Forum Logo




Biz mi sosyal medyayı kullanıyoruz? Sosyal medya mı bizi kullanıyor?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By xena

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Mayıs 2023, 00:28   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Biz mi sosyal medyayı kullanıyoruz? Sosyal medya mı bizi kullanıyor?




Biz mi sosyal medyayı kullanıyoruz? Sosyal medya mı bizi kullanıyor?
Www.TrendForum.Net

  1. Sosyal medya, artık hayatımızın birçok alanında kullandığımız bir araç haline geldi. Ailemiz ve arkadaşlarımızla iletişim kurmak, haberleri takip etmek, ilgi alanlarımız hakkında bilgi edinmek, iş hayatımızda kullanmak ve hatta yeni arkadaşlar edinmek için bile kullanıyoruz. Ancak, sosyal medyanın sağladığı faydaların yanı sıra bazı dezavantajları da var. Bazı insanlar, sosyal medya platformlarındaki sürekli güncellemeler, bildirimler ve reklamların dikkatlerini dağıttığına ve hatta bağımlılık yapabileceğine inanıyorlar.
  2. Aslında, sosyal medya platformları bizim verilerimizi toplamakta oldukça başarılıdırlar. Peki bu verileri ne yapıyorlar? Kullanıcı verilerini analiz ederek, insanların ilgi alanları, arkadaşları, aileleri, tercihleri ve davranışları hakkında birçok bilgi elde edebilirler. Bu verileri daha sonra, reklam verenlere hedefli reklam yapmak için kullanabilirler. Bu, daha önce belki de hiç düşünmediğimiz bir ürün veya hizmetle ilgili bir reklam gördüğümüzde neden olur.
  3. Sosyal medya platformları, kullanıcı verilerini kullanarak reklamların etkisini artırmayı hedeflerler. Örneğin, birçok kullanıcı haber kaynağındaki reklamları görmek yerine, hedefli reklamlar görmek istiyor. Platformlar, insanların ilgi alanlarına göre hedefli reklamlar göstererek, daha fazla tıklama ve daha fazla satış yapmayı hedefliyorlar.
  4. Sosyal medya platformları bizim verilerimizi işleyerek, bizim daha fazla sosyal medya kullanmamızı sağlayabilirler. Bu da, birçok insan için sosyal medya bağımlılığına neden olabilir. Sürekli güncellenen akışlar, bildirimler ve reklamlar, insanların dikkatini dağıtabilir ve sosyal medya kullanımını kontrol edemeyen kişilerde ciddi bağımlılık sorunlarına neden olabilir.
  5. Bununla birlikte, sosyal medya platformları sadece bizim verilerimizi toplayıp kullanarak değil, aynı zamanda bizim isteklerimize de yanıt verirler. Kullanıcılar olarak bizim hangi içerikleri görmek istediğimize, kimlerle bağlantıda kalmak istediğimize, hangi reklamları görmek istediğimize ve hangi zamanlarda sosyal medya kullanmak istediğimize karar verme gücümüz var. Sosyal medyanın bizim hayatımızda ne kadar yer kapladığına ve hangi amaçlar için kullandığımıza bizim karar vermemiz gerekiyor.
  6. Sonuç olarak, sosyal medya platformları bizi kullanmıyor, ancak bizim verilerimizi toplayarak bizimle etkileşime giriyorlar. Bu nedenle, sosyal medyanın faydalarını ve dezavantajlarını dengeli bir şekilde değerlendirmeli ve kullanımımızı kontrol altında tutmalıyız. Sosyal medya hayatımızın bir parçası olabilir, ancak hayatımızın tamamı değil.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Mayıs 2023, 20:25   #2
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: Biz mi sosyal medyayı kullanıyoruz? Sosyal medya mı bizi kullanıyor?




Sosyal medya bizi çok güzel kullanıp, bağımlısı yapıyor.
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
biz, bizi, kullanıyor, kullanıyoruz, medya, medyayı, sosyal


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sosyal Medya Depresyonu Artırıyor Asi Ruh Sağlık Haberleri 2 03 Mayıs 2023 23:53
Demet Evgar, Depremde Sosyal Medyayı Takip Etmediğini Söyledi KoJiRo Ünlülerin Dünyası 1 03 Mart 2023 21:31
Serenay Sarıkaya'nın ayakları sosyal medyayı salladı Beatrice Ünlülerin Dünyası 2 22 Ocak 2023 21:06
Aleyna Tilki cesur pozuyla sosyal medyayı yaktı geçti! Beatrice Ünlülerin Dünyası 14 17 Kasım 2022 22:58
Zeynep Sever Demirel'in güldüren paylaşımı sosyal medyayı salladı! KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 23 Haziran 2022 20:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net