Forum Logo




Sosyal Medyada Stalk Yaparken Yakalandığınızda Ne Yapmalısınız?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Kasım 2022, 09:31   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Sosyal Medyada Stalk Yaparken Yakalandığınızda Ne Yapmalısınız?




Sosyal Medyada Stalk Yaparken Yakalandığınızda Ne Yapmalısınız?
Www.TrendForum.Net

Stalk yaparken yakalandığınızda büyük bir endişeye kapılmanıza gerek yok!



Sosyal medya insan yaşamında giderek daha fazla önem kazanıyor. İnsanların sosyal medyada geçirdikleri vakit gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle sosyal medya ve sosyal medyaya dair pek çok şey insan yaşamını hem fiziksel hem de psikolojik açıdan daha fazla etkiliyor. Özellikle de sosyal medyada yaptığınız şeylerden endişe ya da suçluluk duymanız halinde, sosyal medya gerçekten de büyük bir stres kaynağına dönüşebiliyor. İşte herhangi bir kişiyi sosyal medyada gizlice takip etmek, araştırmak ve gözetlemek gibi anlamlara gelen “stalk yapmak” veya “stalklamak” da zaman zaman ciddi sorunlara, endişelere neden olabiliyor.

Özellikle de stalkladığınız kişi tarafından yakalandığınız zaman! Yanlışlıkla stalklanan kişinin bir fotoğrafını beğenmek, gerçekten stresli günler geçirilmesine neden olabiliyor. Çünkü uzun zamandır görüşmediğiniz eski bir arkadaşınıza, eski sevgilinize veya yeni tanıştığınız birine 2012 yılındaki bir fotoğrafını neden beğendiğinizi açıklamak kolay olmayabilir!

Ancak sosyal medyada bir kişiyi gizlice takip ederken yakalandığınızda aşrı şekilde endişelenmenize gerek yok. Çünkü günümüzde stalk yapmak sandığınız kadar utanılacak veya strese girmenize neden olacak bir şey değil. Ayrıca “stalk yaparken yakalanma” durumuyla mücadele edebilmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. Detaylara birlikte bakalım…

Stalk yapmak, günümüzde oldukça sıradan bir şey ve neredeyse herkes sosyal medyada bir başkasını gizlice takip ediyor!



Çünkü insan doğası gereği meraklı bir canlı ve sosyal medyada stalk yapmanın temelinde de bu merak duygusu yatıyor. Bu nedenle sosyal medya kullanıcılarının pek çoğu, bir başkasını gizlice takip ediyor, paylaşımlarına bakıyor.

Bununla birlikte pek çok sosyal medya kullanıcısı, paylaşımlarını “herkesin” görmesine izin veriyor. Yani yapılan paylaşımlar belirli bir hedef kitleye veya yalnızca “arkadaşların” erişimine açık değil. Bu nedenle stalk yaparken aslında bir kişinin mahremiyetini ihlal etmiş olmuyorsunuz.

Buna bağlı olarak sosyal medyada bir kişiyi gizlice takip etmek, gerçek hayatta bir kişiyi gizlice takip etmekten oldukça farklı. Bu yüzden bu konuda büyük endişeler yaşamanıza ve suçluluk hissetmenize gerek yok. Ayrıca yakalanmak da sandığınız kadar kötü bir şey değil. Sonuçta alt tarafı sosyal medyada yanlışlıkla bir fotoğraf beğendiniz…

Sosyal medyada birini gizlice takip etmek, çoğu zaman takip ettiğiniz kişiyle değil kendinizle ilgili bir durumdur



Uzmanlar, stalklamaktan rahatsız hisseden kişilerin kendilerine bazı sorular sorması gerektiğini ifade ediyor. Örneğin “uzun zamandır görmediğim birinin veya kötü bir şekilde ayrıldığım eski sevgilimin profiline neden bakıyorum, neden şimdi bakıyorum?” gibi. Bazı uzmanlar, stalklama davranışının kişinin yaşamında doldurmadığı bazı boşluklar veya duygular nedeniyle gerçekleştiği kanaatinde. Yani bu gizlice takip etme işi, temelde takip edilen kişiyle değil, kişinin kendisiyle ilgili bir durum.

İşte bu nedenle birini stalklamak, kendi yaşamınızda yolunda gitmeyen bazı şeyleri fark etmenize ve bu doğrultuda harekete geçmenize katkı sağlayabilir. Böylesine önemli bir konuda size yardımcı olacaksa, gizlice takip ettiğiniz kişiye kazara yakalanmanın da pek bir önemi yok. Bu nedenle stalk yaparken yakalandığınız zamanlarda endişe duymanıza da gerek yok.

Sosyal medyada birisini stalklarken yakalanma ihtimaliniz sandığınızdan daha düşük



Gizli takiplerde takip eden kişiyi ele veren şey, genellikle karşı tarafın fotoğrafını yanlışlıkla beğenmek. Ancak bu beğeniyi çabucak geri alma şansınız var. Eğer takip ettiğiniz kişi tam da fotoğrafı yanlışlıkla beğendiniz anda elinde telefonla beklemiyorsa kaygılanmanıza gerek yok demektir!

Buna rağmen beğeninizi geri aldığınız halde o kişiye yakalanmaktan gerçek anlamda endişe ediyor ve karşı tarafın beğeninizi göreceğinden korkuyorsanız, sosyal medyada o kişiyi engelleyebilir veya hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Böylece yakalanmamak için gerekli bütün tedbirleri almış olursunuz.

Birini stalklarken yakalandığınızı düşünüyor ve bu nedenle ciddi şekilde kaygılanıyorsanız, o kişiyle konuşmanız kaygılarınızı azaltmaya yardımcı olabilir



Buraya kadar, sosyal medyada bir kişiyi takip ederken yakalanmanın çok da yüksek bir ihtimal olmadığından, ancak yakalansanız bile çok da önemli bir durum olmadığından bahsettik. Buna rağmen gizlice takip ettiğiniz kişinin sizi fark etmesi gerçekten kaygılanmanıza neden oluyorsa, o kişiyle konuşun. Neden böyle bir şey yaptığınızı izah edin, böylece kaygılarınızın azalmaya başladığını göreceksiniz…

Yakalanmaktan korkuyorsanız sosyal medyada geçirdiğiniz süreyi azaltın



Bunun için hobilerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bununla birlikte sosyal medya kullanma ihtiyacı hissettiğiniz anları egzersiz veya meditasyon yaparak değerlendirebilirsiniz…
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
medyada, sosyal, stalk, yakalandığınızda, yaparken, yapmalısınız


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sosyal medyada kaç tane sahte hesabınız var? smile Kafamıza Göre 13 08 Haziran 2023 00:54
Sosyal medyada sadece kızları beğenen erkek DeepSilence Trend Sözlük 6 29 Kasım 2022 19:44
Kadının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı! Çıkan kavgada can verdi Zeytin Ülkemizden Haberler 0 28 Kasım 2022 11:26
Hatice Şendil'in yüzündeki değişim sosyal medyada gündem oldu! Beatrice Ünlülerin Dünyası 0 11 Mayıs 2022 06:34
PuCCa'nın dışkı iddiası sosyal medyada olay oldu Beatrice Ünlülerin Dünyası 1 07 Mayıs 2022 13:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net