TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Sosyal Ağ Trendleri (https://www.trendforum.net/sosyal-ag-trendleri/)
-   -   Twitch Geri Adım Attı: Müstehcen İçerik Kararı İptal (https://www.trendforum.net/sosyal-ag-trendleri/35553-twitch-geri-adim-atti-mustehcen-icerik-karari-iptal.html)

KoJiRo 16 Aralık 2023 19:32

Twitch Geri Adım Attı: Müstehcen İçerik Kararı İptal
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Twitch, etiketlendiği sürece kullanıcıların müstehcen içerik yayınlamasına izin veren politika güncellemesini sadece 2 günün ardından hızla geri aldı. Şirket yeni bir güncellemede, yayın platformunda gerçek veya kurgusal çıplaklık tasvirlerine izin vermeyeceğini söyledi. Twitch, kullanıcılara “sanatsal çıplaklık” yayınlamaları için yeşil ışık yaktıktan sonra bazı yayıncıların politikayı ihlal eden içerikler oluşturduğunu söylüyor.

Güncellemeye göre, Twitch’te müstehcen içeriğin ilk onayına yanıt olarak yayınlanan medya “topluluk endişesiyle karşılandı”. Şirket, “Bu değişiklikle çok ileri gittiğimize karar verdik” dedi.

İlk kararın büyük bir kısmı sanatsal çıplaklığın “dijital tasvirine” izin vermek olsa da şirket, gerçekçi görüntüler geliştirmek için yapay zeka kullanılabildiğinde ve dijital olarak üretilen ile gerçek fotoğraf arasında ayrım yapmanın zor olabileceği durumlarda cinsel içeriğin dijital tasvirlerinin bir endişe kaynağı olduğunu açıkladı.

Ekim ayında Las Vegas’ta düzenlenen TwitchCon 2023 etkinliği sırasında şirket, uygunsuz içeriği yayın sohbetlerinden uzak tutmayı amaçlayan yeni moderasyon önlemlerini de tanıtmıştı. Öte yandan, platform üzerinden cinsel istismar ve tutarsız moderasyon politikaları konusu, canlı yayın platformu için yinelenen bir sorun olmaya devam ediyor. Hatta şirket 2020 yılında, platformun moderasyon uygulamalarıyla ilgili kötü şöhretiyle mücadele etmek üzere bir Güvenlik Danışma Konseyi bile kurdu.

Technopat

Roronoa Zoro 20 Aralık 2023 11:34

Yanıt: Twitch Geri Adım Attı: Müstehcen İçerik Kararı İptal
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

evet arkadaşlar bugün pubg oynuyoruz bağışlarınızı eksik etmeyin :D


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.