilen ancak pandemi nedeniyle gösterime giremeyen Jorge da Cappadocia filminin galasını gerçekleştirdik. Kapadokya galasından sonra Brezilya’da da bir gala programı yapılarak 2023 yılında, 16 ülkede gösterime girecek” dedi.



Kapadokya'da doğup büyüyen bir Roma askerinin hayat hikayesinin anlatıldığı sinema filmi olan Jorge da Cappadocia'da bölge halkının da rol aldığını söyleyen Vali Becel, “Kapadokya dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi alan bir bölge. Bu filmin gösterime girmesinden sonra Latin Amerika’dan gelecek ziyaretçilerimizin sayının artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.



"KAPADOKYA DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN GÜZEL COĞRAFYA DİYEBİLİRİM"
Filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Alexandre Machafer’de açıklamasında “Kapadokya’da film çekmek çok güzel ve etkileyiciydi. Her geldiğimde çok etkilendim. Burada film çekmekten çok mutlu oldum. Kapadokya dünya üzerindeki en güzel coğrafya diyebilirim” ifadelerini kullandı. Filmin gösteriminden sonra yönetmeni ve başrol oyuncusu başta olmak üzere filmde rol alan sanatçılara plaket takdim edildi.



Filmin Konusu
Kapadokya’da kayada yaşam, nesiller boyunca devam etmiş daha sonraki yüzyıllarda hem inzivaya çekilen keşişler, hem de manastır hayatı yaşayan koloniler için uygun bir ibadet yeri olmuş. Kapadokya Bölgesi'nde en çok resmedilen azizlerin başında gelen Georgios'un M.S. 3. yüzyılda zengin bir ailenin çocuğu olarak Kapadokya’da doğduğuna inanılıyor. Küçük yaşta iken asker babasının ölümü üzerine annesi ile Filistin’in Lydda şehrine yerleşirler.



Yirmili yaşlarda o dönemin imparatorluğu İznik’e giderek İmparatorun en iyi askerlerinden biri olarak tanınan babasının referansı ile Roma ordusuna kabul edilir. Kısa sürede binbaşı rütbesine terfi ederek İmparator’un gözde askerlerinden olur. Annesi gibi Hıristiyanlığı kabul etmiş olan Georgios, imparatorun emrine itaat etmez ve kaçar. Daha sonra asker olarak Kapadokya bölgesine gelir.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
brezilya, filminin, galası, george, kapadokyalı, yapıldı, yapımı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Joker'in devam filminin vizyon tarihi ve kadrosu kesinleşti Beatrice Film Tanıtımları 4 13 Ağustos 2022 11:26
Taylan George Warren, Slovakya’dan Ambulans Uçakla Türkiye’ye Getirildi KoJiRo Basketbol 0 02 Ağustos 2022 21:17
Brezilya'dan Pereira iddiası KoJiRo Beşiktaş 0 18 Haziran 2022 19:02
George Best KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:08
Brezilya’daki toprak kaymasında can kaybı artıyor KoJiRo Dünyadan Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net